Aktuálně: 3 576 inzerátů216 151 diskuzních příspěvků18 327 uživatelů

Příspěvky uživatele

Arosek

Arosek
Arosek 14.12.2024, 11:22:26 xxx:xxx.18c5:d871
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 14.12.2024, 10:39:53

Rozhodla jsem se tak, aby to bylo co nejlepsi pro nej. Snad.

Ale svinsky me boli ze dalsi chude dostane jen tak malo hezkeho casu. Ze ho kurna osud nedostal z toho pekla driv, aby si mohl uzit vic. Ze vubec existuji takova mista, … 

Ale to uz ze me mluvi jen a jen frustrace. A chripka. Jdu si vzit dalsi dryak a dal snit o Utopii kde se maji vsichni radi a dobre.

Arosek
Arosek 14.12.2024, 10:10:53 xxx:xxx.18c5:d871
Arosek:

Tak uz jsem dospala cestu, sice na me hopsla chripka, ale uz mi to aspon trochu mysli 😀

Takze Saggi, drive Bady, je udajne 9-10 let stary GR ze slovenske osady. 
Povidali ze mu hrali … z osady sice je, ale je to GR bonsai (odhadem 50 cm v kohoutku a 20 kg) - takova hodne drobna fenka. A je mu minimalne 12. 

Ale je bozi 🙂

Trochu zdrojar (aby taky ne), ale vyborne komunikuje se psama i lidma, je hodne vnimavej, pozoruje, zjistuje jak to tady chodi. Kocky mu sice prvni den lezly pomerne dost na nervy, ale vzhledem k tomu ze Carka mu zdrhne a Cestmir je splachovaci a vzhledem k tomu ze jsem se zlobila a on je fakt hodne vnimavej, tak uz je ignoruje. Ale k misce mu je jeste radsi nepustim 😀

Uz se stihl poskorpit s Primem, pac zradlo, ale nejde natvrdo, spis vystipe za nejakou svoji nastavenou hranici osobniho prostoru. Povrkava si kdyz mu tam nejaky pes vleze, resp. povrkaval prvni den a zjistil, ze mu na to smecka prdi a i kdyz on je zkousi vystipat, neopetuji utok. A on fakt neni dementni, aby sel do likvidacniho utoku, uz jen proto ze jeste netusi jake jsou vazby a kdo koho brani, zato tusi se se svoji vahovou a vekovou kategorii to asi pripadne nevyhraje 😀

Co me bavi je fakt, ze Otik desne ozil (rada pro povzbuzeni stranouciho seniora - poridte mu jineho seniora 😀) a ze dokonce i Otik ho respektuje, neotravuje a uci co a jak. A dokonce i pometla Ferida, Prim a Skvarek okolo nej chodej div ne po spickach aby ho nesmetli 🙂

Suma sumaru - davam tomu mesic, dva a bude plnohodnotnym clenem smecky 🙂

Jo a jedna rani posnidanova a poprochazkova. Na posteli z leva: kus Erisky, Drake a Saggi, dole z leva kus Prima a Otik. Je hezky videt proti Drakeovi jak je drobouckej a malickej a taky jsou hezky videt diry v modrem prehozu, coz je Otikovo prace 😀

Obrázek

No, tak jeden osklivy vanocni darek ☹️

Po provedeni tenkojehelne biopsie bylo zjisteno, ze Saggi ma maligni lymfom grade I. 

Vzorek teda nebyl uplne stopro prukazny, laborator nam dala asi petiprocentni sanci ze je to jen zanet zpusobeny tim hnusem co ma v nose, ale spis ne. Varianta dovysetrit to nejak specielne za krasnych pet klacku byla zamitnuta, to radsi ty prasule nasypu do toho, aby mel co potrebuje. Taktez chemoska … asi bych resila u maldsiho psa, ne u metuzalema 13+. Navic pry chemoska na lymfom lepe reaguje kdyz je to vic agresivni typ, takze tak. 

Suma sumarum - Saggous je stale stejny. Doma vicemene furt spinka (to dela uz co jsme ho privezli, osobne si myslim ze dospava ty leta v osade) a venku si hraje, beha, skace, okusuje vsechnoa  vśechny, vystekava si pozornost, stopuje zviratka, … proste akcni a vesely psi duchodce. 

Nasazen Alavis Sanicell a od Jeziska prosim prosim co nejvic plnohodnotneho a spokojeneho casu. Myslim ze si to za ty leta nepece fakt zaslouzi.

Drzte mu prosim palce!

