Aktuálně: 3 576 inzerátů216 163 diskuzních příspěvků18 327 uživatelů

Příspěvky uživatele

Arosek

Arosek
Arosek 06.02.2024, 11:30:53 xxx.xxx.130.20
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 06.02.2024, 11:02:29

Tak u nas podobne, co se tyce progresivnosti rustu. Za tyden tenisak. 

Bohuzel uz ne podobne progresivni pristup na veterine. Vzali jen jedno varle, ackoliv jsem je vyslovne upozornovala ze pes je metuzalem, jatra drzej jakz-takz, je bezpapos a chovat na nem fakt nikdo nepotrebuje … a riziko dalsi narkozy opravdu podstupovat nechci. 

Presto nejen ze nechali druhe varle, tak dokonce nasli pri operaci vedle penisu nejakou bulku a tu tam taky nechali. A jen me upozornili ze tam je a at to pry hlidam. 

Takze tu od rana stridave nadavam, triskam vecma, brecim a googlim mozny progres ☹️

Arosek
Arosek 06.02.2024, 10:57:22 xxx.xxx.130.20

Prosim vsechny kteri maji lepsi google-fu nez ja o odkazy jake typy nadoru varlat u psu jsou a v jakych procentech se vyskytuji. 

Uz od rana googlim jak vztekla a jedine co jsem nasla je info, ze muzou byt benigni i maligni. Jako to vim taky … ale jak casto jsou ty nebo ty a jaky konkretne typy to byvaji … nikde nic ☹️

Arosek
Arosek 05.02.2024, 08:20:07 xxx.xxx.130.20

Ja mam zkusenost s obriky jen zprostredkovanou, ale z toh oco pisete se fakt radeji vyhnete rusakum. Tam je to o sebevedomi a vzajemnem respektu a pokud to sebevedomi nemate, pes vas respektovat nebude. 

Koukala bych po bernacich, mozna leonech, novofundkal, landseer, irsky vlkodav nebo leci varianta deerhound, bernardyn tu myslim nezaznel. Problem bude dlouhovekost a zdravi, ti obrici na tom proste nejsou uplne nejlip obecne. Ale verim ze i tak se daji najit zdrave a dlouhoveke chovy, jen si clovek asi na stene dost pocka.

Arosek
Arosek 02.02.2024, 09:37:58 xxx.xxx.130.20
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 02.02.2024, 08:53:48

Ja uz prave studuju ty jaterky.

Ledviny ted doma nemame, jatra jo. Nejak se nam to strida …. 

Borka srdce, Zaja jatra, Gwen srdce, Mirek ledviny, Drake srdce, Otik jatra, … tak schvalne co prijde potom. 

Asi ja budu mit infarkt 😀

Arosek
Arosek 02.02.2024, 08:42:12 xxx.xxx.130.20
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 02.02.2024, 08:38:00

Jeee, diky za typ!

Ona cubajz zere dobre (nastesti), chutna ji (nastesti), ale jasne ze odmeny se hodej vzdycky 🙂

Arosek
Arosek 01.02.2024, 09:01:03 xxx.xxx.130.20
Dublinbarzoj:

Ale toto není až tak sci-fi 😁. Měla jsem takovou dceru. Spinkala od jedenácti do osmi,( máma je sova), je do dneška velmi samostatná, přebalit, nakrmit, šup do postýlky a tam si hrála nebo koukala a pak zas spinkala. Nebrečela skoro nikdy - pouze když vázlo jídlo v obvyklém čase. Když  poprvé  bulela kvůli tomu, že se lekla, zhruba v půl roce tak mi náš rotvajler málem urval ruku - já ji utěšovala, jeho andílek měl trable - logicky kdo za to mohl? Když se to stalo byl vedle, neviděl důvod. Zvířátka miluje, procházky taky. A ještě k tomu vodu😁, je to ryba. Fakt moooc hodný  miminko, samý úsměv, blonďatý velmi komunikativní anděl 😁, ale nic netrvá věčně - vyrostla z toho😁, zhruba od tří převtělení v ďábla 🙈, je jí skoro sedmnáct a doufám, každý rok v další změnu 😁. Zvířátka sice miluje pořád, vodu taky, ale ten zbytek je věčný boj, ale mi ji za trest milujeme i tak😁.

Jezis to je jak u nas. Obe deti jak reklama na miminko - spat v devet, vstavat v devet, v noci jen na jidlo, ani prebalit nechteli dobytci 😀 Pres den pohoda, usmev, sezrali co videli. Plac jen pri nemoci a horecce, jinak vazne na pohodicku. 

