Příspěvky uživatele
tragopan
3. t.persa persa - chocholatý
pokud mohu poradit tak zvažte chov turak jsou to nádherní ptáci, podstatně méně nároční než tukani a navíc nejsou hluční. Přeji mnoho zdaru a zdravím Míla Stehlík
zrní(ječmen, pšenice) již mnoho let nakličuji tímto způsobem : plastový kbelík asi 5l se dnem v němž jsou vyvrtané otvory a funguje jako cedník vložím do druhého kbelíku bez otvorů ve dně. Kbelík naplním do 2/3 zrním a zaliji čistou vodou. Vše mám v místnosti při teplotě okolo 15°C Takto nechám dva dny. Poté kbelík se zrnem a otvory ve dně vytahnu a nechám okapat vodu a zrní propláchnu čistou vodou. a nechám celý den nasucho. Zároveň si připravím do dalšího kbelíka asi 5l vody a do ní dám 2-3 šupinky(ne více!!!! ) hypermanganu. Do této vody pak každý další den po dobu asi 5-10min namočím nakličované zrní. Po té pak vždy vytahnu a nechám okapat a celý den nasucho. Takto pokračuji až je délka klíčků 2-4 mm(při této délce klíčků je nejvyžší obsah vitamínů) a zkrmuji. Naklíčené zrní musí mít vůni čerstvě strouhané okurky. Hypermangan jako desinfekce zabezpečí že v zrní nebují plísně. Při pochybnostech raději nezkrmovat, zkrmování zaplísněného naklíčeného zrní může mít fatální následky.
Přeji mnoho zdaru Míla
Co se týká soužití bažantů s dalšími ptáky je to různé záleží na povaze toho kterého jedince. Já chovám chocholaté holuby ve voliérách s bažanty diamantovými, vietnamskýni , humeovými a pavími naprosto bez problémů. Nicméně před lety jsem měl diamantového kohouta který likvidoval vše a to dokonce i myši. Prostě to musíte vyzkoušet. Každý pták má jinou povahu, jeden je více a jiný méně agresivní. Co zvíře to originál.Přeji mnoho zdaru v chovu tragopan
Zdraví Míla
Pro neregistrovaného z 23.11. Vážený(á) při komunikaci bývá slušností pozdravit a podepsat se pak si myslím není problém odpovídat na jakýkoli dotaz včetně cen. Míla
Během několika návštěv u chovatelů v Belgii a Nizozemí jsme Zdeňek i já viděli lecos zajímavého a přestože nevládneme cizím jazykem mnoho nám to dalo. O což se můžeme samozřejmě podělit.
Ahoj Míla
Zdravím tragopan