Aktuálně: 3 523 inzerátů216 919 diskuzních příspěvků18 331 uživatelů

Příspěvky uživatele

janaa

janaa
janaa 07.10.2024, 20:18:21 xxx:xxx.9435:7a04
orionka-2:

Naše společnost zajde na humanitu. 

Jj. V Americe v řadě států - pes napadne psa, injekce. Pes napadne člověka,pes injekce, majitel jde sedět. Zákazy chovu automaticky. Jak Amíky nemusím,tak tohle i chápu

janaa
janaa 07.10.2024, 20:16:28 xxx:xxx.9435:7a04
bambule:

Přes léto nosím ledvinku, mám tam vše potřebné v zimně to nacpu do kapes zimní bundy. Jinak věčně doma zapomínám mobil. Beru si ho jen, když vím, že budu chtít nějakou tu fotku z vycházky, nebo když jdu trasu kterou úplně tak neznám, mám tam offline mapy, takže abych nezakufrovala. On za tu moji výbavu může v podstatě manžel, on tahle ukazuje jak mě má rád a že má o mě starost. 

Mobil jsem taky zapomínala. Pak mi jednou sjela ze skály jedna čuba, já, když lezla pro ní,málem slítla ještě níž. Nechat jsem jí tam nemohla,pomoc si zavolat jsem nemohla, kdybych tam zahučela, nikdo neví,kde jsme. Od té doby mobil nezapomínám

janaa
janaa 04.10.2024, 21:18:03 xxx:xxx.547e:ff97
Plaka:

Já jsem to u fen nikdy nezažila, ale když zhruba po 10. dni najednou přestala fena hárat = přestalo z ní kapat a takový ty věci, nedošla do tý nej fáze, řekla jsem si, že ok, divnost. Asi za týden, dva, najednou zase hárání naskočilo zpátky, jak když do tý nej fáze. Měla jsem tu Vořechuse, kterej vše skvěle detekoval, byť byl dávno kastrátem. 
Split estrus není zpoždění hárání, je to rozdělení vlastního hárání na dva úseky. Ty to víš, to jen píšu pro ostatní. 

Jasný,rozumím. Jen že teď kromě zpožděných hárání vím, i o víc případech rozštěpěnýho hárání z konce léta. Všechno u fen,co nikdy neměly problém. Nějaký důvod to má

janaa
janaa 04.10.2024, 20:52:48 xxx:xxx.547e:ff97

Zkušenost nemám. Jak dlouho,co začala hárat a hárala? Jinak obecně je teď divné období,feny nehárají nebo divně. U mě momentálně měly hárat tři,nehárá ani jedna, a v mém okolí je spousta fen se zpožděním měsíc,dva i víc

janaa
janaa 30.09.2024, 17:49:09 xxx:xxx.610e:76ba

Poslala jsem soukromou zprávu. Jezdím do Semil a jsem max spokojená

janaa
janaa 30.09.2024, 17:14:58 xxx:xxx.610e:76ba
megi-the-pes:

Kdo to je? 

A my přišli o veterinu, obě dr. odešly, 

můj pes nechce být s těmahle zbývajícíma ani v čekárně a to se dr. nikdy nebála.

Co mi v okrese, kraji zbylo? 

Děkuju

megi, a odkud jste?

janaa
janaa 30.09.2024, 11:46:52 xxx:xxx.610e:76ba
efe:

V minulém týdnu jsem využila služby návštěvy veterináře doma. Elišce a Vasilovi jsem nechala ostříhat drápky (manžel mi je neumí podržet) a Barče jsem nechala udělat velký krevní obraz, protože se mi u ní pár věcí nezdálo. Naštěstí je zdravá, takže musím ještě trochu víc upravit žrádlo a snad to bude ok. Má stále špatné ty zadní nohy, paní doktorka jí prohmátla a říkala, že má hnutou pánev a výrazně méně osvalenou pravou nohu a že to chce fyzioterapii. Takže nastává pátrání po někom dobrém, ideálně co nejblíž. 

Jinak jsem dostala pochvalu za Elišku a Vasila, že je vidět, že mají výbornou péči a krmení a že jsou ve skvělé kondici (srst, svaly…). To mi udělalo radost. Ještě poladit Barušku a budu spokojená. 

Výborný fyzio je v Turnově,jezdím tam s naší Barunkou

janaa
janaa 24.09.2024, 14:57:24 xxx.xxx.174.227

Lowy bývaly výborný.Bývaly. Poslední dva pokusy - první se začaly rozpadat měsíc před koncem záruční doby. Prodejce mi napsal,že jsou špatně používané a ošetřované. Jasný, chodím v nich každý den (ošetřovaný byly každý měsíc). Nějak je zalepil,do dvou měsíců konec. Ty boty byly ale tak pohodlné, že jsem si je koupila znova. Ta samá závada po roce,tentokrát už mi prodejce rovnou vrátil peníze, že je to neopravitelné (boty začnou praskat v místě u palce,kde se bota u chůze ohýbá). Takže bohužel,třetí pokus už jsem neabsolvovala

janaa
janaa 19.09.2024, 18:47:09 xxx:xxx.691d:80fa
Sarah01:

Přesně. Už už jsem si myslela, že ta moje ten druhej vrh nepřežije, ale vydržela, holka šikovná. 😊

Jj,jedna šikula taky vydržela dva vrhy🤣 uvidíme na jaře, co ta stávající, ta zatím štěnda nezažila,je jí teprve rok😀

janaa
janaa 19.09.2024, 09:25:33 xxx.xxx.174.227
megi-the-pes:

My majetci zvěře bychom mohly dělat reklamy na pračky a vysávače, což? 🙂

Jak se pozná kvalitní pračka? Když přežije vrh štěňat🤣

janaa
janaa 18.09.2024, 12:29:19 xxx.xxx.174.227
anonymní:

U mě doma zvířata maji svoje vlastní “postele”, prostě maji svoje pelechy, kde spěji. A já spím ve svým pelechu - posteli. Se zvířata bych nikdy nespala. Chci se vyspat. A chci mít čistou postel.