No a ted se nam plizi puberta, tak uvidime kdo z koho 😀

Arosek
Arosek 31.01.2024, 17:19:48 xxx:xxx.f70d:2967
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 31.01.2024, 13:24:20

Je s nima sranda co 😀

Jako slepice jsou u nas taky zlo. Ono kdyz je vidim, tak pohoda, projdeme u nohy a nic se nedeje. Klidy pred zveri. 
Jenze kdyz jsou nekde zalezly v trave a ja o nich nevim a vyletej psum pod rypakem, tak moje reakcni doba je proste kratsi nez jejich a ten ptak co neuleti je prece kridlovanej maminko … 😀

Arosek
Arosek 30.01.2024, 23:19:21 xxx:xxx.cbd0:c952
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 30.01.2024, 20:56:40

Hele vlastne jo. Asi nejsme upa normalni, ale kdyz mi stene hrabe v mice s vodou a pousti bublinky a macha se v louzich, tak ho netrestam. Ale mam radost, ze to bude dobrej vodar.

Jj, tohle je uz fakt diagnoza 😀

Arosek
Arosek 30.01.2024, 19:22:55 xxx:xxx.cbd0:c952
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 30.01.2024, 12:57:23

To by nedopadlo 😀
Resp. dopadlo spatne.
Ja jsem obcas dost samonasir…aci typ 😀

Arosek
Arosek 30.01.2024, 12:52:45 xxx.xxx.130.20
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 30.01.2024, 12:47:59

Vyvoji? 

No, dostala jsem nejaky lajky a myslim ze autorce prispevku (tedy zajemkyni o stene) to ani neprobehlo skrz mozek. 

Tohle je marny a marny a marny.  Osvety je vsude habakuk a stejne porad lidi kupujou zvire “na benzince za petikilo” a je jim to jedno … 

Arosek
Arosek 30.01.2024, 12:06:01 xxx.xxx.130.20
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 30.01.2024, 09:48:56

No asi takhle … 

Jsem to na FB precetla, napsala odpoved, smazala odpoved, dala si panaka, napsala odpoved, smazala odpoved, dala si druheho panaka, napsala odpoved, dala ji zkouknout cenzorovi, prepsala odpoved a odeslala odpoved. 

Arosek
Arosek 30.01.2024, 09:32:23 xxx.xxx.130.20
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 30.01.2024, 09:14:26

Poslu cislo uctu a zacnu fotit.  Jestli za kazdej tenhle vyraz dostanu bura, jsme do konce roku milionar 😀
Ona se takhle tvari furt.
A jeji dcerenka taky.
Ale vede synacek Primitiv. Tomu bych dala posledniho bura i ja 😀

A na mou obranu - jak Eruna, tak Feruna, tak Primuna lezli do hnusiku driv, nez zacli s loveckou praxi 😀

Arosek
Arosek 30.01.2024, 08:57:38 xxx.xxx.130.20
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 30.01.2024, 08:45:52

Ja zajemcum o stene vzdycky licim vsechno v tech nejhorsich barvach. I fotky ukazuju. Predevsim tyhle tady co jsem postla. 
Ono to slabe kusy odradi uz v zarodku. A tem co vydrzi pak jen rikam “Ja vas varovala” 😀

Zrzavci - jako je to tak. Ucime je to. Ale tak zas jako je pravda ze my obe s Janou mame lovecaky do praxe, tak tam je to takove jako fakt zdouci, aby tu zver prinesl i z hnusu. A ono to asi vychovou nejak jde korigovat … ja teda netusim jak, v tomhle jako vycvikar tezce selhavam, pac moji psi jsou na nejake “nesmis se valet v louzi” dost imunni 😀

Jo a ten “nebozak v popredi” je draha Eruna Meruna, ktera uz uz vymejslela jak zdrhnout 😀

Arosek
Arosek 29.01.2024, 13:40:15 xxx.xxx.130.20

Si clovek chvili odskoci pokecat do vedlejsihco kanclu a  tady tohle 😀

Janaa - Takhle vypadaji vsichni retrieveri po prochazce. A nekdy i kavaliri 😀 Nenech se mylit. Ja myslim ze MY mame NORMALNI psy a naopak vsichni ti nacancani obchazeci louzi normalni nejsou 😀

Alenko Primovi je jedno zda tekute, polotekute ci hutne. Vyvali se s chuti ve vsem. A vse jde dolu dobre. To je proste typ srsti. Z Meruny bych to musela brat vapkou, jeho staci poplacat po zadech a opada jak osika na podzim.

