problém škubání peří je velice složitý. dobrý článek je zde: http://www.parrotclub.sk/part/artikel.php?id=138. nejprve je potřeba vyloučit fyziologickou příčinu -> návštěva veterináře. samce nemusela chtít, ale mohla se jí líbit jeho společnost -> myslím společnost stejného druhu. a to ji třeba chybí. neuvažovala jste o koupi partnera?
Dneska jsem našla v kleci dvě uštíplá ocasní pérka. je důvod k obavám? Mám 5ti měsíčního žaka . Nemohlo se to stát omylem? Při přebírání peří? Díky moc za odpověd.
Ondřeji. Díky moc za odpověď. Mám na věc podobný názor (cítím to tak)....Strádání, psychické problémy = náchylnost k nemocem. Tak je to v diskuzích spojováno.
Pročítám diskuze na www.parrotclub.sk na téma partner/kamarád pro žaka. Většina zkušených chovatelů se shoduje v názoru, že chovat žaka samostatně (bez parnera) s sebou dřív nebo později přinese problémy (nemoci, vyškubávání peří, apod.). Chtěla bych se zde zeptat na váš názor. Opravdu nemůže být žako štastný bez partnera, tzn. jen s chovatelem, který, přestože chodí do práce, mu věnuje spoustu času. Já mám 5 měsíční mimino a zatím se zdá vše v pořádku.
jsem fakt zmatená z množství krmiva, které žakovi dávat. v knížce a na internetu jsem vyzjistila co, ale ne kolik. ráno mu dávám tak 20g navlhčených granulí s banánem a odpoledne tak 50g klasicke směsi pro velké papoušky. to je od každého asi půl kompotové misky. + ovoce a občas piškot. není to málo?
to jsem ráda. nerada bych mu tu radost ze sprchování kazila.
ještě bych měla jeden dotaz. jsem fakt zmatená z množství krmiva, které žakovi dávat. v knížce a na internetu jsem vyzjistila co, ale ne kolik. ráno mu dávám tak 20g navlhčených granulí s banánem a odpoledne tak 50g klasicke směsi pro velké papoušky. to je od každého asi půl kompotové misky. + ovoce a občas piškot. není to málo?
V úterý jsem si vzalapapoucha do koupelny. Když sem se sprchovala, tak mě přistál na ruce a začal strkat hlavu pod vodu (vlažnou). Beru ho do koupelny každý večer a vždycky si sprchování vyžaduje? Nevadí to? Myslím každodenní sprchování...
Dneska sem četla článek od L. Sluníčkové ohledně mixovaných směsí. Zde uvádí, že připravuje směs ze šesti druhů luštěnin. Zajímalo by mě, jestli lze použít jakékoliv vařené luštěniny (např. i fazole). Nemají nadýmavý účinek jako u člověka? Jak často podávat se již v článku neuvádí? Máte s tímto někdo zkušenosti?