Aktuálně: 3 722 inzerátů210 648 diskuzních příspěvků18 256 uživatelů

Příspěvky uživatele

janaa

janaa
janaa 19.01.2024, 15:19:24 xxx.xxx.174.247

Ne že bych to chtěla používat, ale takto mi to už nepřijde tak ošklivé. Vždy se povídalo akorát o tom, že pes vypálí a dostane pecku. Aby si na výboje nezvykl.

Bohužel,velmi často se to takto používá, a za mě je to prostě strašně špatně

janaa
janaa 19.01.2024, 15:17:32 xxx.xxx.174.247

Ad píšťalka - ona funguje. V normálním životě funguje , funguje mi i u nezraněné zvěře na honu - bažanti chodí,holky čumí,ví, že nesmí, bažant vylítne, nikdo se netrefí, holky vyletí,buď samy zhodnotí,že je zdravej a nejdou za ním, nebo písknu,vrátí se. Bažant (nebo jiná zvěř) je poraněná, nastoupí totál lovecký mód, zaměření na kořist na sto procent, nevidím,neslyším, cíl zaměřen a vše okolo ztrácí smysl. Tam píšťalka přestane stoprocentně fungovat (mladá navíc prodělala zánět středouší a je nahluchlá), prostě úkol zněl jasně. Bavíme se o psech, co lov znají, umí, největší motivací pro ně je pro zvěř dojít, klidně x stovek metrů daleko a donést mi jí. A tam právě potřebuju tu pojistku. Já si dávám na silnice fakt bacha, leč jak se letos ukázalo, žádná silnice a sebemenší není dostatečně daleko a není na ní dostatečně malý provoz

janaa
janaa 19.01.2024, 12:51:43 xxx:xxx.ced0:cc87
Dublinbarzoj:

Hezky napsané, EO jako pojistka, přesně tak. Proto ta výhrůžka barzojům. Taky mají poslušnost vypilovanou, ale před Vánocemi mi právě jeden z nich, více méně z přebytku energie, přeskočil plot a skoro pod auto. Stálá jsem kousek od něj a plot nemáme nízký 🙈.  Jsou to infarktové situace .  

Hele,já to zažila poprvé,a doufám,že naposled. Jezdím tam léta,silnice je až za obr polem,nikdy tam psi nedoběhli…..jestli se holky trumfovaly,kdo bažanta chytne…. jak je zraněnej,tak psi nevidí,neslyší,to je prostě lovecký mód. My to měly za sekundu dvanáct,že se mi jí podařilo uřvat. On prostě ten pes v loveckým módu jede jinak - v bažantnici jsou dvoumetrové ploty, jednou jsem mladou našla za tím plotem. Bažant nějak prolítnul,zůstal zaklíněný z druhé strany, čuba přelezla ten plot, vyrvala ho, no a samozřejmě adrenalin opadl a ona už nevěděla,jak zpátky😀

janaa
janaa 19.01.2024, 12:30:53 xxx:xxx.ced0:cc87
megi-the-pes:

Když mně pořád nikdo nevysvětlil, co to je to rozumné použití EO. Např. bych chtěla vědět, jak to mám použít u psa, co mi pronásleduje srnce.
A já potřebuji nejen 1) 2) 3)…, ale i proč ty jednotlivé kroky dělám.

A nechci, aby pes zvěř zapíral. 

Znáte někdo někoho takového, kdo umí použít EO takto? 

Tak nejsprávnější je nepoužívat EO, aby pes nepronásledoval srnce, ale naučit na něm přivolání. Pes zná povel k přivolání, ale v zazvěřeném terénu na něj nedbá. Doma v klidu ho naučím přivolání na eo- Slovní povel - zvukový signál (upozornění, že pokud nedbá, přijde nepříjemný pocit) - impuls (samozřejmě ten nejslabší,který pes vnímá asi jako obtěžující hmyz). Pak tak pokračuju venku. Pokud se to pes naučí dobřena bázi reflexu,tak prostě slyší zvukový signál a už automaticky letí k páníčkovi. A ano, u zvěře třeba bude ze začátku potřeba silnější impuls. Kdysi jsem takto odnaučila srnčí lovit jagoše. Měl luxusní přivolání, ale samozřejmě u zvěře převládl jagoš s velkým J. Stačilo dvakrát použít výboj a bylo vyřešeno. Osobně nemám ráda časté použití obojku,kdy pes neví,o co jde, vyrazí za zvěří a je usmažen. To je samozřejmě nesmysl.

