Aktuálně: 3 504 inzerátů217 050 diskuzních příspěvků18 332 uživatelů

Příspěvky uživatele

Marty

Marty
Marty 25.02.2009, 20:49:44 xxx.xxx.249.60
13. Vaza velký, ještě jednou. Sám jsem ho viděl poprvé v životě
Obrázek
Marty
Marty 25.02.2009, 20:48:19 xxx.xxx.249.60
12.Vaza velký, moc čilý papoušek, ani jednou se mi ho nepodařilo zaostřit.
Obrázek
Marty
Marty 25.02.2009, 20:42:44 xxx.xxx.249.60
11.Amazoňan kubánský, byl moc ospalý, tak mi ani nezapozoval
Obrázek
Marty
Marty 25.02.2009, 20:35:22 xxx.xxx.249.60
6. Lori žlutohřbetý, asi tak nějak probíhá vzájemné krmení. Bohužel se mi některé fotky nepodařilo moc dobře zaostřit
Obrázek
Marty
Marty 25.02.2009, 19:49:40 xxx.xxx.249.60
4. Amazoňan žlutohlavý-oratrix
Obrázek
Marty
Marty 25.02.2009, 19:39:02 xxx.xxx.249.60
Rozhodl jsem sem vložit pár fotek pro malé osvěžení tohoto fóra. Jsou to fotky ze sloveské ZOO Bojnice, kterou jsem loni v létě navštívil. Byly zde voliéry i s běžnými papoušky jako jsou andulky a bourci.
_____
1. Alexandr čínský
Obrázek
Marty
Marty 15.02.2009, 17:15:24 xxx.xxx.249.60
Já si myslím, že papoušci královští nejsou tak snadno odchovatelní. Známý, ač je zkušený chovatel a odchoval už mnoho různých papoušků, měl s královákama velké problémy. Samička si nemohla vybrat budku a nakonec mu zahnízdila na zemi v krabici.
Papoušci karmínoví a ambionští, ti patří do rukou zkušených chovatelů, kteří už mají za sebou léta praxe.
Marty
Marty 10.02.2009, 20:34:57 xxx.xxx.249.60
Postup je jednoduchý, musíte prostě jen vzít vhodné desky a nějakým způsobem je stloust tak, aby nebyla nebezpečená a moc neprosvítala aby měla samička dostatečný klid. Vnitřní průměr by se mohl pohybovat okolotěch 30cm (25-35) a výška tak od 50-80cm, ale záleží na vás. Můžou být klidně i 2 m dlouhé, ale i 40cm. Záleží na páru, jestli v ní bude ochoten hnízdit. Vletový otvor asi o průměru 9cm (8-10). Pokud je budka zavěšena vertikálně, je nutností připevnit ze vnitřní strany pásek pletiva (ne králičí-může ho rozplést) jako žebříček. V dolní polovině, asi 10 cm od dna by měly být kontrolní dvířka, kterými budem kontrolovat mláďata. Horní strana budky(strop) by měla být odnímatelná. Využil jsem tohoho ve velkých vedrech k odvětrání budky a při čištění po vyhnízdění. Ke správné budce patří ještě bidélko umístěné poblíž otvoru. Mám tam připevněný takový samorost, připadá mi to víc přírodnější než vyfrézovaný kolíček : )
Marty
Marty 31.01.2009, 20:07:08 xxx.xxx.249.60
1, Pro majitele modrého alexandra, musíte srovnávat dva alexandry a poté z rozdílu určit, co se hodí víc na samičku a co na samečka. Tento způsob ale není jistý, protože i rozdílné postavy můžou být nakonec stené pohlaví. Pro příklad můžu uvést mé a. malé-obrazek nahoře. Ikdyž je fotka horší kvality, lze porovnat velikosti a tvar hlavy. Píše se, že samičky mají větší a kulatější hlavu, tomu by seděl papoušek vpravo, ale objevilo se mu pár růžových peříček. Samečci by měli mít vytvarovanější, menší hlavu, tak jako alex. nalevo. (až přepeří oba, dám vědět)
2, Pohlaví po roce nejde podle kroužku na krku poznat. Mladí to mívají všichni.
3, Alexandry malé můžete v této voliéře chovat. Pokud je teplota na nule, nemusíte se ničeho bát. Jen bych je kontroloval při poklesu teploty, aby nespali na pletivu. Pokud je venku na nule nebo tepleji a nefouká, můžete je pouštět na vzduch.
Marty 29.01.2009, 17:39:29 xxx.xxx.111.79
Alexandři jsou nevybíraví, ti sní všecko co jim dáte. Alespoň u mě to tak je. Banán mají taky rádi. Ze zeleniny a ovoce dávám vše běžně k dostání. Ještě bych připoměl, že to plati pro všechny papoušky, nejen pro alexandry.
Marty
Marty 29.01.2009, 17:33:15 xxx.xxx.111.79
Ve vnítřní voliéře mám také králičí pletivo a zatim jsem si nevšim, že by ho nějak poškodili. Jsou tam už přes 1,5 roku. Voliéru mám ze dřeva a taky bylo vše dobré, jenže delší dobu už neměli nic na oštipování, tak se pustili do voliéry. Hranu rámu okna oštípali asi do 3cm a dřevěný poklop taky zkrátili asi o 2-3cm. Padaly jen třísky. Hlavní je dát do voliéry nějake čerstvé vcětve na okus a problém může být vyřešen. U mě to pomohlo. Pokud toto budou mít k dispozici, nebál bych se devastování voliéry.
Marty
Marty 26.01.2009, 20:11:10 xxx.xxx.111.79
Co chovám ty čtyry roky papoušky, tak většinou zajdu na bezové bidla. Dávám i třeba z břízy, habru, dubu, jabloně, ale dávat můžete i jiné. Na okus i jako dočasnou dekoraci dávám borové větve a vrbu. Vše, co jsem vyjmenoval, papoušci ozobou. Za tu dobu mi uhynul jeden papoušek, ale to zřejmě vůbec nebylo důsledkem okusu bezových a jiných bidel.

