Příspěvky uživatele
Marty
Nedávno jsem četl článek o materiálu misek na krmení. V článku bylo napsáno, že po styku s jakýmkoli kovem strácí výživa (nejen) papoušků většinu vitamínů (zbyde asi 1/3 původního množství vitamínů). A to platí i o nerezi, kterou používá nemálo chovatelů.
Co si o tom myslíte a jaké používáte misky. Není lepší zůstat u kameniny tak, jak to bylo kdysi, kdy se ještě nerez tak nepoužívala?
Koupil jsm si teď balík směsi Deli Nature 69 (pro austrálii) a po bližším prozkoumání se mi zdá, že je v ní velký poměr olejnatých semen. Sice tam není černá slunečnice, ale na můj vkus je to i tak moc. Pro ty kteří podávají tuto směs, promícháváte to třeba s prosem nebo jinými beztučnými zrninami? Neobávám se zbytečně?
http://www.epapousek.cz/oddeleni/9-vitaminove-a-mineralni-doplnky
Co si myslíte o těchto přípravcích, zkoušel jste je někdy ve svém chovu, je to něco podobného jako vámi zmiňované produkty?
Ještě jednou děkuji za váš příspěvek. Pokud si najdete čas, prosím i o reakci na tento přízpěvek. Můžete i na mail, který mám v profilu. Ať se vám daří, Martin Vašut
Jaké vybvení by měla mít voliéra, když pominu základní věci jako je kvalitní směs zrní, ovoce, čistá voda a sépiová kost.
A co by měla obashovat taková papouščí lékarnička pro případnou první pomoc. Ať už se jedná o nemoc nebo nějaké zranění. Anebo co používáte VY pro dobré zdraví vašich papoušků, ať už se jedná o minerální nebo vitamínové doplňky.
Ikdyž se snažím dávat mým papouškům pestrou stravu, tak si myslím, že i tak nedosáhnu takových výsledků jako s různými doplňkovými přípravky. Byl bych moc rád, kdybyste tady psali své rady a poučili nás neznalé v této problematice. Děkuji
Nedávno jsem prořezával vrbu a tak jsem jim tam dal velkou větev jejíž konec jsem dal do nádobky s vodou a vrba tak vydržela déle čerstvá, teď dokonce narostly kořeny, takže se ji pokusím do voliérky zasadit natrvalo. Ale myslím, že ji rosely dřív oštípou, než obroste. /možná ji tam zasadím obrostlou až najaře/.
Ve vnitřní voliéře mají penanti od země po strop kmen z bezu a pestrým jsem tam taky umístil takový pěkný strom. Alespoň to nemají tak jednotvárné jako s jedním bidlem.
Do nějakých větších "akcí" jsem se však nepouštěl.
Radost z této burzy jsem dovršil ještě pořízením loňského přírodního penanta. Nakonec jsem však odjížděl ještě se dvěma barnardy jížními. Narazil jsem na nádherného barnarda jednoho slovenského chovatele. Chovatel na mě zapůsobil dobrým dojmem, dokonce mi ještě pomohl vybrat protějšek.
Sám jsem se pokoušel prodat dva penaty, ale konkurence byla tak veliká, že jsem si je nakonec vezl spátky domů. Prodal jsem jen samičku křepelky. Nakonec jsem nakoupil nezbytné chovatelské potřeby a vydal se dom.
Toto setkání bylo pro mě opravdovým zážitkem. Martin