Letos jsem zakoupila taky EO. Poté,co jsem na honu na poslední chvíli odvolala svojí fenu, a druhou, se kterou šla, před našimi zraky srazilo auto. Čuby šly za postřeleným bažantem. Mít na krku EO, tak jí dám tu nejsilnější pecku,co jde. Za její život by mi to stálo. Takže ve volné honitbě jí prostě nosit budou. Zvlášť mladá. Chci jí přes rok naučit přivolání na vibrace, v loveckém módu píšťalku neslyší. Impulz určitě přes rok nedostane, během běžného venčení chodí na přivolání a všeobecně poslouchá. Takže není důvod. Ale s touhle “pojistkou” budu klidnější

janaa
janaa 19.01.2024, 08:19:56 xxx:xxx.ccac:3d15
kometa:

Děkuji. Ale obojí může dávat rány. Zejména v rukou laika. Nechci napsat hovada. Nebo ne?

Tak samozřejmě. O tom tahle diskuze a douška nebyla😉 jen reakce na terminus technicus😀

Ono hovado vážně ublíží psovi na řetízkovém obojku,že

janaa
janaa 18.01.2024, 20:28:22 xxx:xxx.8aab:e19d

Ono z logiky věci, za elektrické označujeme přístroje napájené ze sítě, elektronické mají baterii. Takže elektronické obojky, lidově elektrické😂

janaa
janaa 18.01.2024, 09:09:39 xxx:xxx.8aab:e19d

Nějak si neumím představit,co bych tím sprejem jako odstraňovala. Jo,možná u citlivého jedince malého plemene třeba žraní hnusů na vzdálenost pár kroků. Ale to je zas zbytečný. Jinak na nějaké zastavení třeba lovícího nebo zdrhajícího psa to, dle mého,rozhodně fungovat nebude

Jinak těch 900m je bráno v ideálním terénu,tedy na rovině. S teréními nerovnostmi, porostem atd. se ta vzdálenost snižuje. Ono tak psa, který musí nosit takový obojek, 900 m od sebe pouštět nebudu,že….

janaa
janaa 15.01.2024, 16:50:18 xxx:xxx.85fb:6867
Orionka:

Která? Uznávám, že včasné rozpoznání zánětu dělohy, nemusí být pravidlem. Ale to, že s fenou něco je, snad pozná každý. A pak už stačí jen odběry a ultrazvuk…

Poslední? Že fena neztloustne, když bude mít správnou dávku kvalitního krmení a stejný režim - zaměstnání a pohyb jako před zákrokem? Proč by měla tloustnout ? 

Troufám si tvrdit, že poznat, že s fenou něco je,jde jen u některých zvířat. Řada psů na sobě nedá nic znát,dokud fakt není hodně zle,takže pokud jde o uzavřenou pyometru, může se na ní přijít dost pozdě. A to píšu jako jako odpůrce preventivních kastrací. Mám tyhle zvířata doma. Nepoznáte vůbec nic.  Z první ruky teď nejmladší čuba dostala burtus zánět žaludku,zvracela hrsti krve. Kdyby to ale bylo bez zvracení,nepoznáte nic,protože lítá,žere,hraje si, už s tím absolvovala celodenní hon….vetka jen vyjeveně čuměla z výsledku crp na fenu a říkala,jinej pes by tady ležel a nechtěl se hýbat….

janaa
janaa 14.01.2024, 18:48:15 xxx:xxx.85fb:6867

Neřešte blbosti,jako psí boty, ale řešte, že pes si na ledu může způsobit velmi vážná zranění. Třeba typicky zpřetrhat vazy. Fakt vám to za to stojí?

janaa
janaa 08.01.2024, 09:03:53 xxx:xxx.5f3:93af
Daja:

Dobré ránko 😉,

jojo já to chápu a vím, ale určitě víte, že to bylo s malá ukradených granulí? Já jednou po narkóze taky blinkala a bolela mě hlava, bylo mi řečeno, že mi museli rychle pustit nějakou infuzní. Nevím, ale takhle mi to vysvětlili a  sem opravdu byla na lačno.

