Aktuálně: 3 711 inzerátů210 565 diskuzních příspěvků18 254 uživatelů

Příspěvky uživatele

janaa

janaa
janaa 18.10.2023, 12:55:18 xxx:xxx.e038:bb58

Zkušenosti nemám,ale neměl by něco Samohýl exlusive? Kupuju od nich pro buldočku,a vím,že mají i pro velké psy. Zkuste mrknout

janaa
janaa 14.10.2023, 11:35:04 xxx:xxx.93f0:e5db
Orionka:

Znám krásného středního knírače. Opravdu krásný pes. Údajně žije bez slinivky, minimálně 5 let. Teď je mu cca 12. Je to možné ?

nespletli to a nebylo to bez sleziny?

janaa
janaa 14.10.2023, 09:51:44 xxx:xxx.93f0:e5db
Doron:

To je ten starší, je mu 11. Ale je to děsný. 

S tím psychomotorickým neklidem je to problém , v psí psychiatrii se nevyznám, asi bych dávala něco na uklidnění nebo na spaní.

Nevím co se dává, jestli hypnotika, barbituráty, anxiolytika, antipsychotika ( bych tipovala nejvíc). Radši bych měla pejska “ zfetovaného” , než v úzkosti. Taky musíte brát ohled na sebe, je to od Vás moc hezké , že se tak obětavě staráte, ale jestli nebudete spát, brzy se zhroutíte .

Je to hrozná situace, člověk se někdy nemůže psa vzdát i když tuší, že k dobrému to nepůjde 😔, sama to znám..

Tak snad ještě nějakého veta, který se specializuje na psychiatrii bych vyzkoušela..

Díky za opravu,přehlídla jsem…

Ale jinak souhlasím, kdyby se podařilo s neurologem najít nějaké psychofarmaka alespoň na noc,aby psa utlumila,tak by to vůbec nebylo špatné. Takhle to dlouhodobě není udržitelné.

Btw co vyzkoušet takový ten úvaz,co se doporučuje dávat psům,co se bojí,na silvestra. A naučila bych odpočívat v ohrádce a dávala na noc tam. On když nebude mít prostor na to chodit,tak třeba by udělal pár koleček a zase sebou plácl. A i z hlediska úklidu….A tam se mu nic nestane

janaa
janaa 14.10.2023, 08:34:58 xxx:xxx.57d8:d61d

Hele,a dělalo se vyšetření mozku,jestli tam není nějaký nádor? Co je to za plemeno? Osmiletej pes,to je šílený

janaa
janaa 13.10.2023, 13:14:51 xxx:xxx.c735:d658
kometa:

Asi jo, doma stále ještě netopím.

To mi taky ne, jsme chudý severočeši😀 přes den se obleču a v noci mě hřeje osm čoklů😂ale po víkendu už to podle předpovědi moc nevidím

janaa
janaa 13.10.2023, 13:09:26 xxx:xxx.c735:d658
kometa:

V ČB. 🙂

Nj,to je jih,prakticky středozemí😂

janaa
janaa 13.10.2023, 13:02:58 xxx:xxx.c735:d658
kometa:

Na dnešní výstavu ovoce si jedna studentka přivedla grifonka, dělá s ním agility. Ale ten krátký čumák je dost limitující - dneska je zase docela teplo.

Mimo téma,ale kdeže je dnes teplo? Tady je zima jak v morně😀

Grifonci jsou určitě vhodní jako rodinní psi, ale bývají docela akčňáci. Četla jsem před časem srovnání grifonka a mopse od člověka,co míval mopsíky,a pak pořídil grifonka, a sám psal, že plemena jsou to nesrovnatelná, že grifonci jsou daleko víc akční,samostatnější a tvrdohlavější. Koneckonců vznikli přikřížením mopsíků, nicméně mají v sobě pinče, malé španěly, asi i nějaké teriéry….asi to bude kus od kusu, ale musí s tím člověk počítat, a říct si,co od psíka očekává, a co může nabídnout. Určitě to není typický společenský gaučák. Ta čenichová partie samozřejmě výrazně zkrácená je, a s tím se snoubí problémy brachycefaliků, i když to u nich není třeba tak extrémní

janaa
janaa 12.10.2023, 09:04:13 xxx.xxx.174.242
Anonymní:

Pes oblečen v kožišině?? 😲 to bych asi sápala taky 😀

Nooo, kapucka kožešinová s dluhým chlupem,kožešinka okolo pacek,zadku, mě málem mrsklo a psy taky😄 pravda,pak se hluboce zastyděli,když zjistili,že i TO je pes😂

Mopsle je dokonalá

janaa
janaa 12.10.2023, 08:21:36 xxx:xxx.81a:1162
Zrzavci:

Taklenc?