Arosek
Arosek 06.12.2024, 15:07:28 xxx.xxx.100.20
marcelaamax:

A když jste měli nějaké plnění, nenavýšili vám potom to pojistné? Protože v okolí se to stalo pár známým, a kvůli tomu pojištění u petexpert rušili a přecházeli jinam. A to navýšení bylo jako fakt velké, a to i když pojišťovna nevyplácela nějak závratné částky. Dost se to řešilo i na FB skupinách, ze jedno dvě pojistné plnění, a další rok razantní navýšení. 

Z toho důvodu já jsem nechala psy pojistit jinde, sice to nefunguje jako Petexpert, ze by vyplaceli rovnou, ale většinou mám do týden nebo dvou peníze na účtu, a navíc garantují, ze po celou dobu trvání pojistky nenavýší pojistné. A to už jsme to využili několikrát, včetně fakt velké částky. 

Navysili mi tusim dva roky zeptne kdyz prisla krize a vsechno zdrazilo. Jenze ja mela jeste stare smlouvy - cca 250 na psa na mesic a spoluucast 500. 
Tehda to zvedli na 350. Spoluucast nechali. 
Od te doby jsme pouzila jednou na tlamounku (osina v uchu), jednou na Fretku (osina v uchu) a jednou na Merunku (nador na mlecne liste). Nasledne nenavysili nic.
Ted Meru odesla a resilo se to na klinice, kde sice maji smlouvu s Petexpertem, ale nefunguje jim tam to okamzite proplaceni, takze si to clovek musi vyzadat zpetne sam. Poslala jsme zpravy na pojistovnu, oni poprosili dolozit jeste jednu, klinika dodala a do tydne jsme mela penize na ucte. 

Arosek
Arosek 05.12.2024, 10:00:07 xxx.xxx.100.20

Ja jsem ted pro kontrolu zadala nase novacky do Generalli i do Petexpertu. 

Za cca stejnych podminek bych u Generalli platila na jednoho psa v prumeru o 120,- mesicne vic. A kdybych prevedla stavajici pojistence, tak ti by byli o dve kilca na mesic drazsi. Takze i novacci budou pokracovat u Petexpertu, pac i s novejma smlouvama ktery ted maji se mi to vyplati 🙂

Arosek
Arosek 03.12.2024, 14:55:03 xxx.xxx.100.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 03.12.2024, 13:14:50

Nee. Chovatel znamena ze tam zaregistrujes svoje chovne feny, dolozis ze mas registrovanou ch. stanici a pripadne zapises svoje vrhy, ktere maji (nebo meli, ted nevim jak je to v soucasnosti kdyz nechovam) prvni asi tri mesice zadara a pak muzou pokracovat. 
Me z druheho vrhu pokracuje jeden, z tretiho taky jeden a ze ctvrteho nikdo ;)

Arosek
Arosek 03.12.2024, 13:10:15 xxx.xxx.100.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Nutrie z 03.12.2024, 11:59:23

Petexpert kastraci z duvodu akutniho zanetu proplati. Stejne tak proplatil mastektomii. 

Naklady spojene s reprodukci proplaci u chovnych fen registrovanych v systemu Chovatel. U nepapirovych zvirat naklady spojene s reproduckci neproplaci a za me je to v poradku … 

Arosek
Arosek 03.12.2024, 11:32:34 xxx.xxx.100.20

Posvar zavazi nektera mista, ale az od odberu 5000 na jeden zavoz. Coz u nas neni problem, pac berem za vic a jsme v zavozove oblasti. 
Jinak maji smluvni obchody, kde se da koupit. 

Add cenik - ten poslou na vyzadani pokud clovek bere velkoodber. Jinak plati ceny ktere si nastavi obchod, ktery je preprodava. 

S kvalitou jsem nikdy nemela problem. Teda mela - jednou. Privezli to v parnem lete a ja se zdrzela v praci … coz ale nebyla jejich chybka. A coklonum to chutnalo snad jeste vic nez normalne, dobytci jedni 😀

Arosek
Arosek 02.12.2024, 09:33:24 xxx.xxx.100.20
Sarah01:

Mně doteď ten Vetamix přišel asi na 3100 měsíčně pro 3 psy celkem 100 kg váhy. Od toho Pošváře to bude o něco dražší.

Alenko Posvar je vyrazne levnejsi nez Vetamix a kvalita je tak o tri levely nahoru ;)
Beru zaklad od Posvare pro celou smecku, kachnu, kralika a kureci krky doplnuju od Falca. V soucasnosti 9 (208 kg) psu, zerou ponekud vic nez uvadeji tabulky a jsme na cca 8 000 za mesic komplet. 

