Jo, holky mi taky říkají,že to bývá naopak, a kdo se psem chodí,tak dává videíčka a fotky,jak si pes masáž užívá. Bára prostě na tom,že nesnáší klidový věci, nebude měnit nic ani na starý kolena😄 ale kdo ví, třeba se to v 14 změní😂
Příspěvky uživatele
janaa
Sarah01:Nelíbí se jí to?
jak co. Vejdeme do čekárny a Baruna štěká,šťouchá do dveří,kvičí,ať už jako může dovnitř. Vletí dovnitř,vletí do vany,to jí baví,páč se hýbe a dostává za to dobroty. Jen je znechucený,když je ohřátá voda (což je podle Báry vždycky až moc). Jenže všechno hezké musí jednou končit,takže následuje masáž, což Bára nesnáší a bojkotuje,protože musí v klidu ležet. Takže má furt nějaký kecy,vymýšlí,jak se z toho vykroutit,převrací se na záda, chechtá se, a tak celkově to vtipným způsobem bojkotuje.
Sarah01:Dnes se mně podařilo Cherry líp vyfotit, ale zase tam není vidět logo U Filípka. 🥰
Já jdu s Barčou zítra. To zas bude keců😂
Varaxi:Jestli sháníte jehněčí, můžete zkusit se domluvit s místním uživatelem mastnackem. Já od něj kupovala např. žebra 100 Kč za kilo. Asi by se s ním dalo domluvit i na nějakém mase spíš pro psy než lidi, vnitřnostech a tak, až bude zas porážet. Třeba játra zkrmuje slepicím, to by Bela asi mohla? Porážet ale bude nejspíš až zas na podzim.
Nabízí možnost, že mu pošlete polystyrenový box a on ho naplní masem a pošle zpátky. Nebo se za ním dá zajet, bydlí u polských hranic, nevím, jak moc to máte z ruky.
Díky. Játra by určitě posrandíra nemohla🤣 a žebra by neukousala. Já moc zásoby tohohle dělat nemůžu,protože to dávám jen Belině a starý Barušce,který jsem sestavila žlučníkovou dietu. Ostatní žerou krůtí,který mám z farmy, a na to potřebuju mít volnej mrazák,když zavolá,mám maso,abych mohla vzít co nejvíc, protože to není každý týden. A v zásadě mi vyhovují mletiny,právě proto,že jsou tam i kosti a vše, co by malá madam jinak buď nesežrala nebo neukousala. Ale pro někoho s velkým psem a dietou určitě super tip
Terven:Na Paex kouknu….dřív jsem vůbec neznala, teď koukám v barfovací skupině, že se to tam dost skloňuje.
Já taky ne,ale má je eshop,co je z Libercem a zaváží i k nám,kdykoli. A kvůli Belině potřebuju takový věci jako jehně,králík,křepelka, plus mají i půlkilovky. Ještěže zbytek smečky je podstatně levnější🤣
Já mám jako hlavní soukromý zdroj,protože bych se nedoplatila. K tomu dokupuju primárně od vetamixu a sokola, cena ještě jde a s kvalitou jsem spokojená. A pro bábinu a Bellinu, které mají své dietky, a zvlášť u Belliny musím opatrně, mám dobrou zkušenost s firmou Paex, zkus kouknout,jestli máš v okolí firmu,která prodává jejich výrobky. Jo, a masožravci taky fajn
To jo,ale stejně tam musela být nějakej problém asi metabolickej. Moje čuby blejou imrvére a cecky mají nalitý až do odchodu grázlíků😂 ale je fajn, že to jde zase zvrátit,a čubina se dostává zpátky do kondice. Jinak kromě dromy mám dobrou zkušenost s přípravkama od baronu
A přidávala jsi něco k žrádlu? A měla granule,maso nebo obojí? jen pro zajímavost. Jinak stát se to výjimečně určitě může, to je jeden z důvodů,proč jsem řekla po tom úraze Berty,že nepůjde do chovu, samozřejmě jedna věc je zvýšená váha, druhá,jak mě ortoped upozornil,riziko,co by se mohlo stát,když jí štěnda “vysajou” všechen vápník,vitamíny,minerály….
To je zvláštní,o tom jsem nikdy neslyšela. Tak hlavně, že se to zlepšuje
Alčo,a z čeho měla prošlapy?
Hele,když někdo má prachy navíc,ať platí komu chce, za co chce. Průser je, že tyhle psy fyzicky přivezou k nám
Kdysi jsem pekla i na kšeft. Cca 350 kg🤣 celej rok nepeču a na vánoce to rozjedu. Teď už roky peču jen pro nás, pro máti, bráchu,prostě pro rodinu,nekupuju dárky,místo toho dostane každý krabici cukroví a flašku domácího likéru. Teď dva roku navíc ještě krabici bezlepkového pro bráchu. Už mi volal,jestli bude i letos😀
Problém je množství těhle psů. Když se člověk koukne na bazos, tak každý třetí inzerát je nějaký “bull”. Fakt si nemyslím, že je tady tolik zodpovědných zájemců, kteří si uvědomují, co si pořizují. Jako vrchol jsem nedávno zaznamenala na FB akci nějakých záchranářů, kteří sem chtějí tahat americký bully z Anglie a Irska po zakázání těchto plemen. U všech popisů samozřejmě jak je pejsánek roztomilej a pak - musí se doladit poslušnost,musí se doladit chůze na vodítku, musí se doladit vztah k dalším zvířatům, musí se,musí se, musí se….. fakt budou zodpovědně vybírat mezi zájemce. A fakt tady máme vůbec nějaký takový zájemce? Vážně jsem ráda,že nemusím venčit ve městě
Doron:Myslela jsem, že pracovní třídě by mohla být menší konkurence ;)
Fram mě dnes překvapil.