Obrázek

🤣 se obávám,že já si oblíknout plyšový dupačky,tak to ze mě bloncky strhnou 😀a rozsápou😄 pamatuju jak kdysi v Praze vystartovali (naštěstí na vodítku) na “cosi”….on to byl pes, ale oblečen v kožešině😲

janaa
janaa 11.10.2023, 19:44:35 xxx:xxx.81a:1162
Sarah01:

Jako ten pelech? Že jo? 😂

Jooooo😀🤣😂 ještě nejlíp do toho vlízt v takovejch těch plyšovejch dupačkách pro dospělý😛

janaa
janaa 10.10.2023, 15:26:40 xxx.xxx.174.242

Mám doma svůj odchov - labinu,děláme vrcholově lovecký výcvik, v sezoně psi pracují v praxi, chovám. Čuba zůstala doma jako pokračovatelka. Všechno bylo zalité sluncem, fena zdravotě super,vše vyšlo, pracovně excelentní, ve dvou letech vyhrávala vrcholové klubové zkoušky. Pak si ve dvou a půl letech skočila ze skály za zajícem,poškodila ramena, natrhala vazy u nich,ty zosifikovaly…. neoperovatelné,neléčitelné, čuba s přestávkami kulhá,někdy víc,někdy míň. Vrcholový výcvik a soutěže pasé, praxe pasé, a páč nejsem dobytek,nebudu na ní chovat a riskovat zhoršení zdravotního stavu březostí a odchovem štěňat. Navrch čuba hyperaktivní mladá s nutností něco dělat. Tak jsem já, cvičákem nepolíbená, začala s ní dělat Rally obedience, otevřely se mi nové obzory, poznala jsem nové lidi, širokou škálu jiných plemen, je to pro mě relax. Takže je vlastně vše,jak má být, jen se modlím,aby stav zůstal alespoň takový jaký je, protože dívat se na mladé zvířátko s bolestmi je na pytel.

janaa
janaa 07.10.2023, 16:14:00 xxx:xxx.3c7b:f10e

Mimo řečeného mě napadá, v kolik ho zavírá domů? Nedal by se čas posunout. Nevím,zavřít, před půlnocí ještě k němu zajít,případně vyvenčit, zase odejít.

plus u těch koní,v autě,píšeš,že samotu zvládá,ale nepředpokládám,že tam je sám nějak extra dlouho? Tak mu prodlužovat samotu tam,on jí asi jako takovou moc naučenou mít nebude…

A možná bych mu i nasadila nějaký geriatrikum, karsivan,geriadog apod., ono to může i souviset se začínající stařeckou demencí. Minimálně to,že nevydrží spát dlouho,pak se probudí,nikde nikdo, začne výt….

janaa
janaa 06.10.2023, 20:04:07 xxx.xxx.174.242
Sarah01:

Díky, Jani, kouknu na to a nadělím si na Vánoce. Já všude tahám s sebou batoh, ale tam se toho moc nevejde.

Tak batoh člověk potřebuje, voda,zvěř atd. Ale co chce mít u sebe,na to je to fajn Já tedy nemám vestu,ale ten kilt je super. Já furt měla pocit,že nic takovýho nepotřebuju, a pořídla ho jen kvůli mastným kapsám od pamlsků, ale teď ho tahám všude. Pamlsky,míček (já s ním odměňuju), vodítko, vypoušťák,případně dummy….nosím ho i na procházky, a to už nemusím brát nic jinýho nikdy - odměny,vodítka,mobil,klíče od auta,řidičák, cigára, když rostly houby,tak i tašku a nůž,všechno se tam vešlo😀

janaa
janaa 06.10.2023, 18:25:12 xxx.xxx.174.242
Sarah01:

Potřebuju tu výcvikovou vestu, kde to kupujete?

Ali,jestli to chce mít možnost vzít i na zkoušky,tak doporučuju ten northsay (i cena je dobrá), co od nich mám ten kilt, dělají v hnědé a zelené

janaa
janaa 05.10.2023, 14:59:00 xxx:xxx.ede6:e589

Tak jasně,že je to další vrstva jako vše,ale když byli čtyřicítky,tak jsem byla zpocená jen u toho opasku max, jinak sukně nehřeje. Já zas naopak potřebuju vše bez kapes,abych mohla hrábnout a vytáhnout,takže pro mě max spokojenost

janaa
janaa 05.10.2023, 13:15:33 xxx:xxx.ede6:e589
keriton:

Ten vypadá parádně!

Mají i barevný pro nelovecký páníčky😀 jsem s ním max spokojená,kapsa,kde jsou pamlsky je mastnější,ale nepromastí až na kalhoty. Plus je zapínání tak dělaný,že jde jak na legíny v létě,tak na bundu v zimě