Staford sloužil ke psím zápasům, takže není lovecké plemeno. Ridgebackovi se vůbec nepodobá.
Ale prd. Kdysi pro boj s býky se křížili buldoci s loveckými teriéry (a samozřejmě je používali i na lov, to se ale používal v tý době každej pes). Pak v Americe začali být populární psí zápasy. Tihle kříženci,resp. jejich chovatelé se rozdělili - část chtěla psy právě na zápasy, z toho vznikli pitbulové, část chovatelů šla po exteriéru a chtěla psy jako společníky a ochránce, z toho vznikli amstafové. Každopádně matka na fotkách není ani jedno. Takže voříšci xté generace a takovéto hezké domácí množení s kecama okolo
S největší pravděpodobností vylezl, ale pochybuju,že majitel pražskýho foxe má na to čekání nervy🤣 ono se pejskovi totiž většinou chce až za x hodin nebo taky až další den. Mě spíš fasinuje,kolik se těch hasičů tam sešlo…
No právě, že jedna věc je teorie a jiná je realita. 😄 Ale máš pořád lidi, kteří se s tebou budou hádat, jak je ta ichtyóza hrozná nemoc, ale jejich pes je po rodičích stopro zdravej, přestože je jeden z nich affected.
Jinak já letos kryla Cherry, která je přenašeč, taky přenašečem, nechali jsme testovat jen pejsky, ti byli čistí nebo přenašeči. Fenky nevím, test nikdo nechtěl, ale projevy neměla žádná. A chovat nejspíš nikdo nebude.
No,ona pak je ještě druhá věc,že i u postiženýho jedince se nemoc nemusí projevit. Každopádně po affected může být nejlépe přenašeč. Ale pro lidi,co nechtějí chovat, je to to samé,co čistej jedinec,prostě není nemocnej….
Neměl byste prosím někdo nebo nenašel by se třeba nějaký článek v angličtině o ichtyóze? Zajímalo by mě podrobně, jaké jsou možnosti, že budou štěňata přenašeči nebo pozitivní, když bude pozitivní jeden z rodičů atd. Bohužel se mně nedaří nic vygůglit a na Genomia jsou informace jen o krytí přenašeč/přenašeč. Samozřejmě nějaké informace mám, ale jednak bych si to chtěla podložit nějakými studiemi a druhak mě to fakt hodně zajímá, jak to vlastně v reálu je.
Sarah a k čemu by ti to bylo? Jedna věc je teorie,jedna věc je realita. Všechno to jsou jen statistický pravděpodobnosti. Jedinej reálnej fakt je, že čistej a čistej dá vždycky čistýho a postižený,postižený vždycky nemocnýho. Všechno ostatní je jen statistická pravděpodobnost, která ale s realitou nemusí mít nic společnýho. Takže pokud mám dva přenašeče,sice teoretické počty říkají, že čtvrtina bude čistá, polovina přenašeči a čtvrtina nemocná, ve skutečnosti se můžou narodit jen čistá nebo taky jen nemocná štěňata, nebo jen přenašeči. To je to,co žádná teorie nepojme,jak si zrovna konkrétní štěńata ty geny namíchají. V dalším krytí u stejných jedinců to může být u potomků úplně opačně. Tenhle princip je stejný u všech nemocí na principu homozygot,heterozygot
Na zoohitu mají teď všechny velikosti a mají tam fotky v detailu a recenze. No a pokud pes nepohrdne nohavičkama…. Máme 2 a střídáme je, když se pes zmatlá. Nevýhoda- není úplně nepromokavý, ale musel by být silný déšť nebo dlooouhá procházka ve středně silném dešti, aby obleček promoknul skrz. Nohavičky jsou prodyšnější, obleček pohodlný, bělouš se v tom pohybuje dobře…viz foto z netu a bělouš hned vedle.
