Za mě je nejlepší Imunovet od Energy
Příspěvky uživatele
janaa
U nás na silnici 20 čísel a místy závěje, o cestě k nám domů nemluvím, zjevně ze statku přijedou až dosněží🤣 a k tomu jsou všude u nás serpentiny,takže fakt jsem jela 30 nejvíc
A díky,mám z ní,holky praštěný, radost
https://www.youtube.com/shorts/wRa4MziOtzI
Nás to dnes málem odfouklo na honu,ale fajné to bylo. Jen ta cesta domů děs,u nás je boží dopuštění. Před časem se mě někdo ptal,co na tom honu honíme a někdo jiný,co tam ty psi dělají. Tak tohle je vrchol práce na bažantech,když to spadne blízko, je fajn,že tam člověk nemusí, ale tohle je ta práce,pro kterou jsou psi potřeba. A tohle si dá čuba xxkrát za den, nožičky jsou ubjeganý🤣
Tak zrovna buldočci nemají žádnou podsadu a opravdu jim je zima,takže toho obléknutého v pěti stupních naprosto chápu
Já jí četla- a reagovala na druhý příspěvek zadavatele
Ne,píšete,že je to hlavně a v první řadě o psovi. Samozřejmě,že u každého je to jiné a stojí to jiné množství námahy a času,ale tak to platí o všem obecně. Já to psala hlavně jako reakci na zadavatele,že hlavně očekává,že pes nebude tahat na vodítku,že to už zažil,a že to není nic příjemného. A tady si stojím za tím,že to je hlavně o člověku, naučit se to dá každý pes, ale většina lidí na to nemá důslednost a trpělivost. To,že jeden pes se to naučí snáz,než druhý, o tom žádná diskuze nebude, stejně jakože některý pes to má takřka “vrozené” a jiný naopak
Jakože se pes neumí naučit chodit na vodítku?
Na očekávání čehokoli, a nejvíc vděčnosti,rychle zapomeňte, to si radši časem pořiďte štěně. Žádný pes z neznámou minulostí není nepopsaný list papíru, a v zásadě nemějte žádná očekávání. Protože takové očekávání může nutně vést ke zklamání,které si ten pes nezaslouží. Ano,můžete mít kliku, a zrovna ten váš adopťák bude naprosto bezproblémový,všechno se naučí a za čas na něm ani nepoznáte,že u vás není od jakživa. Ale taky si sebou může přinést věci, přes které se nikdy nepřenese. Ze začátku může škodit,ničit, může utíkat, může být lekavý, hysterický, reaktivní, může mít separačku, může žárlit na domácího psa atd atd atd. V novém se může začít projevovat po pár dnech,týdnech úplně jinak než v útulku. A s tím vším je potřeba počítat. Není nic smutnějšího,než pes, kterého nový majitel do útulku vrátí. Vděčnost fakt v psím slovníku nenajdete.
Btw tahání nebo netahání na vodítku je opravdu jen a pouze o majiteli,nikoli zvířeti
Musíte kouknout jinde,to byl jen tip na značku a typ,nekoukala jsem,jak tam mají velikosti
Btw se šprckama asi neumím,dycinky praskly😀
Jako ochrana před vlhkostí pod botu se mi nejvíc osvědčilo toto https://www.lekarna.cz/pawz-ochranna-boticka-kaucuk-cerna-12-ks/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAst67BhCEARIsAKKdWOmOjSKulrvrJ0Hkyg5niV8JfGlq8ftuMS8FWzYPzurHIh7J7qEq8v0aAoJbEALw_wcB ale nevejde se to na nohu,která je zamotaná do obvazový vaty a kobanu. Samostatně se to velmi brzy prošoupe.
Úplně nejlepší,držící a chránící bylo toto https://www.krmivakominek.cz/product/oblecky-a-boticky/boticky-pro-psy/boticka-pro-psy-ochranna-gumova-se-zpevn/1766 ale ty suchý zipy jsou tam nalepený a za čas se to prostě odloupne. Ale jinak fakt super sedí
Tak ona je otázka,a nikde to nepíšou,jestli to bylo poprvé (pak je to přes čáru, zvlášť když se majitelka omlouvala,snažila psy odchytit a určitě by se k tomu postavila čelem) nebo to byl opakující se problém a pánovi ruply nervy.