Kometa - nee, Jozin je mala, sedmikilova flekata zaba s vypouklejma ocima 😀

Zrzavci - jako dik, jdu cistit monitor 😀

Arosek
Arosek 29.01.2024, 12:18:55 xxx.xxx.130.20
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 29.01.2024, 12:07:37

Ten posledni je prave Prim 😀
Ten vymete kazdou louzi, hezky od cumacku na obe strany, pres zadicka, komplet celej. Miluju ho 😀

Ale zas teda ma uzasnou srst. Fakt staci bud skocit do rybnika a hned je cistej (nastesti se potapi), nebo proste uschne a opada. Netreba ani kartacovat 🙂

Arosek
Arosek 29.01.2024, 12:02:38 xxx.xxx.130.20

Jeste posilam hlavicky 🙂
V poradi Aros (9), Borka (4), Zaira (3), Ciri (5), Drake (2), Eris (2), Ferida (2), Prim (deset mesicu)

A bonus pro zajemce o goldena 😀

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Arosek
Arosek 29.01.2024, 11:55:19 xxx.xxx.130.20
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 29.01.2024, 10:39:44

Cirilka uz bohuzel neni. Ale byla to uzasna osobnost, hodne se naucila od Borky, mela uzasny smysl a cit pro smecku. Prirozene dominnatni fena, stacil pohled a bylo ticho. 
Jen jsme se spolu dost “praly” - ja mela predstavu jak ma neco vypadat, ona taky a kdyz se nase predstavy nepotkaly, zalezelo v jake vzdalenosti ode mne byla. Lehce si zhodnotila kdy poslechnout musi a kdy to nedobehnu 😀 Byla to neskutecne sebevedoma frajerka, se zlou na ni nemelo smysl, clovek musel byt chytrejsi nez ona. A vzdycky to vyslo jen jednou a podruhe uz ten trik znala a “mamo vymysli si neco jinyho” 😀 Ale do prace byla jak das, strasnej dric …

Alenko Prim je prcek. Miru ma, ma moc hezkou stavbu tela, jen je proti mejm prvnim klukum trochu “bonsaj” 😀 Ale on tatinek taky neni cahoun. A povahu ma uzasnou, na praci jsem asi lepsiho psa jeste nemela - maka jak sroubek, ale zaroven u toho premysli a nejde bezhlave tam, kde to nema smysl. Coz je proti jeho matce a sestre dost posun 😀

Arosek
Arosek 29.01.2024, 09:30:41 xxx.xxx.130.20

Jsem u GR uz skoro … let (cenzura, jsem prehistoricka vykopavka).

Standart je jen jeden. Pokud se bavime o psich klucich, tak ma byt v rozmezi vysky 56-61 cm. Uz jen to udela hodne na pohled, rozdil mezi psem 61 cm a 57 cm je fakt videt. 

Celkove to ma byt pes lehce obdelnikoveho ramce, symetricky, vyvazeny, s laskavym vyrazem a vyrovananym pohybem. Hlava ma byt dobre stavena, siroka lebka bez hrubych rysu, cenich siroky, hluboky, dobre vyvinuty. Delka nosni casti je priblizne rovna delce lebecni casti. Nos cerny, oci tmave hnede s tmavymi vicky, dobre posazene do stran. Usi stredne velke, zavesene ve vysce oci, mely by dosahovat spickou ke koutku tlamy. Krk suchy a svalnaty. Trup vyvazeny, dobre svazany, prostorny a hluboky hrudnik, dlouha dobre klenuta zebra, rovna zada, predni nohy rovne, lopatka stejne dlouha jako rameno, pevne lokty. Silna bedra, zadni nohy silne, dobre uhlena kolena, rovna hlezna. Srst hladka nebo mirne zvlnena, s dobrou podsadou. Na ocase a nohach vytvari praporce. Barva od svetle zlate po tmave zlatou, nepripustna je mahagonova, bila by mela tvorit max. flicek na predhrudi.

Toliko standart. V ramci toho se sejde mnoho ruznych typu - jeden je lehci v kostre, jeden je vyssi, jeden delsi, jeden ma hustsi srst, jeden sirsi hlavu … jeden se povede vic, druhy min. Jako u lidi. 

Jen pro predstavu posilam fotky mych vobludek v prubehu let. Posilam jen ty moje s PP, 1997 - soucasnost.

Prvni je Aros, v te dobe 6 let a 43 kg, 61 cm v kohoutku. Ani gram tuku, uzasne elegantni pohyb.
Druhy Drake, focen 1,5 roku (ted 12). V te dobe 38 kg, 60 cm. Tez ani gram tuku, pohyb je pro me dulezity u vsech.
Treti Prim, focen v 1,5 roce. 33 kg, 57 cm v kohoutku. 

Pak jsou holky. Za jmenem vek kdy byla fotka porizena - Borka 13 let, Zaja 11 let, Ciri 2 roky, Eris 3 roky, Ferida 1,5 roku. 

Obecne treba srst u GR je delsi s pribyvajicim vekem. Ja osobne typuju ze je to tim, ze jak min litaj, min to odrbou v krovi 😀

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek