Aktuálně: 3 716 inzerátů210 557 diskuzních příspěvků18 254 uživatelů

Příspěvky uživatele

janaa

janaa
janaa 05.10.2023, 13:12:08 xxx:xxx.ede6:e589
Zrzavci:

Mně vyhovuje ta ledvinka. Mám v ní všechno - hračky, telefon, tašku na houby /asi dlouho nebudu potřebovat 😀/pytliky, toale´ták, kapesník, klíče,složenýho plnící dummíka, píšťalku, klikr a v tý největší asi tak tunu pamlsků. Ledvinka mi vlastně jako pamslkovník vyhovuje nejvíc. 

Mám tudle mysliveckou 

https://www.decathlon.cz/p/lovecka-ledvinka-7-l-x-access-zelena/_/R-p-10059?mc=6028998

nepromastí se

Já začala používat výcvikový kilt. I na procházky. Nechápu,jak jsem mohla bez něj žít😀 ale taky k tomu došlo,až když jsem si od mastnoty zničila kalhoty

janaa
janaa 05.10.2023, 13:09:32 xxx:xxx.ede6:e589

Na cvičení peču pamlsky doma,to je tak 90% spotřeby. Na venčení kupuju od Hulína

janaa
janaa 05.10.2023, 12:42:37 xxx:xxx.ede6:e589
Zrzavci:

Já jen ještě - zdaliž si zadavatelka uvědomuje jednu podstatnou věc. Že když to nezvládá teď, když jsou fenky štěňata, tak až feny dospějí, tak co bude dělat, pokud si nesednou? Dejme tomu, že teď pořeší štěněčí půtky, ale ví, co bude dělat v případě, že jako dospělé si dámy půjdou po krku opravdu?

Zadavatelko - hledejte opravdu ten cvičák.

Možná ještě lépe , hledejte nový domov štěněti labradora, dokud si u vás ještě nezvykla, a ještě nejlépe - kontaktujte chovatele, zda si štěně nevezme zpět . Máte smlouvu? Pokud je to dobrý chovatel, bude se snažit štěněti najít lepší domov, kde se nebude s nikým rvát.

Amen

Oba psi můžou být v pohodě,ale vy nevíte jak na ně. Oddělení nic neřeší. Labík bude (třeba) střela,nemusí se vůbec chtít prát,jen má takový styl hry. V posledním vrhu jsem měla hodnou klidnou holčičku, a pak malou sviňuchu. Když se po měsíci od odběru potkaly, ta klidná zdrhla do baráku s jekem,jen tu sviňuchu viděla a vzpomněla si,co jí dělala😜 Pokud máte dvě štěnda tak odlišných povah,je na vás,abyste to ošéfovala,ale je to velmi náročné, a klidu můžete taky dojít až ve stáří fen. Když teď labině najdete nový domov,budete spokojenější všechny tři

janaa
janaa 17.08.2023, 07:56:27 xxx:xxx.4d0f:d5a0

Zrzavci - no,je to k vzteku. Já kdybych měla jen Cácoru,tak mi tu taky halda masa zbyde,naštěstí u nás to vždycky někdo sežere 🙂))

Efe - nj,ale takovejma vymoženostma můžeš krmit pidi psy😀 já taky králíka a jehně kupuju alergický Belině,která je i bez toho nejdražší pes ve smečce, ale krmit tím velký psy,tak mě brzy zavřou,páč budu muset někde udělat toooo….loupežný přepadení

janaa
janaa 14.08.2023, 15:53:56 xxx.xxx.174.242
Zrzavci:

Aaaha - to sem asi nechtěla číst? ale moc děkuju. Srdíčko dělali před tou operací, tak snad se to nějak rapidně nezhoršilo? Bábrdle lítá jako magor, metá kozelce, spí na zádech spokojeně - což dřív nedělala,-asi ten nádor na tohle nebyl pohodlnej. Furt dělá v radosti tu svou ŽÁÁÁÁÁÁBŮŮŮŮ a obecně je heppík. Fčéra plovala a zlobila jak roční hajzlík, už jsem jí vyhrožovala, že dostane přes prdel 😀. Hlavně proto, že na mě čučela, že jsem kráva, když jí nechci dovolit jít do rákosí. Tak snad má pumpu v pořádku?. Záda by mě nenapadla. Děkuju moc.