S rozřízlejma packama,i dost brutálně,mám bohužel bohaté zkušenosti. Pokud se jedná o malé řezance (zrovna taky u jedný bloncky kurýruju), tak udržovat přiměřeně v suchu, mažu tenazym a hemagel, ideálně na ven botu,jinak nechat dýchat. Pokud se jedná o větší rány (a že jsem měla ve smečce několikrát doslova rozpůlené polštářky), tak několikrát denně převazuju, opět mažu tenazym, hemagel, pokud je pes ochotný,poťupkávám novikovem), na to obvazovou vatu, z tý udělat základní “botičku”, na to koban, na to nepromokavou botu. Na doma jen ponožku,aby rána dýchala a nezapařila se. Botičky jsou nejlepší od musherských psů, manmat, mashgo,nonstop, klasické “fusaky”. A samozřejmě klidovej režim. Bohužel se to hojí hooodně dlouho, když už je rána trochu srostlá,stříkám stříbrem. Jo, a samozřejmě základ, pes si toho nesmí všímat
Bodlinka:vyhřívaný vložky, to bude další level.
Hele, za ty prachym říká hodně lidí,že nestojí. Já používám jednorázové z decathlonu a super
Bez vyhřívaný vesty už si nedovedu zimu představit. Plus vyhřívací polštářky do bot
Já mám kalhoty od 4dox zimní (ne s beránkem) a jsem spokojená. Kvalitní materiál a mají dobře vyřešený pas (je tam knoflíková guma). Nicméně pro mě jsou třeba zbytečné ty obří hluboké kapsy atd.,protože v zimě přes to mám stejně dlouhou bundu a všechny cajky tam. V létě zas nosím výcvikovou sukni. Nicméně doporučuju ještě kouknout se na firmu Atomrate. Mám i softshell kalhoty od nich, jsou levnější,a pokud nepotřebujete na kalhoty ty psí vychytávky (atomrate je normální konfekce),pak doporučuju. Mě tedy od nich sedí vše jak prd.. na hrnec (mám od nich mikiny,kraťasy…), softshell kvalitní,stejná fleesová podšívka…
Ano,pro úspěšné krytí není svázání nutné,ale samozřejmě základní předpoklad je, že pes ejakuoval do feny,nikoli na ní nebo na zem…. měli jste je u sebe přidržet. Jinak ano, z krytí bez svázání jsem měla 11 štěńat
Veterinář super. A Elišce držím palce,ať je v pořádku
Trochu mimo téma, ale já vám tu historku musím napsat,ona se koneckonců dětí a jejich rodičů týká. Fanda byla typická labradorka, ztělesněná láska k lidem, nutno říct, že ona měla za životní cíl přesvědčit každého,že miluje on jí, a i lidi,kteří psy neměli rádi, si během pár týdnů omotala kolem packy, prostě měla charisma a věděla,jak na to. V Liberci v Lidových sadech byl jednou nějaký festival, tehdejší drahá polovička vyráběla různé dřevěné výrobky,tak jsme tam měli stánek, a Fanda jela s námi. Už dopoledne jsem si pro ní musela dojít, když se rozhodla,že se zúčastní jedné zajímavé přednášky. Od té doby byla hlídána a její touha po vzdělání nebyla vyslyšena. V podvečer festival skončil, návštěvníci už byli pryč,my balili stánek, tak už jí byla dána volnost,motala se kolem nás. Samozřejmě když jsme měli vše zapakované, zjistili jsme,že Fanda není. Volali jsme,pískali jsme,pes nikde. Procházeli jsme park,ptali se,po psovi se slehla zem. Šla jsem do hlavní budovy zeptat se, zda někdo neviděl bílýho psa. Už u vstupu jsem si všimla,že začala nějaká naprosto jiná akce. Všude okolo, a pak i ve dvoraně, byli slavnostně vyfiklý spoluobčané vietnamské národnosti, pak jsem si všimla,že se koná ples česko-vietnamského přátelství. Nicméně pes nikde, už jsem byla na odchodu,když se na vteřinu otevřely a zavřely lítačky do hlavního sálu,odkud se ozývala už hlasitá hudba,smích, volání…krve by se ve mě nedořezal,ne,to ne, tam přece nešla. Otevřela jsem lítačky a opravdu pohled pro bohy….sál plně zaplněný, stoly po krajích přetékající jídlem, okolo nich seděli dospělý, na jevišti hrála kapela a uprostřed na “parketu” jedna bláznivá labradorka a asi padesát vietnamských načančaných dětiček tančily do rytmu, dospělý pažravci házeli různé pochutiny, a ona se mezi sousty věnovala hromadnému dogdancingu. K mému údivu nikdo nezavolal policajty, ani odchytovku, naopak mě všichni prosili,ať ještě zůstaneme, že se tak dětičky dlouho nebavily😂 zkrátka vietnamsko-české přátelství bylo utuženo
Kilian:..zásadní chybou je, že si ty de.bilni lidi vubec takové stěně berou.. .jejich absolutní neznalost a snaha ušetřit za každou cenu….mělo by být i oni trestání za to, že tenhle hnus podporují…
Já nechápu snahu ušetřit doslova pár tisíc. Schválně jsem koukla na bazos, štěně čivavy s pp se dá sehnat klidně za patnáct tisíc. Bezpapoši za dvanáct? nechápu