Ještě bych popsal voliéru jednoho mého známého. Ve výletu u amazoňana modročelého vyrostl keř z bezu. Papoušek se sice zdržuje jen na bidle, ale to co vyroste pod ním průběžně devastuje. Takže mu tam vyrůstají i čerstvé výhony. Amazoňan je i přesto v pořádku.
Marty
Marty 26.01.2009, 19:37:46 xxx.xxx.111.79
Nemáte třeba fotky z jíných úhlů anebo fotky víc z blízka? Já osobně se neodvažuju odhadnout. U mojich to poznám na sto procent i při pohledu z dálky, ale tady si nejsem jistý.
Marty
Marty 09.01.2009, 16:57:48 xxx.xxx.249.60
Dobrý den, rozhodnout jakou budou mít vaši papoušci musíte především vy. Já jsem je chtěl ponechat přes zimu ve vnitřní voliéře, dokud v ni nezamrzne voda. Voda zamrzla, ale oni se chovali normálně. Nechal jsem je tedy ještě tam. Teplota asi -2°C. Pak přišly mrazy a já se začal o ně obávat, ale když spali na hrubém bidle a někteří chovatelé je mají venku celoročně, tak proč ne. Dopoledne jak vysvitlo slunce se zas pěkně vyhřáli a bylo jim dobře. To už klesala ve voliéře teplota až na -7°C, a když hlásili ještě větší mráz, tak jsem je raději přmístil do sklepa. Jak jsem přišel druhý den do sklepa, tak jsem je skoro nepoznal. Peří měli pěkně uhlazené a pískali na mě. "ani jsem netušil, že mám takové pěkné papoušky". Myslím si, že pokud mají dobré závětří, silnější bidlo a dostatek kvalitni potravy, tak do -5°C bych se nebál je mít ve venkovní voliéře. Dál bych to radši neskoušel. Alexandři už pak nejsou tak aktivní jako rosely ve vedlejší voliéře a většinou poposedávají občas i s načepýřeným peřím. Důležité aby nespali na pletivu a nedávat jim vodu na koupání, ani když vyjde slunce, to je jen pusťte ven a oni se prohřejí a jsou zase čilí. Tohle jsou mé poznatky, ikdyž třeba bude někdo proti.
Obrázek