U nás chlap taky zepsul. Díky němu máme Bellinku, protože když nečekaně umřela Fanynka, prohlásil,že máme nějak málo psů😂
Příspěvky uživatele
janaa
Jani,když mu dávali ten drén,tak byl uspaný,ne?
Pakliže jde o samce,tak kromě vyškrcení,zmáčknout vší silou koule…
Jinak se přidávám k ostatním, na veterinu určitě
efe:Zodpovědní chovatelé testujou oba rodiče. Ale je fakt, že přesně tý dysplázky se bojim, je to přece jen velkej těžkej mollos.
No právě….. každopádně jsem velmi zvědavá,co to nakonec bude
efe:Na kontíkovi se mi moc líbí, že se důsledně dbá na zdraví, na otevřené nozdry, rovné nohy atd. Ti psi jsou schopni sportovat i v létě. A navíc to má skoro až mopsí povahu 🙂
Fakt? Co vím,tak u nich byl problém s dysplazií. Tak možná už je to jiné
lupus4:zadavatelka se už neobjevila…, ale “roztleskala ” to tu dobře 😉
Je škoda,že se do toho přimotala následná diskuze,protože bude nedohledatelná, a myslím, že pro řadu lidí, co mají dojem,že pes musí být nutně na supertruper vet dietě,by mohla být přínosná
Xerxova:teď bych s těmi předávanými blízanci byla opatrná - nemusíte mít všechno 😉.
Prášky evidentně zabraly - psisko je výrazně lepší než v poledne. Večeře zmizela rychlostí blesku, venku byl taky na venčící miniprocházce vesel… tak snad bude mít i lepší noc než na dnešek
Máš předat blízance od bloncek,nepožadujeme poslání zpět🤣
Už bude dobře, rychle jste to chytli, a je mladej a silnej. Budeš mít práci ho udržet
Jasný, psincák virový, nebo virový a přidá se pak bakteriální infekce. Žlutej sopel je špatnej,to je jasný,taky bych neváhala. Já jen,že vlastně za psincák se označuje všechno, přitom je to jak u lidí, virozy, infekce,bakterie, prochladnutí,chřipka… Každopádně bloncky posílají mamutkovi blízance,ať je zase fit
Xerxova:momentálně tady řádí jak černá ruka - právě stáhl vodítko z věšáku a chce se o něj prát. Evidentně po injekci na sražení teploty ožil - žebrá jídlo… a vypadá zcela zdravě (až na ty nudle)
Takže je to nějaká viroza, ne psincák?
Do 39 je normální teplota u každého psa. U pidi psa i víc. Každopádně teplota to je.
Na psincák moc doporučuju na jaře udělat do zásoby sirup ze smrkových výhonků. Dračí krev, virovet od Energy
Eliminační dieta lze v klidu udělat i na mase. Nebo jak vám řekl vet, dáte na pár týdnů vet granule, a pak,pokud bude stav ok,budete po jednom přidávat bílkoviny. Není důvod mít alergika na granulích, pokud tedy není pes alergický na všechny bílkoviny. Taky mám alergičku na mase. Stejně tak není důvod mít na vet dietě ledvináře, psy s problémy jater….jen to chce víc přemýšlet,počítat
Btw s tématem to úplně nesouvisí.
Reklamní trik jsou granule😛
Samotné prošlapy nebo křivé nohy mu na běžný režim vadit nebudou. Samozřejmě nevíte,jak vypadají klouby, ale to byste ho museli zrentgenovat. Na první pohled jen uvidíte,jestli kulhá,má pro vás divný pohyb apod.
Dole naše křivonožka z množky
Je v růstu,dobrou stravou a doplňky se toho dá ještě hodně upravit. Plus je to,že to nebude žádný obřík. Pokud chcete “jen” parťáka, tak se na něj jeďte podívat. Kdybyste chtěli psa třeba na sport,pak bych byla opatrná. Já mám mopse,co má nohy celé do zatáčky,a nijak mu to v lítání nevadí
To není loket,ale zápěstí😂Každopádně má pesan prošlapy a ty klouby veliké. To je štěně?
hmn:“Granule nemají nic vyváženého, Ca i P (i protein atd.) mají povoleno + - hafo.”
mají vyvážené, v porovnání se svalovinou zcela jistě
Hele,ono ale nejde jen o to,jak je co vyvážené. Spousta rostoucích velkých psů,výhradních granulářů,má poměr rozhozený,protože prostě to tělo s tím neumí hospodařit. A lidi se hrozně diví,jaktože má pes prošlapy a růstový problémy,když má ty super truper granule
Kilian:….diky všem za odpověď, uklidnili jste mně….co jsem přečetla, tak právě před tou kombinaci varují, že se to časem projeví na kostře a ledvinach, protože se neúměrně zvýší fosfor pokud krmím kosti v barf dávce a dávám granule, kde je ten vápník a fosfor také a pak také zažívání, kdy barf se tráví jinak dlouho a granule také….abych se přiznala,tak pytel maly granuli už mám doma - z nějakých závodů …..z denní předepisovane dávky skrmim tak třetinu když je použivam jen jako pamlsky, psovi to víc než chutná…ještě mně napadlo sušený barf,objevila jsem, že prodávají jako granule, ale s tím zkušenosti nemám vůbec….
Hele,jen bacha,co vyhráváte na závodech. Já nikdy nevyhrála žádné granule,které bych psovi dala, i kdybych nekrmila masem.
Btw nějak si pořád myslím,že pokud řešíte váhu, tak pamlskovat granulema nebude úplně to pravé.
hmn:já jsem měla děti a kojila a to je prý prevence proti rakovině prsu
nemohlo by to být třeba u fen obdobné?
To, jak je to prevence, by jistě potvrdily ty miliony žen matek s rakovinou prsu.
U fen se dřív taky tradovalo,jak jsou štěňata prevence pyometry. Ani prd. Nebo je to v takových procentech, že jde skoro o statistickou chybu. Rakovina mléčné žlázy to samé.
U nás je zákaz procházek. Po včerejšku mají čuby pořezané polštářky i kotníky,ta ledová krusta pod čerstvě napadlým sněhem je pekelná.
bambule:Úplně s Vámi souhlasím, otec měl před x lety fenku foxlika a psa jagteriera a prostě práce je práce a při práci oboum přeplo a hlavně Jagoš byl neodvolatelný. Tenkrát ještě EO nebyl nebo aspoň takhle dostupné a otec kolikrát běhal nasrán po lesích a polích a hledal toho pitomce co neviděl a neslyšel. Foxlice zase vysazená na škodnou, jak chytla stopu tak pro ni přestal existovat okolní svět.
Nj,tak teriéři,jezevčíci,honiči,to je kapitola sama pro sebe. Po generace šlechtění na samostatnost a tvrdost, tak tomu ta povaha a zaměření odpovídá