O víkendech nebo o dovolené si občas ráno do postele zvířata vezmu - psa, kočku, morče…a když vidím ten bordel, který z nich je (smetí, chlupy, fleky od tekutin, smrad), fakt nejsem takový prase, abych s nima spala v mojí posteli. A to nemluvím o tom, že se v posteli chci v klidu vyspat. Nejsem zvědavá na nějaké zvuky, chození, pelešení, čumění…

Zvířata se mi neváleji ani na sedačce, pokud jim to výslovně nedovolím a nevyžádám si to. U nás platí cukr a bič, dodržování pravidel s občasným páníčkovým výsostným povolením a porušením.

Moje řeč,je to nechutný🤣 a přísnost musí bejt😂

janaa
janaa 18.09.2024, 09:30:51 xxx:xxx.7d6d:a6ec
Sardullah:

manžel to komentuje , že jsem byla málo unavená, že bych měla něco dělat abych spala a neřešila chrápání

tvl…to je jak kdybych slyšela mýho manžela…asi jsi málo unavená, jinak by ti to nevadilo…se na to nesmíš soustředit….héj a na co se mám soustředit, když je ticho a jen to chrápání….a pak ráno ještě výčitka, že se v noci probudil a já polštář na hlavě, že to je teda fááákt super…ani neví, jak málo v takových situacích chybělo a byla ze mě vdova😂

Všude stejný😂 každopádně z mých kamarádek, který mají barák a tu možnost, drtivá většina volí oddělený ložnice. Jinak by taky byly kriminály plný🤣

janaa
janaa 18.09.2024, 09:14:52 xxx:xxx.7d6d:a6ec

No,a u nás plná postel psů,ale na gauč nesmí. Smrad Kevin teda sedí s páníčkem na křesle. Ale když je páníček pryč, sám tam neleze,ví,že to nesnáším😄

janaa
janaa 18.09.2024, 08:47:42 xxx:xxx.7d6d:a6ec

Pokud netrpí na opakující se záněty,je nesmysl operovat. Přidejte do žrádla vlákninu, třeba to pomůže,třeba ne. Ale vymačkávání je to nejmenší proti operaci

janaa
janaa 18.09.2024, 08:45:07 xxx:xxx.7d6d:a6ec
Sardullah:

S manželem mám oddělené ložnice… po pár letech utrpení ve společné ložnici s jeho chrápáním mi to stačilo… já jsem nespavec i tak, natož když vedle mě někdo řeže dříví. Vlastně už si vůbec neumím představit, že bych spala v jedné místnosti s nějakým člověkem.

Psí dýchání mi nevadí, naopak bych řekla, že se mi při něm líp usíná.

Ale v létě to bylo peklo… Gina spí se mnou, ale zároveň je jí v ložnici strašný horko, takže strašně funí… a při tom se teda spát nedá, ale když jí říkàm, ať si jde lehnout do sklepíčku, že tam jí horko nebude, tak nejde… to raději bude funět u mě… já mám v létě v ložnici fakt děsně.

Máme to stejně. Mužskej nechrápe,ten chrčí,skla se třesou,a já za pár nocí stojím nad ním s polštářem v ruce,že to ukončím🤣 a ještě má před usínáním tiky,takže šup facka,šup kopanec. Zlatý psiska,jejich funění,chrupání, přesouvání se. To mi nevadí

janaa
janaa 17.09.2024, 17:35:10 xxx:xxx.2702:3390

Se mnou spí všichni. Teda vlastně už teď ne,nejstarší bába už se nechce mačkat. Takže jen sedm. Miluju to

janaa
janaa 17.09.2024, 16:49:36 xxx:xxx.2702:3390
efe:

Tak ať si ho tam nebere. 

😂

janaa
janaa 17.09.2024, 11:16:56 xxx.xxx.174.227
Anonymní:

super nazory, dekuju za ne. Efe pise Neodcervuju, krmim syrovym. A ja zrovna myslila ze v syrovem stavu hrozi cervi mnohem vic.

Maso je kontrolované

janaa
janaa 16.09.2024, 14:38:30 xxx.xxx.174.227
efe:

Ale všichni ti červi prochází žaludkem? Tudíž, při krmení syrovým masem, je prostředí žaludku tak kyselé, že by naprostá většina těch breber neměla přežít. Je to tak?

Hele,to by pak divoký šelmy neměly žádný červy, a to tak není. Určitě jsou na tom psi,co mají víc kyselé prostředí žaludku líp, ale ty červi jsou tomu samozřejmě taky evolučně přizpůsobení.  Každopádně pes - domácí mazlíček - ošetřovaný proti blechám - nežeroucí myši, jiné hlodavce a kdejakou havěť - bude mít riziko začervenosti nejmenší. To samozřejmě nemluvím o štěňatech a škrkavkách

janaa
janaa 16.09.2024, 14:25:14 xxx.xxx.174.227

Mít jednoho psa,dělám jednou za rok koprologii. Se smečkou a obr zahradou nereálné. A protože mám myšožrouty, zhruba jednou za rok odčervuju. A pak když jsou štěňata