Tak ono se lehce může stát,že člověk zájemce má, ale pak se třeba narodí deset kluků a je nahranej. Holt musí být připravenej i na situaci,že některá štěnda zůstanou doma déle. Jinak zrovna třeba u MOD bych řekla,že se s tím bude počítat, to je plemeno málo známé,málopočetné a zájemců asi nebude nikdy nadbytek. Ale jinak ano,obecně teď štěnda přebývají a nad to se říká,že začátek prázdnin je z hlediska prodeje štěňat mrtvá sezóna
Příspěvky uživatele
janaa
Kokršpanělka Brita, dopustila jsem se na ní všech chyb,co začátečník a 14ti letá může udělat,a ona mi všechno prominula. Dodnes se stydím a v duchu se jí omlouvám. Kokry a slídiče miluju, mockrát jsem byla v pokušení si zlatou krásku zase pořídit, ale ty chlupy, to je pro mě černá můra,jsem zvyklá na bezúdržbovost labradorek.
2 fenky hovíků a mívame i štěňátka
Ne,to fakt není o jednom vrhu po jedné feně chybně neuchovněné😉
Tak vzhledem k tomu,že u hovíků je svod a bonitace požadavek u uchovnění,je jasné, že se mluví o štěňatech bez pp, protože jinak by s jejich matkou zadavatel už svod absolvoval a neptal se. Takže ne, se psem bez PP na bonitaci nemůžete
Neee🤣 ale když se skončí,tak několik hodin čekáme,než se všechno dá do počítače, vytiskne, podepíše od všech rozhodčích,zapíše do PP…. byla jsem ráda,že se můžu převlíknout,protože do terénu samozřejmě má člověk dlouhé kalhoty a pohorky
Sarah01:Už jsem gratulovala na FB. Hele, když jsem věděla, že jsi tam ty a bylo v sobotu to vedro na chcipnuti, tak mně to bylo jasný, že jediný bloncky, který to dají, budou ty tvoje. 😊👍🎉
Škoda,že jsi mi to nenapsala,nemusela jsem se nervovat až do konce😂bylo to peklo,jako fakt.
Sardulah -děkuju
Chlubit se nemá,ale stejně se pochlubím, zatímco ostatní o víkendu horkem chcípali, Cácorka si vyhrála dvoudenní zkoušky s plným počtem bodů, a z vyhlášení máme prostě nádherný fotky
balu:Bezva diskuze.
Kdokoliv, kdo by po mně chtěl informace uvedené v úvodním příspěvku, se jich nedočká a můj zájem pomoci jednomu ze psů držených tímto spolkem (organizací) klesne na nulu.
Důchodci - i tady je to téma, které stejně rezonuje v celé společnosti, kde jsou stavěni proti ekonomicky aktivním a především mladším lidem a často dehonestováni a je jim vyčítáno kde co. Jako by mladší generace zapomněly, komu za svůj život vděčí. Možná by bylo dobré si uvědomit, že umírají i mladší lidé než lidé důchodového věku, že se stávají nemohoucími rovněž mladší lidé než lidé důchodového věku, a že nejen důchodci leckdy nemají komu psa svěřit, když na tuto potřebu dojde (a dochází většinou akutně v nejnevhodnější chvíli). Bylo by dobré si uvědomit, že dostatek času mají v dnešní době především důchodci, a mohou si ho dovolit trávit se psem. Spousta důchodců je v takové kondici, že mohou uspokojovat potřebu pohybu i mladšího aktivnějšího psa (nemyslím extrémy). Určitě se s důchodcem v délce času tráveném se psem nemůže srovnávat kdokoliv, kdo normálně osm hodim pracuje. A i kdyby to byla jen důchodkyně/důchodce hledající starší fenku/psa na obejití kousku sídliště, povykládání se psem, prostě bytí se spřízněnou duší, tak co je na tom špatně?
Hele,to je sice pravda,ale pravděpodobnost, že se něco stane, je prostě vyšší než u mladýho člověka. Takže ano,není důvod nedat psa důchodci,ale jen pokud má zajištěno, že se o psa někdo v případě potřeby postará. Protože ty zlomený duše,co se pár let měly skvěle, a pak se vrátí do kotce útulku, je něco strašnýho. Já před osmi lety prodala štěně důchodcům,manželům, aktivním turistům. Ale za podmínky, že s nimi přijede i jejich syn, že chci mluvit i s ním. Pes se má celý život parádně,pořád nějaké treky,výlety, nicméně syn bydlí u rodičů a teď už se stará jak o psa,tak rodiče. Několikrát jsme si psali, posílá mi fotky,videa, kdyby nebyl, tak buď musí dát psa někomu jinému, nebo bude už poslední dva roky jen u baráku na zahradě. Takže jo, důchodcům klidně, ale prostě musí mít ošéfované ty zadní vrátka, a zvlášť,když je člověk třeba navrch ještě sám. A to mám spoustu kamarádů důchodců,kteří i ve svém věku se psy i sportují,soutěží atd., a celkově jsou víc aktivní než lecjaký mlaďoch.
