Aktuálně: 3 713 inzerátů209 721 diskuzních příspěvků18 242 uživatelů

Příspěvky uživatele

Arosek

Arosek
Arosek 13.11.2024, 09:17:35 xxx.xxx.100.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 12.11.2024, 20:14:18

pisnuto a tisicere diky!

Arosek
Arosek 12.11.2024, 11:08:25 xxx.xxx.100.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 12.11.2024, 10:44:19

Vsak ja ji to neucila. Ona to ma od prirozeni 😀

Melo me mozna varovat ze ji chovatelka nezne rikala Troublemaker 😀

Arosek
Arosek 12.11.2024, 10:01:05 xxx.xxx.100.20

Jen pro predstavu proc ze to shanim nove … 😀

Obrázek
Arosek
Arosek 11.11.2024, 13:53:14 xxx.xxx.100.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah z 11.11.2024, 10:14:27

Alenko od Posvare beru hlavne mletiny, jednak pro seniory a jednak pro omladinu ktera bojkotuje vnitrnosti 😀

Mlete hovezim s droby - 2kg cerveny pytlik. To je s vnitnostmi, ale bez kosti. 
Hovezi (cerveny) salam - hovezi mlete bez drobu.
Veprovy salam - tam kosti jsou, nekdy mlete jmeneji, nekdy hrubsi. Ale jsou 🙂 
Kruti mlete - vetsinou jsou to mlete skelety s kuzema a zbytkama svaloviny, pro seniory super. 
Pak u nas frci mlety losos a treska.
Dvoukilove zelene drstky (bacha, kilove baleni jsou prane drstky).
Hovezi s cervenou repou.
Kureci mlete s mrkvi jsem bravala driv, tam kosti jsou taky. Ale ja kurata obecne beru jinde. 
A pak beru vemeno, kor ted v sezone 🙂

Kurata beru z domacich zdroju, zverinu taktez. 
Kachna a ryby od Falca, kralik a teleci Vetamix. 
A minuly tyden husa z Lidlu 😀

Arosek
Arosek 08.11.2024, 18:22:03 xxx:xxx.7cb5:bd07
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah z 08.11.2024, 15:14:47

Posvare krmim dlouhodobe a super. I cena, i kvalita. 

K tomu obcas Sokol Falco, tam beru to co Posvar nema. Tedy cele ryby a kachnu a tak. Jenze ja beru velkoobchodne, takze ta cena je trochu jina.

A Vetamix - ale tam beru jenom mleteho kralika a teleci a jeste jen kdyz je v akci 😀

Arosek
Arosek 06.11.2024, 09:03:42 xxx.xxx.100.20

Zrzavci dekuju za odkazy, ale prave problem - mame co mame na sklade a zkuste si napsat barvu, treba to vyjde … coz je pro me naprd, ja jich potrebuju hodne naraz a kazdou jinou 😀 

Sarah presne 😀

megi dekuju, zkusim. Ale pri rozklikunti konkretni misky pisou ze “barvy dle skladovych zasob” tak prave nevim … 

impact to by bylo super, muzu poprosit? Potrebuju osm ruznych barev … njn, ja vim 😀

Leithian pouzite rozhodne nevadi, vzhledem k rychlosti s jakou je Romadura likviduje spis prave naopak 😀 A klidne prave uvitam i vetsi mnozstvi, u nas jsou misky spotrebni zbozi … staci vterina nepozornosti a papalala

Arosek
Arosek 05.11.2024, 10:47:30 xxx.xxx.100.20

Vim ze uz tu byly dotazy na oblecky a pod., ale verim, ze obecne stale nekdo neco shani a uvita radu kde … toz proc ne zde 🙂

Napriklad ja ted momentalne bezvysledne shanim:

Klasicka bezna obycejna plastova miska pro psa. Pozadavkem je aby byla alespon o objemu 750 ml, dole s ockem/ouskem/nevim jak to nazvat a predevsim v MNOHA ruznych barvach ze kterych si mohu vybrat.  A aby byly vsechny v jednom typu a sly nasledne stohovat. 

Jako inspiraci vkladam (snad) obrazek a velmi uvitam napady kde poridit, at uz e-shop nebo kontakt na vyrobce/distributora. Pac vsude bud nemaji, nebo maji jednu, max. dve barvy, pripadne bez moznosti volby barvy … coz je pro nas jaksi naprd. 

Predem hluboce dekuji 🙂

Obrázek
Arosek
Arosek 01.11.2024, 08:47:57 xxx.xxx.100.20

U nas taktez - zalezi na jedinci. 

Mame dve morcata, jsou v kleci. Otevreno maji kdyz jsme doma, jinak zavirame. Ale oni ven nechcou ani kdyz maji otevreno, jen nacuhuji z klece ven. 

