Veterinář super. A Elišce držím palce,ať je v pořádku
Příspěvky uživatele
janaa
Trochu mimo téma, ale já vám tu historku musím napsat,ona se koneckonců dětí a jejich rodičů týká. Fanda byla typická labradorka, ztělesněná láska k lidem, nutno říct, že ona měla za životní cíl přesvědčit každého,že miluje on jí, a i lidi,kteří psy neměli rádi, si během pár týdnů omotala kolem packy, prostě měla charisma a věděla,jak na to. V Liberci v Lidových sadech byl jednou nějaký festival, tehdejší drahá polovička vyráběla různé dřevěné výrobky,tak jsme tam měli stánek, a Fanda jela s námi. Už dopoledne jsem si pro ní musela dojít, když se rozhodla,že se zúčastní jedné zajímavé přednášky. Od té doby byla hlídána a její touha po vzdělání nebyla vyslyšena. V podvečer festival skončil, návštěvníci už byli pryč,my balili stánek, tak už jí byla dána volnost,motala se kolem nás. Samozřejmě když jsme měli vše zapakované, zjistili jsme,že Fanda není. Volali jsme,pískali jsme,pes nikde. Procházeli jsme park,ptali se,po psovi se slehla zem. Šla jsem do hlavní budovy zeptat se, zda někdo neviděl bílýho psa. Už u vstupu jsem si všimla,že začala nějaká naprosto jiná akce. Všude okolo, a pak i ve dvoraně, byli slavnostně vyfiklý spoluobčané vietnamské národnosti, pak jsem si všimla,že se koná ples česko-vietnamského přátelství. Nicméně pes nikde, už jsem byla na odchodu,když se na vteřinu otevřely a zavřely lítačky do hlavního sálu,odkud se ozývala už hlasitá hudba,smích, volání…krve by se ve mě nedořezal,ne,to ne, tam přece nešla. Otevřela jsem lítačky a opravdu pohled pro bohy….sál plně zaplněný, stoly po krajích přetékající jídlem, okolo nich seděli dospělý, na jevišti hrála kapela a uprostřed na “parketu” jedna bláznivá labradorka a asi padesát vietnamských načančaných dětiček tančily do rytmu, dospělý pažravci házeli různé pochutiny, a ona se mezi sousty věnovala hromadnému dogdancingu. K mému údivu nikdo nezavolal policajty, ani odchytovku, naopak mě všichni prosili,ať ještě zůstaneme, že se tak dětičky dlouho nebavily😂 zkrátka vietnamsko-české přátelství bylo utuženo
Kilian:..zásadní chybou je, že si ty de.bilni lidi vubec takové stěně berou.. .jejich absolutní neznalost a snaha ušetřit za každou cenu….mělo by být i oni trestání za to, že tenhle hnus podporují…
Já nechápu snahu ušetřit doslova pár tisíc. Schválně jsem koukla na bazos, štěně čivavy s pp se dá sehnat klidně za patnáct tisíc. Bezpapoši za dvanáct? nechápu
Zrzavci - Berta zdraví,a prej je to dobrej nápad s těma strakapoudama. Ale prej ještě lepší to bude svést na sousedů Micku,třeba konečně dostane povolení zahrdlit jí😂
Já už mám nakoupeno. Klasicky každej dostane zabalenou hračku,kterou s nima budu rozbalovat,páč labiny,takže by to nosily zabalený😄 pak budu dva dny nadávat,že je bílej bordel všude,jak to rozcupujou,než všechno odtahaj na zahradu, a na jaře až sleze sníh bude vetka na návštěvě hlásit,že se lekla, že mám na zahradě nějaký chcíplý zvířátka😂 radost mají všichni,ale takovou tu živočišnou opravdovou má stejně nejvíc Belina,která se snaží všechny hračky nakrást pro sebe. Jak vyrůstala bez nich, tak je hračkama stále konsternovaná. Kevin radši ojíždí nějakou bloncku,co je zaměstnaná hračkou…takže vlastně taky hračky miluje🤣 Pak dostanou nějakou kost na žužlání, což znamená,že se jich za čtvrt hodiny budu ptát,jestli to všichni polykali, smradi….
Ad smradi, jsem minulej tejden volala s bráchou,ten mi plakal a žaloval na svoje pubertální děti, a já mu říkám, nj, co chceš,jsou to smradi…a koukám,najednou u mě osm hlav a čuměj,co chci,když o nich hovořím,že😎
A tohle mě pobavilo. Berta ale zatvrzele tvrdí, že nechodí ptáčkům vybírat krmítka, a prakticky vůbec netuší,kde na tý zahradě jsou😂
Tak ale slepičince,kočičince, srnčince…to jsou všechno dobrůtky😂 chybí vitamín H jako hovňous🙃
Ale samozřejmě to nic nemění na tom, že by bylo vhodné začít krmit jinak a lépe😉
Jezdíme nejvíc na bažanty, občas zajíce (ale nejsme z Moravy,takže to je jen okrajově), občas se někde ukážou prasátka. V září a říjnu se lovily kachny.
