Aktuálně: 3 715 inzerátů210 557 diskuzních příspěvků18 254 uživatelů

Příspěvky uživatele

janaa

janaa
janaa 12.06.2024, 08:21:39 xxx:xxx.b22f:397a

Zrzavci,to mě moc moc mrzí. Ale užila si to u vás maxi parádně. Kolik jí bylo? Když jsem si před lety brala 14ti letou labrošku z útulky,říkali týdny,možná pár měsíců, a nakonec z toho byl rok a půl spokojenýho seniorskýho života. A to je nejvíc. Držte se

janaa
janaa 11.06.2024, 09:24:33 xxx:xxx.b616:12f3

Bella po záchraně občanským sdružením, a po půl roce u nás,poprvé slavící narozeniny🥰

Obrázek Obrázek
janaa
janaa 11.06.2024, 09:19:22 xxx:xxx.b616:12f3

Pumo,přikládám obrázek,taky od kočky, původně jen ranka. Fotky jsou po ořezu odumřelé tkáně,komplet revizi atd. Hojilo se to dva měsíce a povedlo se.

Obrázek
janaa
janaa 07.06.2024, 16:41:33 xxx:xxx.c044:6a47

Já myslím,že kdyby ho  drápla,kousla kočka,tak by zařval,kočka by vrčela,prostě něco. Zažila jsem xkrát. Spíš si tam buď něco vrazil tam nebo už předtím,jen se to spojilo se zážitkem s kočkou. Teď mě napadá,bylo to v poli,nebylo to obilí už  zralé? Už jsem viděla pole jak normálně o prázdninách. Upřímně,já bych asi primárně chtěla udělat revizi tý rány, vyholit,vyčistit,podívat se,jestli v ní ještě něco není atd

janaa
janaa 07.06.2024, 14:11:34 xxx:xxx.c044:6a47

A má tedy vůbec něco natrženého? Souvisí to s tím vyběhnutím,nebo to jen nebylo ještě vidět (viz na cestě z procházky ještě nekulhal) a špatně se to spojilo? Každopádně držím palce

janaa
janaa 05.06.2024, 19:42:47 xxx:xxx.549d:61b0

Jak jste dopadli?Veteránka má částečnou rupturu achilovky. Pokudvím,musí se urguntně operovat,sešít,sešroubovat se zevním fixátorem,později se šlacha zkrátí a už nejde nic

janaa
janaa 28.05.2024, 10:17:30 xxx:xxx.d7a5:ee71
Sarah01:

Díky. No, co jsem tak už získala za info, tak tam může být cokoliv i nějaká infekce před tím, než onemocněla tímto, a proto, že fena je celoročně jen na zahradě, tak si toho majitelé nemuseli všimnout. O tom, že nemá přístup do domu jsem se ale dozvěděla až teď. On si to člověk může hlídat a ověřovat, jak chce, když zájemci budou lhát, že jo. Ona prý je i fenka dle vyjádření toho veterináře až moc aktivní. No bodejť by nebyla, když hnije na zahradě a činnost veškerá žádná.

Nj,nenaděláš nic,člověk se může snažit,vybírat,radit, ale….

Btw veterinář je teda blb, “moc aktivní” u loveckýho psa? Co to jako má bejt?

janaa
janaa 28.05.2024, 08:51:01 xxx.xxx.174.175

Alčo,už jen z principu,pokud byla léčba atb,tak to přeci nemůže mít nic společnýho s genetikou. Na mě to spíš působí,že vet ví prd,tak to bude svádět na kde co. Jestli to nebude ten typ,co ještě stále doporučuje krýt jednou za život každou fenu,a každej vořech je podle něj nejzdravější😎 Jinak,pokud vím,ani u té polyneuropatie nikdo neví,proč to přijde. Ale s rehabilitací se dají psi zase “zázračně” do kupy

janaa
janaa 22.05.2024, 20:44:00 xxx:xxx.bee2:ffa1

Parohy jsou velmi nebezpečné na zuby, zvlášť u tak urputnýho okusovače

janaa
janaa 22.05.2024, 15:31:46 xxx:xxx.bee2:ffa1

Mě se strašně líbí,jak nikdo neví,nezná,neorientuje se, ale jen čoklovi něco je,tak znají všechna internetová fóra, noviny a televizi😎

janaa
janaa 22.05.2024, 12:40:46 xxx:xxx.bee2:ffa1
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 22.05.2024, 12:29:50

ale tak ze spaní je to zase něco úplně jiného. Tam často vidím u mlaskání a cvakání i “mléčný krok”🤣 Zas zadavatelka nepíše, zda jí to probudilo a fena u toho spala,nebo byla vzhůru. Taky nevím,co si představit pod tou křečí.

Jinak naše 13 letá taky občas cvaká, já to přičítám zubům. Nemá zuby zkažené, není to na vytržení, ale ohoblované, hlavně řezáky, a některé stoličky i trochu popraskané na sklovině,takže si myslím,že jí prostě trnou zuby, jsou citlivé.U ní to určitě není od bolesti,nepohodlí,slyší,vidí, a celkově je velmi veselá a živá.

janaa
janaa 22.05.2024, 12:24:27 xxx:xxx.bee2:ffa1
Sarah01:

Já si sama myslím, že toto je úplně nejlepší postup, jenže některým lidem to prostě nevysvětlím, no. Oni prostě chtějí oranžovou, béžovýho atp. a basta.