Když je srdíčko zkontrolovaný,tak bych fakt zkusila to fyzio😉

Já dneska sprdla naší bábu, byly jsme v lese, koupačka,houbaření,koupačka, lítala jak magor, přervaná achilovka a vachrlatá haksna prej nejni problém. Ale zaplaťpánbůh za to🥰

janaa
janaa 14.08.2023, 13:16:18 xxx.xxx.174.242
Zrzavci:

Aháá, takže vetamix dobrý? No vida, tak to je příjemná změna. Já odcházela v době smrdutých kuřat. ble.

Hele,byla to jedna objednávka. Kuřecí mleté jako nemá nijak oslnivou barvičku,ale voní to normálně,psiska to žerou a v pohodě. A ostatní taky. 

janaa
janaa 14.08.2023, 13:12:18 xxx.xxx.174.242
Zrzavci:

aha, podívám se, podrobnějš, nezkoumala jsem to, já se zaměřila na ten  “smrad” ale je pravda, že asi i barva byla jinak, když nad tím tak přemýšlím. A taky v minulé várce, zase to maso - tuším nějaká krůta?? - bylo hrozně cítit rybinou, fakt to bylo jak, kdyby jim člověk dal rybu. Nezkoumala jsem to, spucli to a já si říkala, že se třeba paní Rožňová mohla splést a dát tam něco rybího. No asi to budu muset prozkoumat. Blbý je, že jsem toho shodou okolností vzala docela dost . 

Hele,to bych klidně tipla,že na lince předtím mleli rybu a nevyčistili to.. já toho zas tolik neberu, beru jen něco navíc,když objednávám buldočce a veteránce,protože ty mají svojí dietu. Ale těm jsem od Falca nic nebrala, těm beru od Paex nebo Vetamixu - čistý jehně,králík nebo telecí. Teď jsem jednou po letech musela objednat Vetamix,protože můj dvorní dodavatel neměl (páč lidi kupují pro sebe,co dřív mlel mě), a musím říct,že kvalita dobrá

janaa
janaa 14.08.2023, 12:41:18 xxx.xxx.174.242

Srdíčko se kontrolovalo? Ono to nemusí být spojené s bobkem jako takovým, labroš začal mít tyhle problémy asi měsíc před svým koncem, byť měl stolici normální, bylo to pro něj najednou namáhavé. Pak mu začalo haprovat srdíčko a vzalo to rychlej konec, ale jemu tedy bylo 15. Ale taky jsem nejdřív řešila žrádlo,protože nic jiného mě nenapadlo. Plus bych ještě zkusila zajít někam na fyzio, zvlášť po té operaci může mít hnuté záda,to už jsem taky zažila,že starej pes měl problém s vyprazdňováním,a po dornovce letěl jak blesk

janaa
janaa 14.08.2023, 12:37:03 xxx.xxx.174.242

Nemůže tam být víc drobů? Já beru občas holkám něco na přilepšení, a vím,že u jednoho salámu (ale teď si za boha nevzpomenu kterého) dřív droby nebyly a pak je tam začali dávat. Zjistila jsem to ve chvíli,kdy Cácora dostala nad miskou hysterickej záchvat a obsah vyházela všude okolo😄 ona fakt droby neeee😂

janaa
janaa 03.08.2023, 13:25:43 xxx.xxx.174.242
Arosek:

Jo, to mam stejne. Zalohy u svych vrhu nevybiram. A z presne stejneho duvodu - nechci aby si nekdo bral stene protoze “musi” a nebo nechci se s lidma kteri mi nejsou sympaticti bavit byt jen o par slov dele nez je nezbytne nutne. 

Ale jak rikam - v zahranici u znamych chovek je bezne ze jsou poradniky dlouhe jak Zlate stranky a zaloha je naprosto bezna vec. 