Dík,ale myslím,že dát jí obleček s nohavičkama,tak mě rozsápe na cucky😂
Nicméně koukám,že tam taky mají velký výběr,projdu to. Jako Hurtta expedition parka se mi líbí,ale ta cena zas tak ne,nooo
Asi našlo, já spíš jestli má někdo osobní zkušenost s konkrétním typem. Jí určitě není zima,byť srst není po kastraci tak kvalitní,jak bývala, pořád zastává názor,že procházka bez vyráchání je pro sralbotky (takže ruším trasy,kde mi do tý vody může vlítnout). Ale trošku zhubla a ty klouby a páteř chci,aby měla v teple (nemá poblémy), přeci jen už má na procházkách svoje tempíčko a nelítá jak v deseti😀
Nechci zakládat nový téma,tak se zeptám tady. Chci babuši koupit na zimu kabátek,aby jí držel v teple páteř,kyčle. Mírně zateplený a nepromokavý. Úplně nemusí mít takovýten obr nákrčník,myslím,že bude bába i tak nasratá😂 jdu studovat,ale když někdo nahodí tip,budu ráda
Video je úžasné, pes je úžasný, hezký se na to kouká. Ale u nás tohle psů nikdo poskytnout nemuze. A ten pes bude na pěti letech vyřízený, zatímco ten na gauči, s nějakým tím sportem se dožije 15. let. Jsem hrozny škarohlíd. 😡
To je zajímavý, že psi aktivně využívaný v myslivosti (bavím se o psech,co přes rok soutěží,takže xkrát týdně trénink, a v sezoně mají třeba tři čtyři celodenní hony za týden), makají od roka třeba ještě do deseti,jedenácti, ve dvanácti jdou do důchodu a pak ještě dva tři roky v dobré kondici žijí. Zatímco gaučáci s tím občasným sportem mají problémy se v deseti postavit nebo jít na několikakilometrový výšlap. Pokud vím,tak třeba u saňových psů to samé, aktivní do vysokého věku. Samozřejmě, hrozí různé úrazy apod, ty se na gauči nestanou.
mám dotaz - vaši psi jsou (pravděpodobně) alergici cytopoint řeší důsledek (drbání), ne příčinu řešíte tu alergii? dieta?
Hele, z mojí zkušenosti,pokud je pes pouze alergik na žrádlo,pak to vyřeší dieta a cytopoint nepotřebuje. Cytopoint je super pro psy,které mají alergie buď nespecifické nebo na vše možné jako je pyl,roztoči,plísně atd. Protože tomu se prostě vyhnout nedá. Bellina je třeba alergik asi na vše, alergie na žrádlo se neprojevovala ani tak drbáním,jako urputnými průjmy. Takže následovalo dlouhodobé hledání a ladění diety (klepám,podařilo se). Ale drbání a lízání a chronický záněty v uších by se tím nevyřešily. To jsou právě ty alergie na vše a nespecifické. Určitě je alergik na různé pyly,kdy na jaře proto musíme píchat cytopoint každý měsíc, ale prach,roztoče atd. tam taky jsou, protože byť v zimě je to o hodně lepší, není to tak,že by se nedrbala a nelízala.
Myslím,že zadavatel chtěl napsat,že apouel nezabral,cytopoint po první injekci😉
Jinak Bella je na cytopointu,co je u mě, takže už několik let, a zabírá stále a skvěle. Zrovna minulý týden jsme byly, tentokrát podle mě tak po třech měsících, teď je milosrdné období,na jaře pícháme opravdu po měsíci
Hoooodně energie v malým balení 😂 vezměte si setry,španěly a dejte je dohromady. Opravdu velký lovecký pud, velký akční rádius, velká potřeba pohybu. Nutně potřebuje aktivitu. Jinak malej, praktickej, i ta srst jde, bývá bezproblémový,co se týká ostatních psů (alespoň jedinci,se kterými jsem se potkala). Je otázka,co se s ním v rodině chce dělat
Já měla labíse s jednou sestouplou kulkou. Cca ve třech letech jsem mu nechala tu nesestouplou vyndat, nekastrovala jsem,neviděla jsem důvod. Zrovna tohle byl “pan pes”, rváči ho ostentativně ignorovali a odcházeli pryč jen proto,že do prostoru vstoupil. Přirozená autorita.
Samozřejmě každého věc,ale nenechte si nakecat,že je to “lepší” nebo je k tomu nějaký relevantntí důvod. A pokud už,nechte ho opravdu dospět
Nechte mu nesestouplé varle vyndat. Pokud voní psům (naskakují na něj?),bála bych se rakovinového bujení. Pokud je nesestouplé varle zakrnělé a v klidu, druhé normálně sestouplé,tak se jedná pro druhé psy o plnohodnotného samce. Samozřejmě může se jednat i o individualitu psa,kdy případného agresora ukonejší předem různými signály (anebo opačně o psa s přirozenou autoritou,ale to by se ti ostatní spíš tvářili,že tam není).
Efe,krásné zprávy, tak snad to tak půjde dál. Jinak Bellině trvalo dva roky,než se přestala u jakéhokoli vytočení emocí (většinou vítání nebo hlídání) do někoho zakusovat. Dodneška tam ty náznaky jsou,ale když člověk houkne,už to umí krotit. Někdy je to prostě opravdu běh na dlouhou trať (a určité věci člověk stoprocentně prostě neodstraní)