Jména bloncek - vzadu je Adélka a Berta, vepředu Bianca, Růženka a Cácorka
Ostatních zvířat jako psů?
My furt lítáme po honech,ale dnes hon zrušili,tak jsem vzala bloncky na větší výšlap. Jen bábu a skřety jsme nechali doma😀 Barunce se ve sněhu hůř chodí a do kopců zvlášť, a skřeti v zimě nevylézají🤣
Sardullah:No ale to jsou ty nehody…běželo jich víc a neměla tam místo….kluk je schopnej se přetrazit i když běží sám a to jenom proto, že se na mě otočí a volá “já běžím juchůůůů, to je sranda”…a já volám “Matý pozor, stůůůj” a Matýk říká “cožééé” a už bouráme…
A sbíhání z kopce…to taky není její vina, to je prostě fyzika…pohyb po nakloněné rovině a přitažlivost zemská je potvora, to se kolikrát přerazí i pán tvorstva, jakože člověk…proto z kopce neběhám.
No však jsem psala, že i psím holčičkám se nehoda stane…ale řekla bych, že ty příčiny jsou trochu jiné než u těch chlapečků.
Ne,to nebyla nehoda, ona si prostě myslela,že ty dveře uhnou🤣 takovýto,když to nejde silou,půjde to ještě větší silou😂 ona byla kamikadze štěně
Sardullah:U psích holek se mi to nestává…nevím, jestli na sebe holčičky už v útlém věku dávají větší pozor…jestli mají třeba lepší prostorovou orientaci ve smyslu…vím kam šlapu, i když se zrovna zabývám něčím jiným. Neříkám, že mi psí holka nikdy do ničeho nenabourala, nezakopla…ale většinou to jsou situace, které jsou nepřehledné…třeba je to interakce s několika psy a čuba tím motáním ostatních psů nemá úplně přehled…nebo je to něco, co na první dobrou nevidí…třeba trávou zarostlý příkop, který splývá s terénem.
U psích chlapečků to není neobvyklé…to je samý juchuchů juchuchů…takový šťastný bezstarostný stvoření ….
Nevim, přijde mi to jak u lidí…já jako ženská zvládám několik úkonů současně a ještě zvládám sledovat svoje dítě a nebo štěně, jestli se neřítí do záhuby…a pes je jak chlap a čím víc podnětů, tím hůř.
V tom případě má Bertička geny psího chlapečka. V půl roce se rozeběhla s ostatními, a zatímco ostatní proběhli ven, ona už tam neměla místo,tak to napálila v plný rychlosti do dveří. Půl hodiny nechodila,takže jsem myslela,že si přerazila páteř. Pak se oklepala a šla si rozbít hubu sbíháním kopce😎
JanaJanaJanaJana:Ono ta bolest nepřejde, ale měla by zmírnit. Také záleží, jaká to byla koncentrace, jestli full spectrum nebo i třeba kombinace s CBG a co to bylo za značku.
Ne,to prostě záleží na konkrétním zvířeti. Je to stejné jako u člověka. CBD se třeba běžně u lidí používá proti nespavosti, já si kápnu,a dva dny neusnu😂
Já zkoušela u psů na bolest, a efekt nula
Ad ty cedule,je otázka, zda to ještě není území města, cedule myslivci moc nedávají,to spíš vypadá na obec,a ta samozřejmě může vyhláškou volný pohyb psů zakázat. Jinak viz výše, psa,který je v kontaktu s majitelem,nic neloví, takže je pod vlivem majitele, na volno mít můžete.
Jinak srdečné blahopřání panu dogoušovi,neuvěřitelné,jak to uteklo, vždyť byl včera ještě štěně
Nečekaný? Vipet,puberťák, zákaz volného venčení, xtý případ pádu z vyšehradských hradeb….
Možná jsem taky mohla vyhlásit sbírku,když Bertička skočila ze skály za zajícem😎
Možná někoho naštvu,ale mě přijde fakt na palici na tohle dělat sbírky
Pes, stejně jako člověk,může být alergický na cokoli. Takže i na CBD, trávu jako takovou… takže to ani nemuselo být tím stopovým množstvím THC
Já se tedy přiznám,že Pošváře jsem zkusila naposled před pěti lety, a to maso fakt bylo tak smradlavý,že jsem málem vrhla🤮 možná smůla
Jinak hezké maso má i Axa Pružina,jsou u Mělníka. Mají asi jen pět šest druhů,ale maso fajn
Jo, holky mi taky říkají,že to bývá naopak, a kdo se psem chodí,tak dává videíčka a fotky,jak si pes masáž užívá. Bára prostě na tom,že nesnáší klidový věci, nebude měnit nic ani na starý kolena😄 ale kdo ví, třeba se to v 14 změní😂