Dája

Tam nejde o to,že by to bylo z granulí nebo z jídla. Zvracení je vedlejší účinek narkozy, může k němu dojít, a proto má být zvíře prázdné, aby nevdechlo natrávenou potravu. Je jedno,co sežralo. Ale pokud ke zvracení dojde,je rozdíl trocha žaludečních šťáv,nebo natrávené jídlo

janaa
janaa 08.01.2024, 08:29:18 xxx:xxx.5f3:93af

Ne, z divočáka nic. Kvůli aujezskyho a svalovci

janaa
janaa 04.01.2024, 15:48:49 xxx:xxx.c56c:9589

Jako u majitelů,tak jsou i obrovské rozdíly ve výcviku těchto psů. Jsou organizace,kde se cvičí pozitivkou,jsou organizace,kde psy lámou. A jde i o renomované organizace.  Měla jsem psa vyřazeného z takového výcviku. Ačkoli naprosto pevný v povaze, z lidí měl neskutečnou hrůzu,a trvalo dlouho,než jsem ho dala do kupy. Známá měla asistenčního labíka,úžasný pes,s paničkou nádherný vztah. Jednou ročně museli na přecvičení,přezkoušení. Panička z toho měla hrůzu měsíce dopředu. Nikdy bych štěně na výcvik nedala, nabídky jsem měla

janaa
janaa 04.01.2024, 14:58:32 xxx:xxx.c56c:9589

Alčo,tak učit lovčinu na dálku,to si fakt představit nedovedu

janaa
janaa 03.01.2024, 18:36:05 xxx:xxx.18f0:a7ce
Vahine:

Helám a “nezávidím” Vám to, je mi to spíš líto, ale chápu, že ve Vaší krásné velké smečce a CHS, je těžké něco takového uhlídat…já mám psa, jednoho útulkáče a tak jsem v diametrálně odlišné situaci a toho svého jednoho mrňouse si hýčkám, je na tom snad něco špatného?…a Vaši situaci ničím nepřebiju…vzdávám se 😊

Já to nemyslím zle,a nejde přece o to něčím něco přebíjet,jen že někdy méně znamená více, a nervovat se kvůli takovejm věcem je zbytečný. Štopka z jabka fakt nebulíží ani čivavě. Kevin je schopnej se žrádlem zabít, nijak echt to hlídat nemusím, jen třeba nemůžu rozdat kosti na okus,protože něco většího blbeček najít,tak to bude polykat. A bába s obroušeným chrupem už nedostává hovězí uši,ale králičí, páč vždycky někde kus po ní zbyl, a to samé. Na hýčkání určitě nic špatného není, ale zase s rozumem,i malý pes je pes😉

janaa
janaa 03.01.2024, 15:51:09 xxx:xxx.18f0:a7ce
Vahine:

Jenom zkuste Sarah pomyslet na nepoměr mezi vahou bělouše a třeba Dráčka…vyzkoušela jsem např., že když podlehnu jeho vyvalenejm očím a uslintaný hubě a dám mu celý kuřecí sušený pařátek průměrné až větší velikosti(zkusila jsem jen 1x), leží, smutně kouká a už nic jiného nesežere, i když je to součást KD…je mu prostě přežraně a chuťku k jídlu má zase až druhý den. Můžu mu prostě dát max. ⅓ pařátku, s tím si jeho zažívání poradí. Kolik bych jich musel spořádat Dráček, aby mu bylo tzv. těžko a už by nic ten den nežral? Je to prostě jen takovej poměrovej příklad k zamyšlení…jestli teda Dráčkovi sušený pařátek chutná? 🤔

A jen tak na okraj- to má bělouš dobrý apetit, baští rád….

Hele,myslím,že těch šťopek náš osmikilovej mops sežere hafo😀 a o peckách od třešní, švestek nemluvím. U něj je jen nezebezpečí něco velkýho,páč je to polykač a už jsem ho asi desetkrát v životě křísila

janaa
janaa 03.01.2024, 13:32:02 xxx:xxx.af95:df1a
Vahine:

Bělouš má 7,5 kila a šťopka byla z velkého jablka, bála jsem se, aby se mrška někde po cestě nešprajcla..a pak aby si nenatrhl dírku o ten ostrý kraj….hysterická panička, že… 🙈

No,to teda😀 to by mě nikdy nenapadlo

janaa
janaa 03.01.2024, 13:17:33 xxx:xxx.af95:df1a

No,potěš, Jani. Teoreticky jak píše Megi. Ale prakticky,dostat psa zpátky, zvlášť pokud je u nějaké množky,co na něm vydělává, bude velmi obtížné,ne-li nereálné. Každopádně hodně štěstí

janaa
janaa 03.01.2024, 13:16:11 xxx:xxx.af95:df1a

Já to nechápu,šťopka z jablka by měla vadit?