Příspěvky uživatele
Marty
U těch alexandrů se taky pořád divím. Nenabízel Vám to tak levně ze známosti? Třeba věděl, že by byli v dobrých rukou. ; )
PS: starších samic je docela málo, dávejte na ni pozor. Ať se vám daří.
Poprosil bych Ondru H. o nějaké poznatky z jejich chovu, ikdyž je má teprve krátce.
Já bych mohl napsat jen zkušenost mého známého. Je to docela zkušený chovatel a v jeho voliérách už se vystřídalo mnoho papoušků a i aratingy rudočelé. Říkal, že jim postačí jen 2 m voliéra, měla by být kovové konstrukce. Říkal, že nepotřebují tak velký prolet jako australští papoušci. Jsou dost hluční papoušci a reagují na každý pohyb. Také potřebují dostatek větví k okusu. Odchovu se ale nakonec nedočkal. Stala se mu nemilá věc. Když jim dával ořech, nevšiml si plísně a sameček mu do tří dnů pošel. /Samička je nyní někde u slovenského chovatele, který si ji nemůže vynachválit (trochu jsem odbočil ale musel jsem to napsat )/
Jinak já bych také poprosil o nějaké bližší informace: Je možné, že si je někdy v budoucnu pořídím. Jak už jsem psal, zelení aratingové...
-------
Na obrázku je pár mých roselek (samička lutino) Budku mají vysokou 40 cm, ale myslím že ve hlubší, alespoň těch 50, by měly víc klidu.