Příspěvky uživatele
Marty
Mám sice pro jeden pár voliérku podobných rozměrů, ale na zimu je dávám k druhému páru do prostorné voliéry. Tam se přez zimu vylétají a naberou sílu na jarní období. Voliérku jsem původně chtěl jen jako letní sídlo pro mého samce. Vůbec jsem neuvažoval o chovu. Ted bych se do žádné menší voliérky nepustil.
Rozmysli si, co tam chceš mít. Já ti říkám, že je to špatný nápad. Marty
Taky mám něco jako "chovateslký úspěch". Ve čtrvtek jsem kroužkoval malou roselu pestrou. Ze sedmi vajíček se vylíhla pouze dvě mláďata. Jedno jsem ale našel mrtvé v rohu budky. Jsem ale rád i za to jedno. Myslím, že z něj bude pořádný chlapík. Doufám, že bude robustnější než mladé loňského roku.
Tady je fotka letošního mrňouse.
Jelikož nemám žádné podobné zkušenosti, nemohu poraidit. Maximálně křepelky na zem, tak to mám já. Jinak pěkné články jsou v časopise papoušci-loňský ročník. Chovatelé uvádí, že horští i nádherní jsou vůči jiným druhům snášenlíví, vůči svému rodu nevím.
Nemohl byste vložit nějaké fotky nobilisek? (třeba do téma "pochlubte se ") dík
Jablka, hrušky, banány, pomeranče,... dávám jim všechno dostupné ovoce, ale nejčastěji jablka. Jinak to co zrovna roste.
Ze zeleniny jí také všechno co jim dávám, mrkev, okurka, rajče, paprika
A nesmí chybět ani zelené krmení, třeba listy pampelišky nebo salátu. když zrovna nemůžu najít žádný pěkný lístek natrhám jim jen trávu, kterou si požvýkají.
Pro zpestření mu můžete dát nějako větvičku na okus kůry, která taky obsahuje různé vitamíny, třeba z neošetřených ovocných stromů.
Co se týče koupele, tak jsem je viděl jen párkrát se koupat. I tyto pokusy o koupel byly srandovní , protože v té vodě překračovali jako by se báli vody a chtěli se namočit co nejméně. Vůbec se nemůže vyrovnat rosele, která se koupe každý den a je vžycky celá promáčená.