Aktuálně: 3 716 inzerátů210 557 diskuzních příspěvků18 254 uživatelů

Příspěvky uživatele

janaa

janaa
janaa 16.05.2024, 11:34:54 xxx:xxx.1f7b:40ac

Jestli měla žlutej,stačil by i červenej. Ale chápu, u nás taky jede nejlíp,co jde zničit😀

janaa
janaa 16.05.2024, 10:26:22 xxx.xxx.174.175

Taky mě napadl černej kong,ten nedávají ani bullové. Jinak vše z kořenového dřeva by mělo být trvanlivé a neštěpit se. Ad himalájská tyčinky - třeba moje nejmladší vůbec nepochopila,že je to na kousání. Labrador,prosím😂

janaa
janaa 16.05.2024, 08:03:04 xxx.xxx.174.175
Ph:

Ona čichařské kousky předvedla už dříve

jen tak btw 😇

to, ze pes “procucha” poslusnost neni znamka vyborneho nosu, ale - preskok. 

Bingo👍 Šutřík souhlasím s PH. Chodím na ROB s jednou čubinou,co byla lovecky vedená,ale pak si udělala úraz a už nemůže, a byť venku chytne každou stopu a práce s nosem je její naprostá přirozenost, na parkuru jí žádný pach na zemi nezajímá. A začuchávají se psi různých plemen,kteří rozhodně nejsou “čichací”,ale je to projev nervozity,nesoustředěnosti ,únavy atd.

janaa
janaa 15.05.2024, 21:05:22 xxx.xxx.174.175
sutrik:

Ona čichařské kousky předvedla už dříve. Má čich neuvěřitelnej. To neměli ani jezevčíci rodičů. Tak teď přemýšlím, co a jak. Jen pro zpestření.

Nosework by šel, mohla bych trénovat sama, občas někomu zaplatit za radu, prakticky by nevadilo, že nemám řidičák. Ale občas schovávám pamlsky. Víceméně je to z hlediska psa skoro to samé, akorát nalezené pamlsky rovnou sežere, skořici nebo pomeranč by musela označit.

Moc mě láká ta stopa. Ale už bych byla závislá na druhých. S někým se domluvit (copak o to, předběžně už jsem o tom mluvila se známou ze cvičáku) na pomoci. Stopa od dalších “cizích” by prakticky nepřicházela v úvahu, to by pro mě nedělala ani kamarádka, sama má času málo. No a další věc je právě časová náročnost při výrobě stopy. 

Pak ještě hledání předmětů a tak, ale to už nepřipadá v úvahu bez auta. Vím o jednom pánovi, tam bych musela pěšky na bus, pak busem a dáááleko zase pěšky.  Což o to, od jara do podzimu by to šlo.

To jsou jen úvahy nahlas. Nebo Vás napadá ještě nějaká čichařská aktivita? Záchranařinu nee. Bonnie zrovna nemusí cizí lidi, pochybuju, že by našla motivaci je hledat. A lovecká stopa nejde, hrubosrstí pinčové (knírači) u nás můžou, hladkosrstí pinčové v některých zemích ano, u nás ne.

Knírači u nás určitě nemůžou dělat “loveckou stopu”. Ten nosework si myslím by byl pro vás ideál

janaa
janaa 15.05.2024, 13:15:07 xxx:xxx.fb99:4717
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 15.05.2024, 13:00:20

Zrzavci,nevylučuje s nic, ale pokud si pořizuju psa vyloženě s tím,že chci běhat se psem,tak prostě existuje celá řada jiných vhodnějších plemen prostě

janaa
janaa 15.05.2024, 12:13:43 xxx:xxx.fb99:4717

No,jestli běháte kilometry,tak jsou určitě vhodnější plemena

janaa
janaa 13.05.2024, 22:42:03 xxx:xxx.1a60:6243
Vaskhu:

Díky za reakce. Tak já nepsal že by byl pes jen venku, do baráku měli psi u nás vždycky přístup. Ale aby vydržel celoroční pobyt venku, když třeba budu v práci, tak pro psa (podle mě) je lepší když bude běhat přes den kolem baraku a na zahradě, než aby ležel třeba na chodbě v domě. No a jestli třeba dopoledne mrzne nebo prší,tak by to moh i ten pes vydržet ne? Zaleze si do boudy. Jinak s tou ustálenosti ČHP to bude asi pravda co sem študoval o nich. O německým ovčákovi sem taky uvažoval, ale skoro vhodnější by mi vycházel Československý vlčák. I když to by byl asi trochu složitější výcvik a výchova. Ale se zdravím a vydrží na tom budou asi lépe. Přeci jen řeba  na 30 kilometrovou túru. 