Je to proste situace od situace 🙂

Ale jo,já tomu rozumím, ale mě se prostě tyhle zálohy protiví, i když mám třeba taky pořadník plný,a další rezervace nepřijímám

janaa
janaa 03.08.2023, 13:24:06 xxx.xxx.174.242
Sarah01:

Moje první fenka dostala jméno, který jsem měla pro dceru, ale narodil se kluk…..Sára. 😊

Další fenky už jména měly, byly buď z útulku nebo od prvních majitelů, kteří je nechtěli…Maggie, Rommy, Nelly. 

První PP feně říkám Julinka, protože papírový jméno se mně ani jedno nelíbilo a chovatelka jiný nepřipustila. A nikde záměrně ani neuvádím jméno CHS, protože chovatelky obou rodičů se k nám hlásit nechtějí, fena je nestandard a nemůže do chovu. Ale mně je to fuk, ať si trhnou. Julinku miluju, ona mě, na práci je šikovná a pokud to letos stihneme se přihlásit, uděláme vodky. 

Cherry a Dráček (Drago) mají oba papírový jména, jen teda u Dráčka používám českou variantu, protože byl na ni od prvních majitelů zvyklý. 

Dráček je krásný. Zrovna jsem se teď bavila s lidma,co si chtějí vzít štěndo z dalšího vrhu,což tedy bude až 2025, a bude to D, tak jim říkám, s mýma magorama Drak nebo Démon😂

janaa
janaa 03.08.2023, 13:20:47 xxx.xxx.174.242
Arosek:

Jani jak kde a jak za ktery spojeni. 

Ja mela Cirilu taky zaplacenou zalohu a matka jeste ani neharala 😀

Věřím. Já si neberu ani zálohu u narozených štěńat před první návštěvou. Aby si někdo pak bral štěně,přestože se sice rozmyslel,ale nechce přijít o prachy, to radši ať si štěně nevezme. A dokud nevidím lidi na živo, tak si nemůžu být jistá, že jim chci štěně dát já. 

janaa
janaa 27.07.2023, 16:29:38 xxx.xxx.174.242

Musí mít všechno a všechny rád a přitom hlídat. A navrch bydlet v boudě. Jako vážně? Na retrievera zapomeňte

janaa
janaa 03.07.2023, 19:05:57 xxx.xxx.174.242
Plaka:

Dneska je to týden od podání Librely. 

Lidičky, je to ZÁZRAK!!!👍 Mám zpátky svého usměvavého Vořecha, odpoledne mě vítal s hračkou v hubě. Krásně mu účinek najel, jsem překvapená, že už po 7 dnech takhle báječně L. zafungovala (potvrzuji tedy zkušenosti předchozích přispěvatelek). Pes je veselý a hravý, zvedá se z lehu úplně bez problémů, lítá si na vycházkách, hraje si (stále ještě trochu opatrně) s fenou. 

Když si vzpomenu na tu hromádku neštěstí, která se před týdnem sotva ploužila, měla problém vyjít dva schody, ohnout se k žrádlu, je to neuvěřitelný rozdíl. 🙂 

V srpnu je pesan objednán na druhou dávku a rozbory, krev + moč, snad se mu ledviny či játra nezhorší.  Ještě jednou díky všem za zkušenosti, moc mi při rozhodování pomohly.🌻

Fíkovnice, ráda vás tu vidím. Měla bych jednu otázečku - sice jsem se dočetla, že: “Bedinvetmab je vysoce specifický protein imunitního systému, který cílí na klíčový mediátor bolesti NGF a neutralizuje jej. Vazbou na něj snižuje množství volného NGF schopného vázat se na receptory v neuronech, imunitních a dalších buňkách, což má za následek redukci bolesti, snížené uvolňování prozánětlivých mediátorů a dalšího NGF a redukci neurogenního zánětu.” 