Psiska na ne reaguji ruzne. Paradoxne ti lovecky vedeni maji k morcatum vic shovivavosti. Prim a blahe pameti Erda je opecovavaji, myji a obecne se o ne staraji. Hlavne o zadni cast 😀

Ferida by je asi nosila, pac aport. Ale ani ona, ani Prima  Erda by jim neublizili vedome, spis treba nahodou. Takze kdyby k tomu meli prilezitost, ponosili by je po baraku a tim by to haslo. 

Drake je dustojny stary pan a vi, ze morce nei zradlo, morce je kamos. Naproti tomu Romadura je akcnak ktereho vsechno zajima. Ale je strasne vnimava a empaticka, takze si taky myslim ze by ublizila spis nechctene svoji neohrabanosti, nez ze by cilene sla vylikvidovat. 

Skvarka morcata vubec nezajimaji. To je pod uroven koruniho prince se zabyvat takovouhle haveti. Naopak Johana je telem i dusi lovec, takze tam bych za nejaky hladky a bezproblemovy vztah ruku nezvedla. 

No a specificti jsou nasi slovensti bratia … Otik asi primarne ublizit nechce, ale je hrom do police a morcata se tak hezky hejbaj …. a Saggi je lovec, tam by to zcela jiste nedopadlo. 

Co s etyce kocek, tak Cestmir na ne hazi bobek, pac k jidlu to neni a Carka jim chodi do otevrene klece vyzirat vojteskove peletky. Asi ma krizi identity 😀

Tohle vsechno plati doma. Co by se delo volne na zahrade netusim, ale rozhodne to nehodlam zkouset 😀

Arosek
Arosek 18.10.2024, 20:38:22 xxx:xxx.b4f1:ceb
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 18.10.2024, 11:04:34

Hele ja taky ne, ale bylo mi to platny jak mrtvymu zimnik 😀

Nicmene mam duvodne podezreni ze Meruna se ty haranty snazila vstrebat a Primitivecek byl natolik silna osobnost, ze ten zakerny utok jako jediny prestal … 

Arosek
Arosek 18.10.2024, 10:09:38 xxx.xxx.100.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele El. z 04.10.2024, 13:38:31

Librela se picha subkutanne, tedy podkozne. Nikoliv do svalu. 

To by vet mel vedet. A pokud to dostala do svalu, asi se neni cemu divit ze pak pajda … 

Arosek
Arosek 18.10.2024, 10:07:27 xxx.xxx.100.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 17.10.2024, 06:39:22

Vubec nevim o cem mluvis a Prim uz vubec ne 😀

Jen mala vsuvka, ale to asi vis - vetsina jedinacku u velkych plemen se rodi cisarem. Pac proste nespusti fene stahy no. Me to prijde logicky - kdyz tam ma fena natresk, tak se ti haranti vzajemne vytlacujou. Zatimco jedinacek ma luxusni vilku s bazenem, tak co by se hnal ven 😀

Arosek
Arosek 08.10.2024, 09:21:58 xxx.xxx.100.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 04.10.2024, 21:18:03

Tak ypotvrzuju podivnosti ve svem okoli.

Harani klidne pres mesic v kuse (bez zdravotniho nalezu), zpozdene o dva, tri mesice, rozstepena rije, … vicero toho napric plemeny. 

Proc netusim. Ocet ani alobal majitele nezkouseli 😀

Arosek
Arosek 02.10.2024, 13:13:10 xxx.xxx.100.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 02.10.2024, 12:33:22

Ano, nejspis je to tim.

Jenze … pokud ja tady piplam fenu, delam s ni zkousky a vystavy, mam ji jako clena rodiny, vysetrim ji na vsechno myslitelne a nemyslitelne a jedu pres pul sveta nakryt psem ktery je nepribuzny a zdravy a ja nevim co jeste, tak lze tezko ocekavat ze prodam stene debulovi, ktery ani nevi jak se o nej starat jen proto, ze ho chce on nebo jeho deticky.

Jako ano, najdou se vyjimky ktere o psovi moc nevi, ale chcou se vzdelavat a dozvedet a tak vubec jako repsekutji, ze pes neni kabelka, ktera s eodlozi na par dni do sklrine kdyz mi neladi s kabatem. Ale tech bohuzel moc neni. 

Takze tady vlastne mame zacarovany kruh. Slusny chovatel neproda stene nekomu jako hracku, ten nekdo se ale nechce zmenit, tak vyuzije faktu, ze se najde clovek ktery proda cokoliv komukoliv. 

Otazka zda se tohle da rozseknout osvetou, odpoved vlastne asi radsi nechci slyset, pac ji tak nejak tusim. 