Tak jestli čechohoráci nejsou ustálení v povahách, tak u ČSV je to vždy sázka do loterie. Výdrž na toulkách je fajn,ale hlavně vybírejte plemeno pro ten běžný život. Výcvik a výchova není trochu složitější,je úplně o něčem jiném a jiná liga.

janaa
janaa 13.05.2024, 20:59:11 xxx:xxx.1a60:6243

Já vím,že jednu dobu na tom byli dost na štíru se zdravím. Ale podrobnosti netuším. Jinak klasika NO, chodský pes, hovík, … prostě bych se dívala na tenhle typ psů

janaa
janaa 09.05.2024, 20:27:06 xxx:xxx.38b7:772f
Zrzavci:

A že tam toho máte tolikatě? Že vy tam máte VLKY! 🙂

No jasný,bílý krvelačný vlky😂

janaa
janaa 09.05.2024, 13:11:39 xxx.xxx.174.183
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 09.05.2024, 12:45:02

Pořád a soustavně. Ještěže je těch stromů tolik😀

janaa
janaa 09.05.2024, 11:02:02 xxx:xxx.893:fb99

Taky už u vás plodí stromy? V místě našich procházek plodí multiplodovník zvěřinový, srnkoběžník a spárovník prasečí😂

Obrázek Obrázek Obrázek
janaa
janaa 07.05.2024, 12:27:37 xxx:xxx.58:b66b

Tohle může být cokoli, srdce,plíce, štítná žláza,ale také bolest čehokoli,kterou prodýchává. Takže v první řadě u kvalitního veterináře kompletní vyšetření, krev, rtg,sono. Pokud bude vše v pořádku, pak to může být i psychické,ať již stres alá někde něco hárá, nebo například začínající demence (většina starých dementních psů bude v noci chodit,kňučet,štěkat atd). Druhá varianta má samozřejmě daleko horší řešení. Proto bych nejprve vyloučila fyzické příčiny. Můžete nasadit karsivan, můžete nasadit cbd kapky, uvidíte,jestli se stav trochu zlepší

janaa
janaa 25.04.2024, 17:02:59 xxx:xxx.1ef2:c8a5

Nechrochtá? Často to psi vyhodnocují jako vrčení (k tomu nemá ocas jako další komunikační prostředek) a s takovým nechtějí nic mít. Když k nám někdo dorazí se psem, tak u nás se bojí hlavně mopse,protože pořád chrochtá - buldočka nechrochtá,tak tu nikdo neřeší

janaa
janaa 24.04.2024, 20:45:41 xxx:xxx.bdc4:511b
hmn:

fenka se šla napít…..

co je tohle za cocota, ten anonym…?😲

Třeba má babičku nutrii😂

janaa
janaa 24.04.2024, 20:09:02 xxx:xxx.bdc4:511b
Doron:

Jste úžasná babicí bába.👍

Šlo to dobře?

Jj,naštěstí vše podle plánu. Klidný hladký porod,na poslední holku jsme pár hodin čekaly, ale žádná komplikace. Co víc si přát

janaa
janaa 24.04.2024, 17:44:42 xxx:xxx.bdc4:511b

Nutrie není lovnou zvěří,ale invazivním druhem s nutností regulace. Po vydání povolenky můžou nutrii lovit všichni myslivci hospodařící v dané honitbě.  Ve městech ale za A nejsou honební pozemky, za B tam nikdo střílet nebude z důvodu bezpečnosti, za C už vidím ty matky, co je chodí s dětičkama krmit, jak zvednou hysterický povyk,kdyby je někdo ve městě likvidoval. Dokud nějaká nutrie vážně nepokouše nějaký to děcko,nikdo si ve městech odstřel netroufne, a odchyt do sklopců je naprosto minoritní záležitost ve vztahu k početnosti nutrií

janaa
janaa 24.04.2024, 17:29:56 xxx:xxx.bdc4:511b

Nutrie umí psovi překousnout krční tepnu,překousnout nohu…bere mě vztek,když vidím,jak je lidi krmí