Aktuálně: 3 739 inzerátů211 117 diskuzních příspěvků18 262 uživatelů

Příspěvky uživatele

janaa

janaa
janaa 18.09.2024, 08:45:07 xxx:xxx.7d6d:a6ec
Sardullah:

S manželem mám oddělené ložnice… po pár letech utrpení ve společné ložnici s jeho chrápáním mi to stačilo… já jsem nespavec i tak, natož když vedle mě někdo řeže dříví. Vlastně už si vůbec neumím představit, že bych spala v jedné místnosti s nějakým člověkem.

Psí dýchání mi nevadí, naopak bych řekla, že se mi při něm líp usíná.

Ale v létě to bylo peklo… Gina spí se mnou, ale zároveň je jí v ložnici strašný horko, takže strašně funí… a při tom se teda spát nedá, ale když jí říkàm, ať si jde lehnout do sklepíčku, že tam jí horko nebude, tak nejde… to raději bude funět u mě… já mám v létě v ložnici fakt děsně.

Máme to stejně. Mužskej nechrápe,ten chrčí,skla se třesou,a já za pár nocí stojím nad ním s polštářem v ruce,že to ukončím🤣 a ještě má před usínáním tiky,takže šup facka,šup kopanec. Zlatý psiska,jejich funění,chrupání, přesouvání se. To mi nevadí

janaa
janaa 17.09.2024, 17:35:10 xxx:xxx.2702:3390

Se mnou spí všichni. Teda vlastně už teď ne,nejstarší bába už se nechce mačkat. Takže jen sedm. Miluju to

janaa
janaa 17.09.2024, 16:49:36 xxx:xxx.2702:3390
efe:

Tak ať si ho tam nebere. 

😂

janaa
janaa 17.09.2024, 11:16:56 xxx.xxx.174.227
Anonymní:

super nazory, dekuju za ne. Efe pise Neodcervuju, krmim syrovym. A ja zrovna myslila ze v syrovem stavu hrozi cervi mnohem vic.

Maso je kontrolované

janaa
janaa 16.09.2024, 14:38:30 xxx.xxx.174.227
efe:

Ale všichni ti červi prochází žaludkem? Tudíž, při krmení syrovým masem, je prostředí žaludku tak kyselé, že by naprostá většina těch breber neměla přežít. Je to tak?

Hele,to by pak divoký šelmy neměly žádný červy, a to tak není. Určitě jsou na tom psi,co mají víc kyselé prostředí žaludku líp, ale ty červi jsou tomu samozřejmě taky evolučně přizpůsobení.  Každopádně pes - domácí mazlíček - ošetřovaný proti blechám - nežeroucí myši, jiné hlodavce a kdejakou havěť - bude mít riziko začervenosti nejmenší. To samozřejmě nemluvím o štěňatech a škrkavkách

janaa
janaa 16.09.2024, 14:25:14 xxx.xxx.174.227

Mít jednoho psa,dělám jednou za rok koprologii. Se smečkou a obr zahradou nereálné. A protože mám myšožrouty, zhruba jednou za rok odčervuju. A pak když jsou štěňata

janaa
janaa 13.09.2024, 15:53:25 xxx:xxx.3c20:b61c

Možné to určitě je. Poradila bych se s vet a dávala bych proti bolesti a zánětu v injekci

janaa
janaa 28.08.2024, 21:08:26 xxx.xxx.174.214
Sardullah:

Holky, tak já to teda dělám úplně blbě. Štěndo přinesu dom ke služebně staršímu psu…teda nejdříve nechám štěndo trochu rozkoukat na dvorku bez druhého psa a pak hned seznamuju “tak Asto, tohle je naše nové mimi a jmenuje se Alík” a Asta, protože není debul a ví, že teda to není návštěva resp. cizí pes, ale je to naše, tak štěňátko nesežere, nezahrdlí…a dle toho, jakou mám zrovínka Astu, tak samozřejmě očmuchá a tak a pak si buď hraje a nebo štěně více či méně ignoruje. 

A co se týče soužití…mě přijde, že to tak nějak fackuju za provozu. Samozřejmě se štěndětem chodím ven i extra a i v tandemu s druhým psem…přijde mi, že jde hlavně o to hlídat, aby štěně měrou nepřiměřenou neobtěžovalo staršího psa…což u nás dá služebně starší pes najevo dost jasně…sebere se a odchází a prej “teď se s ním zase morduj ty, když jsi si to pořídila” a samozřejmě naopak dávám pozor, aby služebně starší pes štěně nějak nešikanoval. No a pak se teda snažím být v rámci možností a potřeb psů spravedlivá a rozdávat přiměřeně oběma mojí pozornost.