Já to každýmu říkám už při prvním kontaktu,že to tak u mě chodí. A diskuzi nepřipouštím. Řekla bych, že zatím to všichni spíš uvítali. Za rok by měla mít štěnda Cáca,mám sedm rezervací už teď, a taky to všichni ví. Pravda,až na jednu výjimku, to nejsou úplně cizí lidi, a věří mi.

janaa
janaa 22.05.2024, 11:49:46 xxx:xxx.bee2:ffa1
JanaJanaJanaJana:

Mám dotaz na zkušenější. Vždycky jsem měla podvraťáky z útulku. Ten poslední je ten nejlepší. Ale poohlížím se teď po psovi s PP. A mám dilema. Jsem co se týče zvířat trochu staromilec, a prostě bych ráda přišla k vrhu a vybrala si toho největšího sympaťáka, prostě jako to bylo dřív. Mám s tím dobré zkušenosti. Dělá to dnes ještě někdo? Mně přijde, že je vše zadané ještě než se to narodí nebo hned po porodu.

Já třeba štěňata přiděluju. Tak,aby se na člověka,který chce psa “na gauč” nedostal největší akčňák z vrhu,a opačně,aby člověk,co plánuje výcvik, nedostal moc velkého salámistu,pokud by tam byl. Většinou pak má zájemce na výběr třeba ze dvou,ze tří štěňat, a tam pak zohledňuju “pořadník”,jak rezervace šly za sebou. A já chovám málo, takže si z každého vrhu nechávám,takže samozřejmě první výběr mám já. V mém případě tedy závazně přiděleného akčňáka mají lidé až v těch šesti týdnech,kdy se čipuje,a už je jasné,které štěně kam půjde, a které zůstane doma

janaa
janaa 21.05.2024, 13:44:47 xxx.xxx.174.175

Ale tak pokud by měla RF významně zvýšený,pak bych se nedivila,že chcete řešit,ale pokud je zvýšený jen trochu a vše ostatní v pořádku,tak tam,podle mě, není důvod nějak zasahovat, zvlášť když psovi není ani nic subjektivně. Jiná situace by bylo,kdyby pes pajdal, nebo by byl ten RF hodně zvýšený a odpovídaly tomu i další výsledky. Btw RF je jen jeden z mnoha ukazatelů, alespoň u lidí  řada revmatiků ho nemá vůbec zvýšený, přitom mají akutní problémy, a naopak řada revmatiků s pozitivním a výrazně zvýšeným RF je bez problémů. Být Vámi,tak třeba pro klid duše udělám za tři měsíce kontrolní náběry.

Jinak i RA má průběhy aktivní fáze a fáze klidu, tedy člověk/zvíře má akutní záněty, bolesti, a pak třeba fázi klidu,kdy není skoro nic znát. “Skoro” protože těmi záněty dochází samozřejmě ke změnám na kloubech. Já po své zkušenosti už těm kmenovým buńkám nevěřím, kromě feny to dávala kamarádka psovi,taky bez efektu. Čímž nechci říct,že to nikdy nefunguje,ale jsem hodně skeptická.

janaa
janaa 21.05.2024, 13:06:36 xxx.xxx.174.175

Pokud je klinicky v pořádku,tak bych žádné kmenové buňky,ani jiné zásahy ani nezvažovala. Nesmysl

janaa
janaa 17.05.2024, 21:08:27 xxx:xxx.6db5:4e82
kometa:

radši bude riskovat, že štěně chcípne na parvu,psinku,

Tyhle vakcinace nejsou na čipování závislé. Týká se to jen vztekliny.

To já samozřejmě vím. Taky se vzteklina očkuje až poslední v xx měsících. Ale pořád si neumím představit,že si vet zapíše k sobě psa, naočkuje mu dvakrát klasicku,odčerví, poradí s dalším, a pak pošle majitele se psem pryč ve čtyřech, pěti měsících, protože nemá čip. Rozumíme si? A znovu, očkování vztekliny není závislé na čipu, jen je oficiálně neplatné.

janaa
janaa 17.05.2024, 19:33:15 xxx:xxx.6db5:4e82

Hele,já si nějak neumím představit,že někdo přitáhne štěně “odnikud”, vet zjistí hned podle očkováku (lepší případ), že není čipovaný, což ho dle mne uvede hned v podezření ohledně puppy vakcíny, má očkovat druhou dávku, a řekne, že štěně neoočkuje,když nechtějí čip, a radši bude riskovat, že štěně chcípne na parvu,psinku, začervení atd. Páč ta vzteklina je až to poslední…

janaa
janaa 17.05.2024, 12:48:42 xxx.xxx.174.175
Fiona.Praha:

To mne zajímá…. Očkování proti vzteklině je povinné, čip je povinný, někde jsem četla, že veterinář nesmí naočkovat psa bez čipu proti vzteklině. Takže nečipovaný pes prostě očkovaný proti vzteklině nebude, když má majitele lobotoma? 

Naočkovat může,ale oficiálně je považovaný za neočkovaného,právě proto,že nemá označení

janaa
janaa 16.05.2024, 19:42:30 xxx:xxx.27a1:ab5c

Jedné feně se RA rozjela po artroskopii lokte po úraze. Absolvovaly jsme i transplantaci kmenových buněk,efekt nula. Bohužel čubině nepomohlo nic, před operací po velké námaze kulhala, po operaci už kulhat nepřestala,a bohužel nezababrala ani žádná analgetika. Pro mě velké poučení. Jinak moc neporadím. Já žiju s RA od dětství.