Na koupání jsem koupil obyčejné plastové misky pod květináč. Všichni australani se rádi koupou, naopak alexandrři tomu moc nedávají. Dříve si alespoň namočili nohy a zlehka i břicho, ale nyní se nekoupou. Ti se spíš sprchují v dešti.
Jestli to tak můžu napsat, tak bydlím v podhůří Beskyd. Papoušky chovám celoročně venku. Konkrétně rosely a barnardy. Zima je tu taková asi jako všude jinde. Ale zas je pravda, že Krkonoše jsou o něco severněji. V literatuře se píše, že mnoho australských papoušků vydrží teploty i do -20°C, i více. Kolik u vás dosahují nejtužší mrazy?
Zadejte si latinské názvy papoušíčků a porovnejte je. Vaši papoušíčci ještě přepeří, pak bude znatelné, který je to druh. Ale jak už jsem psal, myslím si, že je to p. brýlatý - forpus conspicillatus
A jak je vlastně voliéra velká? Já bych tam nechal jeden pár křepelek čínských, tak jak máte. Možná by nebylo špatné dokoupit ještě pár samiček, třeba i nějaké mutace. I když jsem chov s více slepičkami nezkoušel, hodně krát jsem o něm četl. A pokud je voliéra dost velké, třeba 4*2-dno, tak můžete zkusit i dva páry křepelek. Jeden chovatel mi psal, že je takto má a, že každý kohoutek je ve svém rohu voliéry, takže nedochází k rozepřím. A pak mě napadla ještě jedna varianta. Můžete vyměnit k. čínské za jiný větší druh. Například k. japonské, kalifornské, viržinské nebo korunkaté. Některé druhy už jsou vzácnější.
Dobrý den, citronci byli z jednoho hnízda (1,1) a myslím, že to byl letošní odchov. Pán je nabízel za 1500 Kč/kus. Byl to slovenský chovatel. Říkal, že je chová v klecích asi 1 m dlouhých ve vnitřních prostorách. V patrové přenosce měl i aymary pruhované a myslím, že chová i aymary šedoprsé.
Ano vím, že červenou skvrnu má mít jen poddruh větší, ale i v přírodě se najde spousta jižních s červeným čelem. A co se týče toho mého samečka, tak ten má nějaké znaky křížení, ale bylo mi doporučeno, abych počkal až odchovají nějaké mladé. Bylo mi řečeno, že barnardi s červeným čelem mohou odchovat mladé bez červeného a naopak, že čistě sestavený pár může odchovat mladé s červenám znakem na čele. Pak bych se rozhodl co dál.