Já samozřejmě nemám zkušenost s xyxyxy psů, ale i když mám doma fenu “Xenu bojovnici, nechovající lásku ke psům a potenciálně nebezpečnou i cizím štěňatům”, tak prostě “naše” štěně je něco jiného…je to nový člen rodiny a feny ho vždycky zahrnuly do množiny objektů, které chrání, hlídají…prostě stejně, jako když si domů z porodnice přivezu mimčo.

O psech-samcích…tak o těch mých se nezmiňuju, protože všichni moji kluci mají rádi psy a nové štěně “no juchůůůů..štěnítko”…akorát dědeček Jack, když k němu přišla malá Gina, tak už to teda na nějaký mordování a lítání nebylo…ale i on si ještě v rámci svých možností s Ginou hrál.

Dělám to stejně. Ať už jde o nové členy nebo psy na hlídání. Tím, že je přivedu domů a tam je představím, dávám všem najevo,že to je moje rozhodnutí, je pod mým křídlem a od teď tu bude bydlet a basta. Samozřejmě tohle vychází z toho, že domácí osazenstvo je zvyklé moje basta fidli respektovat. Ale opačně kdyby nerespektovalo,tak by pak nefungovalo ani nějaký opatrný seznamování jinde

janaa
janaa 26.08.2024, 08:27:28 xxx:xxx.a319:a6e6

Moc neporadím,ale jak píše buggyra, hlavní problém jsou ty ořešáky, pod nimi roste obecně jen velmi malé množství rostlin, a pro trávu je kombinace stín a ořešák likvidační.

janaa
janaa 12.08.2024, 16:04:53 xxx:xxx.134e:3422
Janae:

Naopak, nikdy nebylo méně koček Ja stále budou ubývat. Já si ze svého dětství pamatuji ty obrovské kolonie koček v každém koutě mého rodného městečka nebo spíš větší vesnice. Dnes se v městečku občas vyskytne bezprizorní kočka nebo někdo vyhodí koťata hned je toho plný FCB, najde se někdo, kdo jim poskytne domov.

Za mého dětství bylo městečko celkem zamořené kočkama, obrovská tlupa byla kolem školní jídelny, jiná v zahrádkářské kolonii, kolem hřbitova, kolem sídliště, kolem jatek……To už není a troufám si říct, že nikdy nebude.

Teď už delší čas žiji na minivesničce a ani zde nejsou toulavé kočky, nejvíc koček asi vlastním já, ostatní drží jednu nebo dvě kočky u baráku, většina je kastrovaná, nekastrují akorát starší lidi, ale tam se to jaksi vyřeší samo. Před časem jsem byla mile překvapená, že kastrují kočky i v místním kravíně, kde ještě před pár lety měli měli na kastraci podobná názor jako ty osmdesátileté babky.

Tak to máme naprosto opačné zkušenosti. Když jsem jako děcko jezdila na vesnici,ať už k prababičce, na chalupu, ke kamarádkám na chalupy,kde většinou žily taky babičky,prababičky, každý měl jednu,dvě kočky a probíhala výše zmíněná radikální selekce. Žádnékočičí kolonie jsem nikdy nezažila. Kotě se nechalo jen když ho někdo výslovně chtěl. Dneska všude xx koček,včetně městské zástavby, satelitů atd. U nás kočka na každém druhém roku. Bydlím skoro na samotě, a jen ve svém okolí vím o dvou barácích,kde se kočky množí samovolně živelně. A když tedy jedu autem,kočky všude. A páč mám lovecký psy, tak těch koček,co potkávám tři čtyři kilometry daleko od civilizace a baráků je fakt hodně. Jen nemít ty psy,tak je člověk nevidí.

Btw nevím jak tedy jinde, ale když já sháněla domov bezprizornímu kotěti,které někdo přehodil k nám přes plot, žádná vlna zájmu na FB se nestrhla a všechny útulky a depozity v okolí ho odmítly přijmout,že jsou beznadějně zaplněné.

janaa
janaa 12.08.2024, 14:23:36 xxx:xxx.be6b:3e82
drvodelkafialova:

Kočky byly na vesnici vždycky a nebyl s nimi problém.  Problém nastal když se nastěhovali lidé z měst. Najednou anglické trávníky, když je zrovna nesekaj, tak je sypou jedy proti plevelům,  žádné stromy ani keře, aby se nemuselo uklízet listí, místo záhonů skalky nejlíp s kaktusem a bazén plný chemie. Ptáci a ani hmyz nebo ještěrka nemají co žrát a kam se schovat. Náplavy   se pak hrozně diví kam zmizeli ptáci a svedou  to na kočky, které na vsi byly dřív. 