Arosek
Arosek 02.10.2024, 10:06:23 xxx.xxx.100.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 29.09.2024, 13:53:49

PP chov neni dokonalej a nikdy nebude. 

Zaprve proto, ze zivy tvor je zivy tvor a genetika je pekna svina a za druhe proste proto, ze za tim stojej lide a nekteri z nich proste pri pohledu na fenu maji v ocich dolarky jak strycek Skrblik.

Nutno si ale uvedomit, ze 100% “chovu bez PP” vychazi z ceho? Ano spravne - z tech hnusnejch, preslechtenejch a nemocnejch PP psu … Takze dle logiky parkove univerzity a houpaciho kone MUSI preci byt ti bez PP vyrazne zdravejsi a lepcejsi nez ti s PP no ne. Protoze ti hnusni chovatele s PP to delaji jen pro prachy, zatimco ti uzasni bez PP jen a pouze pro blaho feny. 

Tak a ted konec ironie a vratme se nohama na zem a mozkem do hlavy … logicky pokud je zaklad postaven na tom, co do chovu neproslo ani tim minimem ktere je nutne u vetisny plemen, nemuze to byt zdrave a kvalitni. Resp. muze, ale je to tsejna sance jako ze vyhraju ve Sportce. A k dobrocinnosti mnozitelu bez PP bych si dovolila podotknout jedine proc ty stenata tedy oznacuji jako nejake plemeno a ne krizence, i kdyz jsou casto velmi ocividne krizeni? Inu proto, ze za “jakobyplemeno” proste zinkasujou vic. 

K tomu uchovneni - muzu mluvit jen za retrievery a ted nove mam zkusneost s jezevcikem. 

U retrieveru -  jeden vikend na vystave (dvoudenni) kde musim dostat dvakrat aspon VD. Uprimne - temer cokoliv co ma spravnou barvu a pocet nohou to VD dostane. To uz musi byt fakt exterierove uplne mimo aby ne. Pak naucim psa aport a zakladni poslusnost (se spravnou povahou stenete prace na mesic) a jdu na OVVR. No a pak udelam RTG a modlim se, ze kycle vyjsou do dvojek. Pac lokty a ramena nikoho nezajimaji, ze … a ejhle, mam uchovneno. 

U jezevciku (bavim se o cemkoliv mensim nez standart) je to jeste lepsi - udelam 3x klubovou vystavu s 2xV a 1xVD a k tomu nove genetickej porfil a nejaky ty testy (jupi, konecne je to napadlo). Pripadne mi staci jedno VD z klubovky a jakakoliv zkouska. Tedy napriklad i vlohy, coz je opet otazka par dni “vycviku”. 

Uprimne myslim ze vetsina plemen ma uplne minimalni (ne-li nulove) podminky pro uchovneni a za me by bylo fajn to u vetsiny zprisnit. Predevsim zdravi a povahy. Jenze se obavam ze opet narazime na lidsky faktor - tedy bud nebude vubec vule neco zprisnovat, pac co kdyby mi to doma pak do toho chovu nevyslo, nebo se to lidi budou snazit obejit … takze holt za me cesta delat do pocitve sam za sebe a doufat, ze se trh sam vytribi jeste nez umru starim. 

Arosek
Arosek 28.09.2024, 13:43:20 xxx:xxx.b31d:30a9
kometa:

__bohužel její matka zemřela po císařském porodu a její papíry jsou pochované s ní, jako i jiné její věci. Snad nebudete chtít abych to vyhrabala. Štěňátka po ní jsem odchovala já._____

Zde prosím ona originální výmluva. Z naší korespondence. GDPR snad neporušuji.

Jako za tohle davam zlateho bludistaka 😀

A ja naiva myslela, ze uz jsme slysela vsechny kecy mnozaku. A ejhle, porad ejste maji v zasobe nove historky 😀

Arosek
Arosek 03.09.2024, 15:04:26 xxx.xxx.130.20

Otik je z utulku v Sale.
Saggi je z SOS Psiky Bardejov. 

Oba v pohode, povahy po rozkoukani ve smecce vicemene odpovidaly. 

Sala psa umi priblizit.
Bardejov trva na osobni navsteve. 

Arosek
Arosek 12.08.2024, 09:46:05 xxx.xxx.130.20

Hele vlastne jo - mam od Chris Christensen na kavose sampon a kondicioner Ice on Ice Detangling a k tomu Precious Drop spray. 