Tak za mě ho tam vůbec neměli nechat,pokud dočaskářka ten plot viděla,a vůbec se jim nedivím
Já myslím,že je to jako ve všem,jsou dva extrémy - viz dotazníky kontroly buzerace a pak ti,co psa dají komukoli bez rozmyslu, a ti jsou nejvíc vidět. A ti normální uprostřed prostě vidět nejsou,byť je jich třeba většina. Plus samozřejmě podivné existence,vydávající se za zachránce, samaritány,co zachraňuje kde co a lidi,co si z toho udělali byznys. Osobně mám zkušenost jen s děčínským útulkem a sdružením pro placatky, vždycky jsem jim napsala o sobě, v zásadě informace, které já jako chovatel očekávám od zájemců o štěňata, pak jsme si zavolali a bylo domluveno. Třeba u holek ze sdružení bylo pro mě důležitý,že jedeme na stejné vlně - i k záchraně mají racionální přístup, žádné srdcervoucí příběhy, psy neodkupují atd.
orionka-2:Měli jste vyhlásit vedřiny. Ty bývaly dřív na školách, když ještě v létě bývalo léto. ( Ale ani já je nepamatuju, jen z vyprávění.)
Zkusím to zítra navrhnout,máme pokračování🤣
Tady 35 ve stínu a my celý den na zkouškách. Pekloooo
Xerxova:jsem si říkala, že leda by penisová kostička u chlapečků byla na RTG vidět???
Člověk je rád, že odhadne počet štěňat. Protože ani to není stoprocentní, pokud jsou štěnda zrovna za sebou, tak se srovnají tak, že klidně několik nemusí být vidět. Natož ještě rozeznat pohlaví a nějakou kostičku
RTG pohlaví nezobrazí, stejně tak nemůže stoprocentně vědět barevné rozdělení. Jsou určité statistické předpoklady,viz výše
Bína. Ale dobře jí tak😜
Jj,nějak se nám to koncentruje😎
O víkendu máme zkoušky, má být šílený horko, nic necvičíme a k tomu čuba unavená, jak přes den nespí,když musí být furt ve střehu. Už se fakt těším,až bude chvilku klid
Světlušky dobrý. Adéla včera objevila “chutnost” chroustů. A já se divila,co na tý zahradě furt dělá😄
U nás je bugr,už měsíc rekonstruujeme,nejdřív koupelna,teď chodba, psiska se musela naučit chodit domů oknem. A abychom se nenudili,tak jeden zánět análních žlázek, jedna prokouslá noha, a jednookej Kevin si do zdravýho oka pořídil vřed. Budu potřebovat dlouhou dovolenou
Hele,holky,nemylte se. Mezi tolerama je taková škála povah,že jsou jak jiná plemena. Pomáhala jsem cvičit čtyři a každý byl úplně jiný. Jedna fena je třeba na mě extra klidná, a když jsem teď byla před odběrem zkouknout a zkontrolovat vrh po ní, tak proti mým štěńatům i ta mimina byla straaašně pohodová😂ale samozřejmě taková ta psycho šílenost u nich je, připomíná mi to hnědý labíky nebo naší Bínu
Trickyvoo:Tak já když to vezmu ze svého úhlu pohledu. Líbí se mi třeba kanadský retrívr, ale vůbec nemám tušení, co to plemeno může stát. Tak uvidím inzerát, že někde budou štěňata. Vzhledem k tomu, že stejně uvětšiny zkratek bych musela studovat, co vlastně znamená a po zhruba hodině studování toho všeho, bych teda napsala chovateli a přišlo by mi hodně blbý se hned ptát na cenu. Upřimně bych uvítala, to vědět dřív než začnu vůbec psát chovateli, protože vyptávat se na kde co, abych ve finále zjistila, že na to vlastně vůbec nemám, protože třeba 100 tisíc je fakt moc a chovatel by se ještě urazil, co jsem si jako myslela, že to je naprosto běžná cená, ale jak bych asi já jako laik, který nekupuje kanadského retrvíra každou chvíli, vědět že?
Jinak k povaze štěněte, když jsem si vyhlédla Malinu, tak jen z fotek a z nich jsem vydedukovala, že to bude chytrá hlavinka. Paní dočasářka mi řekla, že je to hrozně hodná fenečka, jedeno z nejhodnějších štěňat, co kdy měla…Narovninu, byl to převlečený démon, potřebovala jen pár dní na rozkoukání a pak teda jsme si užili. No a teda mohla jsem si za to dost sama, protože vybrat si chytrého psa s tím, že s ním nebude nuda a všechno se rychle naučí…tak to ona se všechno rychle naučí, ale musím jí vysvětlit, proč by to měla umět a když se to naučila, tak prý “to už jsme dělali, to je nuda, co tam máš dalšího”.
Od 55 výš. Upřímně,nechápu,já bych to nedala.
Jinak já cenu taky uvádím, vyhnu se tak přesně nesmyslným dotazům na ceny nebo rozhovorům, které mi seberou čas, a nakonec mi volající řekne,no,to nedám. Ale já tedy mám obecně ceny nízké,kazím tu cenu na trhu,jak mi bylo řečeno🤣 tak jednou za čtyři roky,pět let,jí zkazím,noooo
Pozdě,ale přece. Na kloše ve vlastech si stačí prostě umýt hlavu,chcípnou😉 já je nesnáším, bohužel se jim s našimi zálibami nevyhneme, a dělají na mě nálety