Nikdy nebylo tolik koček. Protože nebyly koťata. Utopily se, prásklo se s nima o zem. Neexistovalo mít xx koček a nechávat koťata.

janaa
janaa 12.08.2024, 13:11:33 xxx:xxx.be6b:3e82

Doron,normálně sem nepřispívám,protože téma je mimo mojí zónu. Ale primárně bych si našla takový cvičák,kde vás budou brát takový jaký jste i se specifiky plemene. A zkusila bych se poradit s majiteli,chovateli jiných briardů, třeba by poradili cvičák,tábor atd. Vím,že to máte daleko, ale v ZKO Stará Paka cvičí několik briardů (myslím,že jsou i chovatelé), cvičí klasiku (na řád se mě neptejte), rally obedience a další věci a ti psi jsou naprosto skvělý. A na samotný cvičák tam chodí dokonalá směska plemen včetně “exotů” jako entlebuš,kavalír,strakáč, zmíněný briardi atd. a ta atmosféra tam byla fakt bezvadná (já tam byla jen na zkouškách rally obedience). Zkuste se s nimi kontaktovat, třeba jen pro radu. A jinak být vámi tak fakt zauvažuju i o jiných sportech,co by pesanovi seděly víc. Proč vlastně chcete tu sportovku? Důležité je,aby to vás i psa bavilo. Nenechte se znechutit

janaa
janaa 09.08.2024, 13:20:40 xxx:xxx.cb94:32bf
»
Odpověď na příspěvek uživatele marcelaamax z 09.08.2024, 13:15:26

Jj,vatička je podsada. Asi tam byla,ale kraťoučká a hrubá,tak jsi jí nezaznamenala. Je teda pravda, ze na první pohled srst vypadá stejne, ale když se namoci, tak mi přijde, ze je hustější a déle schne. Typický

janaa
janaa 09.08.2024, 13:02:17 xxx:xxx.cb94:32bf

Určitě se nezačala tvořit,ale změnila se struktura,proto vidíš to,co dřív ne

janaa
janaa 09.08.2024, 10:13:42 xxx:xxx.4f6d:bdda

hele,moc ne. Výbornej je Dermanorm nebo olej od Animal health, ty mají i výborný krém na podrážděnou kůži,ten fakt doporučuju,ale všechno je to spíš o kvalitě kůže, ta srst roste prostě naprd kvality pořád, to je hormonální

janaa
janaa 09.08.2024, 09:54:52 xxx:xxx.4f6d:bdda

U hrubosrstých a obecně psů,co se trimují,jde ta srst do kopru. U labradorek taky. Přesně,jak píšeš,chemlon a nonstop línání. Extra u psů,co mají před kastrací hodně kvalitní srst s hustou podsadou a tvrdou krycí vrstvou. I proto si kastraci už fakt rozmyslím. Teď mám kastrovanou nejstarší Báru,líná nonstop a srst nacucává vodou,takže prakticky neschne. Z těch svědivých ložisek se bral stěr? Udělala bych, plus krev na štítku

janaa
janaa 01.08.2024, 17:31:25 xxx:xxx.2bc2:ebd2

Cenu v případě vrácení štěněte má většina chovatelů ve smlouvě uvedenou. Většinou bývá stanoveno,že odkupní cena nebude vyšší než cena, za kterou bylo štěně pořizované, případně 80%,90% této ceny. To není žádná novinka

janaa
janaa 31.07.2024, 21:25:42 xxx:xxx.bd72:a21e
marcelaamax:

Aha, díky za info. 

Já jsem na CMKU četla, ze se změna vlastnictví musí hlásit. Ale koukám, ze se to asi týká jen chovných psů.

No jasně,to se týká chovných zvířat. Případně nevím,kdyby se pes vystavoval, a byl už zapsaný v dogoffice,jestli by tam pro změnu majitele nechtěli doložit smlouvu. Jinak jen škrtnout v kolonce a vypsat nového majitele v dalším řádku

janaa
janaa 31.07.2024, 21:06:08 xxx:xxx.bd72:a21e

Hele,já myslím,že nejjednodušší by bylo,kdybys psa papírově vzala zpět do svého vlastnictví a pak ho následně jako majitel prodala/darovala. Jinak v PP stačí škrtnout,přepsat

janaa
janaa 12.07.2024, 20:02:52 xxx:xxx.d89f:ad33
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 12.07.2024, 17:46:35

Konec prázdnin. Jinak mají všichni naplánované dovolené atd.