Rekla bych ze vcelku funguje, jenze u nas tezko uplne presne posoudit. Protoze Skvarek ma proste uplne bozi srst ktera se vlastne skoro necucha a Johana je fakt extrem. Ale subjektivne - kdyz uz ji jednou za cas vykoupu v tomhle, tak ty dredy nastanou pomaleji 🙂

Ten Precious Drop by mel jit pouzit i mimo koupani, jen tak nastrikat a rozcesat. Jen teda ta cena je vrazdena a pri predstave ze mam flasku tak na tyden na celou smecku bych asi potrebovala dalsi praci 😀

Arosek
Arosek 11.08.2024, 21:57:27 xxx:xxx.e7ab:df6d

Add olej primo na srst … netusim. Mozna neco existuje, nepatrala jsem. 

Ja mam rozcesavac od True Iconic a funguje. Ale je fakt narozcesani dredu, takze nastrikat, rozcesat a pak jen koukat jak se tvorej nove dredy 😀

Z naseho domaciho vzorku - holky Borka, Zaja, Gwen (Vsechno GR) vlastne beze zmeny, jen jim srst zhoustla a narostly jim delsi praporky. Kastrovany byly v 11 letech (B), 12 letech (Z) a asi 12 letech (G). 

Dale holky Ciri, Eris a Ferida (obe GR) - kastrovany v 5, 7 a 4 letech. Vsem zhoustla srst, narostla delsi a Cirde se delaly dredy na ocase a na zadnich kalhotkach, Erise a Feride odmita vypadavat podsada vubec, takze maji takove mikrodredicky i na ramenou, kde je ta srst vlastne nejkratsi. Ale jde to vycesat, kdyz teda panicka neni kokos(t) a nezapomene na to 🙂

Leonka (GR s primesi setra) - kastrovana v 7 letech. Srst mela vcelku ok, hustou a dlouhou, ale s trochou trpelivosti cesatelnou. Jen na zadnich nohach na hrane od trisla po koleno a na usich ji vylejzala steneci srst, takova ta vaticka v jine barve (rozumej hnusne zrzava). Ale slo to dobre vytrimovat a byl vzdycky tak na mesic pokoj.

Kluci - Otik (skoro GR), Drake (GR) a Saggi (GR +kokr) - kastrovani skoro 14, 11 a asi 12 let. Otik srst zadna zmena srst sucha a matna, ale on ma potize s jatry takze tam byl tenhle problem uz pred tim. Drake ma srst po mamince Ciri, takze dredy na ocase a kalhotkach. Saggi je hunatej jak medved, vyleza mu steneci podsada, hreben pri pohledu na tu kouli chlupu omdleva. Trochu jsem ho probrala efilackama, ale porad je jak kdyby trenoval na dobyti  severniho polu. 

No a pak je tu Johana, kavalirka, kastrovana ve trech letech. Ona mela cuchaci srst uz od stenete, ale po kastraci teda extrem. Srst ji zhoustla a zjemnila, roste asi 100x rychleji. Clovek ji ucese, ona sleze z gauce, dojde se napit a je zase samej dred. A v zhledem k faktu ze je intenzivne presvedcena ze je to pes lovecky a vymete venku kazde krovi, ma nohy nakratko, usi dohola, podvozek s vetranim a vsechno co slo zkraceno na rozumnou delku. I tak si zvlada vyrobit dredy na 1,5 cm dlouhe srsti. 

Arosek
Arosek 10.08.2024, 14:27:04 xxx:xxx.2701:50c2
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 10.08.2024, 13:08:08

Za me jsou nejvic vlivne faktory vek kastrace a typ srsti. 

Obecne hur dopadnou psi s typem srsti kokr, setr, kavalir, dlouhosrsty jezevcik apod. 

Pak typy GR, hrubosrsti, NO, chodak, …

Nejlip bych rekla ze na tom jsou hladaci - hladky jezevec, vymar, madar, atd. 

Casteji dredati feny. No a pak ten vek no. Takze nejlepsi na nervy je poridit si fenku kokra a vykastrovat ji jak doporucuji nekteri veterinari pred prvnim haranim … a o zabavu na dlouhe zimni vecery je postarano 😀

Arosek
Arosek 10.08.2024, 10:44:44 xxx:xxx.2701:50c2

Obecne po kastraci srst "zvatovati", zmekne, vyleze podsada, vic sredati. Ale ono je to strasne zavisle na konkretnim jedinci. 

Mam domaci vzorek na GR a CKCHS a pak nepreberny vzorek na psech ze salonu. A proste zalezi na jedinci, na okoli, na krmeni, na kosmetice a rekla bych i na veku, kdy by dotycny jedinec kastrovan. Mladsi vek je horsi, u strasich psu ty posuny nejsou az takove. 

Obecne hodne pomaha vychytat stravu a cesat, cesat, cesat. Prorezavace, furminator, hrabla. Klidne i efilacky (u nas Saggi) no a trpelivost a proste se s tim smirit, ze zrovna tohle je kousek kteremu ta podsada vylezla, no.