To si piš,že se průjem může rozjet stresem,zvlášť když je to zažívání nabouraný
Příspěvky uživatele
janaa
PP na psa nedostanete,ale pro potřebu sportu se vystavuje tzv. výkonostní knížka. Výstav se zúčastnit nemůžete,můžete jet na voříškiádu
chytla mu trošičku zubama kalhoty. On pak vykládal u mý ségry, že mám ty psy pěkně vostrý, že mu ten mrňavej pinč visel na nohavic
No jistě,je po endoprotéze a plastice, roční pracovní neschopnost,a zhýralá majitelka,co krade psům deky, se směje😄
Terven:Žere i poštovní doručovatelky a hodinový manžely 🤣
A co manželky?🤣
Terven:Ale venku jí strašně baví honit (a žrát, samozřejmě) tréninkový Azorky 😄
Jsou to takový mrňavý kuličky o fous větší než antiperle, nádherně lítají a nádherně se kutálí a myslím, že víc vyběhá než sežere kalorií (doufám, že se nepletu) 🤣
Azorky😀 vona žere nějaký mrňavý pejsky
No jistě,pes chudák,a madam se balí do back track deky. Kubišovou na tebe😄
Hele,já jsem zmrzlík a na hony si beru vyhřívanou vestu,a to je taková pohoda🤩
A druhak je po kastraci, takže pohyb potřebuje - pokud bude celou zimu cvičit doma za pamlsky, bude z ní na jaře dělová koule 🤣
Jsi vošklivá nejvošklivější,jí by se to jistojistě moooc líbilo😛
Ty jo,a teď mě napadlo, proč ještě nikdo nevymyslel vyhřívané oblečení pro psy? Pro lidi je toho spousta, spodní,vesty,bundy,vložky do bot,ponožky,rukavice… mám podnikatelskej plán,kdo jde do toho se mnou? Terven poskytne pokusnýho králíka
Terven - každopádně obligátně - zavolej do mushgo, pokud si pamatuju,tak nějaký botičky i vyráběli,takže by určitě uměli vyrobit i na pidiminipacinky😉
Lily:Ten můj procházky miluje. Bez nich se doma nudí. Baví ho to venku. Jen musí mít obleček a případně botičky. Nevidím důvod, proč procházky vynechávat, když dnes existuje vybavení. 🙂
Já taky o vašem psovi nic nepíšu
sutrik:Já s Vámi souhlasím. Na druhou stranu - pokud by obutí bylo řešení, proč ne. Výsledkem by byli dva šťastní psi na procházkách i v zimě.
Ale tak určitě,jen mi prostě přijde,že Čikča je zrovna ten případ, že zimu nesnáší a je to pro ní stres. To musí vědět Terven,samozřejmě, pokud dostane boty a najednou bude i v zimě spokojeně běhat,tak super truper. Ale mám to doma, Belina dostat kožich,kozačky,čepici,tak prostě furt bude venku zima a doma v teple bude líp, a byť přes rok ráda lítá venku, tak v zimě by nejradši nevystrčila svůj placatej nos😀
Terven,bez jakéhokoli rýpání, a je nutné s ní v těhle mrazech a sněhu chodit na dýl,než jen na čurandu? A nějakou aktivitu vymyslet doma? Belina v tomhle počasí rozhodně ani krátkou procházku neocení,tak jí nenutím
Xerxova:a jak to jde?
Hele,dobrý,normálně bych byla do půl stehen ve sněhu,takhle max cm. Jen to chce hůlky (ty jsme nenašli😀), natrénovat široký krok a hlavně vysvětlit blonckám,že teď mám obr chodidla, a to i do zádu, a je fakt blbý,když mi je přišlápnou😂
Tak mužskej si vzpomněl, že na půdě budou sněžnice z doby,kdy musel v zimě zakrmovat zvěř v Krušnejch horách. Dnes vyzkoušeno😉
O tom fakt veterinář nerozhoduje
Terven:Ono teda, chovatele pinčů by to označení psycho pěkně nadzvedlo😄
Pinč by měl být vyrovnanej neohroženej pes, žádná třesoucí se troska. Historicky se používal k lovu hlodavců, takže hodně aktivní, není to gaučák. Je to spíš pes na sporty, pro aktivní lidi- a od toho se to odvíjí. Lidi si ho pořizujou jako bárbínu, nevychovávají, nesocializujou, nezaměstnají - a psovi logicky bzíká.
Však to já všechno vím. Ale co jsem poznala pinče (čest výjimkám), tak ho buď měli jak mimino paničky nebo jako vnouče starý babky. Sportovního pinče jsem znala jen jednoho. Ale to je to samé jorkové,čivavy atd. S dobrým vedením jsou to všechno super psi,ale…
řekněme, trochu senzitivnější
😂 hezky řečeno.. ale jasný,rozumíme si
některý lovečáci se třeba klepou,když se obstoupí první leč, než to začne lítat,střílet se a padá to…mě holky mlátěj vocasama 😀ale důvod je stejnej
Jnak buldoček,když není vyžranej,vypadá,že má hmotu, protože má širokej hrudník, ale tuk pod tou kůžičkou moc taky nemá. I když uznávám,že vidět štíhlýho buldočka je taky kumšt
Terven:Jo jo…chodím pravidelně na farmářský trhy a lidi tam běžně vodí psy. Vždycky bych vraždila, když vidím, jak popocházejí od stánku ke stánku, klábosí se známejma - čili pohyb nula nula nic, a vedle nich se klepe nahatej krátkosrsťák.
A taková perlička - někteří lidi si myslí, že u pinčů je třes plemenným znakem 🙄. Kolikrát jsem upozorňovala, že Čikině je zima, klepe se, a oni na to, ale to je přece ratlík, ti se klepou…🙄
No jo, klepou, historicky jim prostě většinu roku je zima, protože nemají chlupy ani podkožní tuk a lidi to až na výjimky ignorujou. A tak vzniklo rčení “klepe se jak ratlík”.
A tak tam to může být i od nervů,ne? Já co znala ratlíky,tak to vždycky bylo psycho (bez urážky) 😀 ale jasný,nemají žádnou podsadu,je logický,že je jim zima. Vidím ten rozdíl mops a buldočka, z dálky vypadají stejně,ale mops má fakt kožíšek,buldoček prd prd nic😉 naštěstí s labinama nic takovýho řešit nemusím,těm není zima nikdy, jediný,co řeším je,že i teď, pokud najedou tekoucí vodu,vletí do ní,tak aby nenastydly následovně. Ale ty ohaři mě teď fakt sejří, protože jich vidím tolik
My teď “venčíme” hlavně takhle a občas končíme takhle 🤣 doma je venčení dost obtížný,sněhu je moc, na honech to ještě šlo. Už se “těším” na zítřejší brodění😎
Baset je nízký,vždyť teď musí do toho sněhu zapadat, musí mu být zima. Oblečte je,když si o to říkají. Já naopak teď nadávám,když na honech vidím krátkosrstý ohaře klepající se zimou,protože to jsou přeci pracovní psi a oblíkat je ostuda. No, ty klepající těla a zuby vypovídají o něčem jiném