když fena hodně hnízdí, tak stačí přidat jí práci.
S tím si dovolím mírně nesouhlasit. Možná u fen,které mají běžně flákací režim. U pracovních fen už té práce člověk moc nepřidá, a falešky stejně mají.
Ale jinak samozřejmě souhlasím, faleška se zbytečně demonizuje,pokud u toho fena nemá nějaké zásadní problémy,tak není důvod to nějak řešit. U příliš pečujících fen,co mají tendence se starat o hračky,bych samozřejmě ty sebrala, u fen,co jsou v blahobytné kondici, určitě snížila krmnou dávku. Já mám zkušenost, že mi feny začnou s faleškama po svém prvním odchovaném vrhu
Hele,my jsme polosamota,máme jediný sousedy, pak jsou tady roztroušené baráčky. 23. prosince, napadl půl metru sněhu,furt chumelilo,do toho mlha, najednou rány jako kráva,že se nám klepaly skla v oknech, světla jak na Silvestra. Mě málem rupla cévka,vylítnu ven, letím přes naší hektarovou zahradu k bráně a cestě, a řvu. A tam pochechtávání a řev,ale německej. Nějaká německá ožralá partička na cestě odpalovala ohňostroj, lítalo to k nám a rozprsklo se u baráku na zahradě. No,německy neumím,ale z České sody si pamatuju,jak nás učili zasraná kočička. Takže jsem z českého “jděte do prdele”, přesedlala na šeize šeize😄 no a mužskej,když slyšel,že venku na někoho řvu, a jdu se s nima prát,vylítnul za mnou, on je chlap jak hora a německy umí,tak němečtí turisti zdrhli😂
Bojí se mě akorát jedna čuba,ani tam to není panika,ale když jí byly čtyři měsíce,práskly to vedle ní. Střelby se nebojí,ale tohle je jí velice nepříjemný a chodí se schovat. A mops štěká, on je srágorka,ale naštěstí taky bez paniky. Nicméně u nás,i když polosamota, je o Silvestru hluku dost,protože se ty rány odráží od všech kopců okolo. Ale podle předpovědi má na Silvestra v noci pršet,tak kéž by jim to vyšlo, to se lidem nechce být venku hodiny
Jooo,to jsem onehdá venčila, Adéla měla krycí dny a na horizontu na kopci paní se psem australského ovčáka. Adéla se začala pomalu nenápadně vzdalovat a u toho temně vrčet. Jsem si úplně představila,jak volám,nebojte se,ona je hodná,jen hledá ženicha, a eventuální ženichy si takhle prověřuje😂
Pokud bych chtěla zevšeobecnit,tak mentalita evropských (amerických) a asijských plemen je stejně odlišná jako lidí. Pro mě jsou asijská plemena neuchopitelná, nejsou to svojí podstatou povahou psi ve smyslu “pes”. Nevím,jak to líp vyjádřit. Znala jsem čaučau,tosy, akity,shiby, a prostě je to úplně o něčem jiném. Průšvih třeba u akit je, že tam když se to nepovede a majitel nefunguje,je to jeden velký průšvih. Naposled si tady za covidu pořídili akitu (podle mě z nedostatku štěňat sáhli po tomto plemeni), a než pes začal chodit na vodítku s náhubkem (několikrát jsem jim v tomto smyslu domlouvala,naštěstí jsme měly s blonckama vždycky kliku a zrovna nám se nic nestalo, přičemž jednou bylo štěstí jen to, že jsem měla sebou všechny a akita se rozmyslela) stálo to málem život westíka. Teď už jsem jí tak rok neviděla,buď jí dali pryč nebo je někde zavřená na dvoře.
No tak jako to už je na Vás, ešivá je máte tak ukázněný, aby Vám neprohrabávaly počítadlo, nebo ešivá to máte volně, že si jako můžou dělat co chcou 😀 😀 .Já Vás enem varovala 😀
Marjá,copak já můžu říkat tý smečce,co má nebo nemá dělat? Já jim něco řeknu,jim se to nebude líbit, a rozsápou mě na cimpr campr. Já dycky poprosím,ale hned jim samozřejmě říkám, že to záleží na nich,co chcou,nechcou a tak. Von to má někdo jinak?
Osobní zkušenost nemám, ale pokud bych hledala,tak z řad “robinzonád” ,domky na samotě s přístupem k moři. Vím,že tak jezdí i řada lidí s retrívry. Pokud jste na FB,tak hledejte skupiny a doporučení tam, určitě tam jsou,já vím o řeckých
Jojo, je to starej Domeček. My jsme hodně odkopali a srovnali terén, který byl svažitý k domu, plus se v tý obří díře udělala drenáž. To hodně pomohlo, ani při lijáku se tam nedostala voda. Až teď při tom rychlým tání. on je tam uprostřed odtok, ale ještě není v úrovni té podlahy, je tam beton a na to přijdou dlaždice. Korýtko bylo taky v plánu, že to bude odvádět tam, ale jak se tam teď ta voda nedostávala, tak bylo odvrženo. Inu zase vstupuje do hry 😀
Joooo,oni věděli,proč tam ty korýtka dělali 😀 to bylo první,co mi kamarád stavař říkal,když se přijel na dům podívat. S tím sklepem hlavně nic nedělej,žádný zadělávání,žádnej beton a hlavně v žádným případě nešahej na to koryto, i když celej rok bude vypadat suchý a naprosto zbytečný. Pravdu měl. Když je hodně sněhu a rychle taje, tak ten hukot slyšíme i v chodbě nad sklepem. A blbě pak odtýkaj odpady, jak jsou vývody z baráku plný
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 12.12.2023, 11:35:29
Nenašla jsem úplně přesně,co se vám ve sklepě děje,ale to je novostavba nebo starej barák? My máme ve sklepě na jaře při tání sněhu normálně potok. Máme tam i kvůli tomu korýtko,které to svádí ven z baráku. Tak to má na horách většina starých domů. Nevýhodou je,že díky tomu se sklep nedá používat pro skladování ovoce a zeleniny, je stále vlhký,máme tam i studánku
Ono taky záleží na založení sestry, jestli ráda “hezké vystajlované věci”, pak seženete milion druhů vodítek s různými motivy,potisky,podšité,nepodšité, nebo je spíš na praktické záležitosti. Já mám ráda zrovna ten biothan, dělají i sety na míru,kdy na obojku je jméno psa,případně telefon,to je moc hezké a praktické. Ale jestli ségra radši roztomilé potisky a barvičky,tak to pro ní nebude to pravé. To musíte vědět a znát vy😉
Určitě dá,ale musíte socializovat a chodit mezi psy,chodit mezi psy,chodit mezi psy….bez nich bude v jejich přítomnosti vždycky u vytržení. Musíte mu z jejich přítomnosti udělat normální běžnou věc, ze které není nutné vyšilovat
Když jsem si brala 14ti letou labinu z útulku,tak tam průjmovala echt celou dobu,co byla v kotci. ZDravotně prověřená zkontrolovaná,nebyl důvod. I vet to přikládal stresu. U mě do týdne bylo po průjmu