Zmizela bota, obnošená leč barefootová a oblíbená. Podezření padlo na něj, protože naučené teď zapomíná a zlobí.
Tak já vzala druhou co tam zbyla, dala jsem mu čuchnout a “ Framíku hledej botičku,přines botičku, utíkej ven ( tomu rozumí)”
Jsem ho učila podávat míček, jen ze země do ruky, ale vůbec mu to nešlo. Aportovat taky neumí.
Hele, on se opradu vydal, šel až dozadu na zahradu, to je takovejch osmdesát metrů, pozorovala jsem ho z okna, a s botou se vrátil až do kuchyně! Tak já úplně jásala, hnedka piškotky a stihla jsem ho vyfotit abych měla památku ;)))a “ty seš geniální pejsek, to snad není možný! ” Ostatní dva to pozorovali docela otráveně.
No, už teď večer mi postupně přines chňapku, čepici, utěrku a dvoustovku, kterou teda asi musel vzít ze stolu a dával mi to ruky a dožadoval se odměny🙂)))
Tak jako teď nevím co mám dělat..
To se musí podporovat. A když budete podporovat,máte základ aportu😉
Stelle:Staford sloužil ke psím zápasům, takže není lovecké plemeno. Ridgebackovi se vůbec nepodobá.
Ale prd. Kdysi pro boj s býky se křížili buldoci s loveckými teriéry (a samozřejmě je používali i na lov, to se ale používal v tý době každej pes). Pak v Americe začali být populární psí zápasy. Tihle kříženci,resp. jejich chovatelé se rozdělili - část chtěla psy právě na zápasy, z toho vznikli pitbulové, část chovatelů šla po exteriéru a chtěla psy jako společníky a ochránce, z toho vznikli amstafové. Každopádně matka na fotkách není ani jedno. Takže voříšci xté generace a takovéto hezké domácí množení s kecama okolo
S největší pravděpodobností vylezl, ale pochybuju,že majitel pražskýho foxe má na to čekání nervy🤣 ono se pejskovi totiž většinou chce až za x hodin nebo taky až další den. Mě spíš fasinuje,kolik se těch hasičů tam sešlo…
Tak trpaslíčka do těh schodů snadno vezme do náručí,to by bylo to poslední,co bych řešila
Dík všem,po dotazu na FB budeme mít skoro novou Hurttu za pětikilo,no,neberte to. Tak snad bude babče sedět a ona se neupeče😂
Sarah:No právě, že jedna věc je teorie a jiná je realita. 😄 Ale máš pořád lidi, kteří se s tebou budou hádat, jak je ta ichtyóza hrozná nemoc, ale jejich pes je po rodičích stopro zdravej, přestože je jeden z nich affected.
Jinak já letos kryla Cherry, která je přenašeč, taky přenašečem, nechali jsme testovat jen pejsky, ti byli čistí nebo přenašeči. Fenky nevím, test nikdo nechtěl, ale projevy neměla žádná. A chovat nejspíš nikdo nebude.
No,ona pak je ještě druhá věc,že i u postiženýho jedince se nemoc nemusí projevit. Každopádně po affected může být nejlépe přenašeč. Ale pro lidi,co nechtějí chovat, je to to samé,co čistej jedinec,prostě není nemocnej….
Sarah:Neměl byste prosím někdo nebo nenašel by se třeba nějaký článek v angličtině o ichtyóze? Zajímalo by mě podrobně, jaké jsou možnosti, že budou štěňata přenašeči nebo pozitivní, když bude pozitivní jeden z rodičů atd. Bohužel se mně nedaří nic vygůglit a na Genomia jsou informace jen o krytí přenašeč/přenašeč. Samozřejmě nějaké informace mám, ale jednak bych si to chtěla podložit nějakými studiemi a druhak mě to fakt hodně zajímá, jak to vlastně v reálu je.
Sarah a k čemu by ti to bylo? Jedna věc je teorie,jedna věc je realita. Všechno to jsou jen statistický pravděpodobnosti. Jedinej reálnej fakt je, že čistej a čistej dá vždycky čistýho a postižený,postižený vždycky nemocnýho. Všechno ostatní je jen statistická pravděpodobnost, která ale s realitou nemusí mít nic společnýho. Takže pokud mám dva přenašeče,sice teoretické počty říkají, že čtvrtina bude čistá, polovina přenašeči a čtvrtina nemocná, ve skutečnosti se můžou narodit jen čistá nebo taky jen nemocná štěňata, nebo jen přenašeči. To je to,co žádná teorie nepojme,jak si zrovna konkrétní štěńata ty geny namíchají. V dalším krytí u stejných jedinců to může být u potomků úplně opačně. Tenhle princip je stejný u všech nemocí na principu homozygot,heterozygot