Mohla byste mi to jako totální laice v téhle oblasti přetlumočit? Mechanismus účinku tkví v přerušení vnímání bolesti, snížení zánětu, ale klouby postižené OA zůstávají stále “rozbité”, jen o tom pes přestane vědět nebo jak to říci? Přemýšlím, zda si takhle zvíře vlastně nedorasuje klouby totálně, když si bude zvesela a bezbolestně (zaplaťbůh) hopikat, když ho najednou nic nebolí… 

Jasně,že zrasuje, Librela nic neléčí, je to tak,jak píšete. Proto by to měl být lék poslední volby, kdy je na výběr život s bolestí,tedy nekvalitní, nebo Librela,samozřejmě riziko toho,že klouby půjdou do háje ještě rychleji,ale pes bude mít život kvalitní. Ten Trocoxil udělá to samé, ale ještě při trvalém užívání může poškodit např ty játra

janaa
janaa 30.06.2023, 13:50:58 xxx.xxx.174.242

Tak nic nefunguje stoprocentně. Asi dva dny bude znamenat progesteron před ovulací. K ovulaci s největší pravděpodobností dojde za ty dva dny,ale u každé feny to samozřejmě může být jiné. Pokud chcete pravděpodobnost ještě zvýšit,můžete chodit na progesteron každý den ve stejnou dobu. Progesteron je pomůcka. Pokud fena nechtěla, mohli jste přjet další den,další, udělat progesteron znova....jakože jedu jednou,nepovede se to,tak se na to vykašlu,nějak nerozumím

janaa
janaa 30.06.2023, 13:16:51 xxx.xxx.174.242

Ono je něco jiného pořídit si standardního jedince, který se nedostane do chovu, nebo jedince přímo na chov. Pak se pořizuje buď zvíře přezubené a v určitém věku (za větší peníze), nebo je v cizině poměrně časté, že se prodá štěně s vidinou chovu, a ve smouvě je ošetřeno, co se stane, pokud štěně nebude moct být uchovněno. Buď finanční kompenzace nebo např. levnější další štěně apod. 

janaa
janaa 28.06.2023, 12:01:35 xxx.xxx.174.242
Lenocka:

Ohařka je po plastice vazu, koleno aktuálně drží, ale artróza tam je. Bohužel se na jejím rozvoji (či rozvoji projevů) podepsala prodělaná anaplasmosa. A zhoršení proběhlo v době, kdy se dočasně stala sídlem tasemnice.

Užívá CBD a boswelii, střídám kloubní výživy. Má za sebou chiropraxi. V chladném vlhkém počasí nosí návlek, aby to koleno bylo v suchém teple (výrazně pomáhá). Po delší procházce mažeme prohřívací mastí. Aktuálně hodně plave a noha se začíná dosvalovat. Mám v plánu i tu dornovku, hydroterapie opakovaně je velký problém, vše je strašně daleko na pravidelné návštěvy.

Zatím tak nějak zvládáme, ale komfort prostě nemá, její oblíbené kroužení lesem už neexistuje, opravdu se proběhne jen na velké otevřené ploše, kde je míň rotací na ten kloub.

Librelu tedy ještě budu odsouvat co to půjde. 

Já zas nevidím důvod,pokud není finanční, Librelu odsouvat,když může významně zvýšit kvalitu života bez vedlejších škodlivých účinků

janaa
janaa 28.06.2023, 08:28:12 xxx.xxx.174.242
assil:

Jj, já vím, že Trocoxil je dryák na ledviny. Ale zas je myslím obecně na bolest, kdežto u té Librely píšou jen na artritidu. Každopádně já byla před x lety ráda za ten trocoxil a nic jiného nebylo a je super, že teď je prostě víc na výběr.

Vím o psech se spondylozou,co jim Librela pomohla. Ale primárně je na artritidu,jak píšete. Třeba mojí Bertě, u které jsou problém zosifikované vazy po úraze,nezabírá

janaa
janaa 27.06.2023, 20:16:34 xxx.xxx.174.242
Plaka:

Příbalák od Librely jsem si důkladně prostudovala a teď jsem otevřela příbalák Trocoxilu. To nejde ani porovnat, jak moc se případný nežádoucí účinky liší. Chronického ledvináře by T. zabil.

Jinak (snad to není můj placebo efekt) vnímám, že se psovi dneska o trošku lépe vstává, šmejdí si veseleji, blbnul si venku s hračkou. :)

No super,tak držím palce,ať je jen líp. Pro řadu staroušků je to fakt zázrak