Arosek
Arosek 26.11.2024, 09:23:43 xxx.xxx.100.20
Plaka:

To mi připomíná mýho šiblýho Pruha. Jeho agrese vypadal jak přesvědčivej, agresivní, útok. Přitom je to už od pidištěněte strachovka, impulzivní reakce. Obrátit ho coby malýho na záda, jedem oba k doktorům. 5měsíční zlaťák jde takhle pokazit od lidí? Ech…

Pani poslala video.
Normalni hra stenete. Nic vic, nic min.

Ona ma sedmiletou civavu a ocividne predpoklada, ze se GR bude chovat stejne, jako dospela civka. Nepotkali se … 

Asi ji natocim Pohromaduru, aby vedela jak drsny nekdy ty hry muzou byt … 

A ano - pokud bude pokracovat timhle stylem ve “vychove”, za pul roku bude mit slusne vybzikanyho psychopata, kterej ji pujde po ruce jen ji k nemu natahne ☹️

Arosek
Arosek 25.11.2024, 20:43:21 xxx:xxx.3af2:92d1
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 25.11.2024, 17:51:49

Amen.
Prave resim petimesicni stene. Jo fakt. Pet mesicu.
Pry dominantne agresivni, kouse je, vrci na ne, … nepomaha ani otoceni na zada …

Jdu si nalejt panaka a popremejslet, kde bude tomu pideti lip ☹️

Arosek
Arosek 25.11.2024, 16:57:56 xxx.xxx.100.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 25.11.2024, 16:52:38

Ja blahe pameti pamatuju stene NSDTR na jeho “vycvikovem pobytu”.
Stene ve SVE chatce, na SVEM pelechu, kousalo SVOU kost. 
Sedy tam nalitnul pres pul tabora a stene nedopadlo dobre. 
Pry priroda. Pri alfa. Pry se melo podridit. Pry chyba panicky ze je utlocitna …

Jedinou chybu panicky vidim v tom, ze je nezabila na miste oba. Ja bych to udelala. 

Arosek
Arosek 25.11.2024, 08:51:34 xxx.xxx.100.20
Orionka:

Desenského znám jen z médií a za dobu, co se objevil, se posunul “o kilometr” k lepšímu. I když s ním leckdy nesouhlasím a se psem bych k němu nešla - taky nikdy nebyl důvod. Za to V. D. jsem měla “čest” poznat osobně a i když už jsem ho hodně let neviděla, nevěřím, že se někam posunul. On byl tak samolibý, že nějakého posunu není schopen.

Jestli někdo snad nabyl dojmu, že se o V. D. vyjádřím negativně, kdykoliv se o něm někdo jen zmíní, je to dojem správný.

Jop, za tech (jezismarja to je hnusny cislo) mnoho let co Rudu znam se posunul. Za me do lepsiho co se tyce psu, ale do horsiho co se tyce lidi. Na druhou stranu, kdyz jednou za uherak prijedu na navstevu a vidim okoli, tak se vlastne nedivim … 

VD je za me nekdo, komu by pes v nejlepsim pripade nemel vubec byti sveren.  Idealne drzet ho od vseho ziveho co nejdal. Tez pro nej nemam moc vlidnych slov. Videla jsme paseku kterou dokazal napachat na zvireti a sebereflexe nula. Omluva nula. Jen tuna kecu. 

Arosek
Arosek 24.11.2024, 18:16:05 xxx:xxx.c73b:d11f

Mno …

Znam Desenskeho hezkych par let, jeste nez byl medializovan. S necim s nim souhlasim, s necim ne. Za me moc lidi kteri by zvladaly primitivy typu SAO nebo CV neni. Ale treba ohledne GR jsme si par nazoru vymenili. A kupodivu je akceptoval, coz pro me v praxi znamena ze ted vsechny problemovy GR prehrava na me, cimzto tedy nuda fakt nehrozi. Jak ho tak znam, tak nema problem prijmout nazor jineho, pokud si za nim protistrana stoji a ma to podlozene vecnymi argumenty a praxi. Ale vetsina lidi mu bud pochlebuje, nebo vedi prdlajs ae machrujou. A tam se mu moc nedivim ze si je maze na chleba, protoze nekterych vystupu jsme byla sama svedkem a ja bych asi tloukla hlavou do zdi.

Znam Viktora Dostala a tam se nepotkavame vubec. Resp. nepotkavali jsme se, uz ho z duvodu zachovani vlastni pricetnosti par let nesleduju, takze nevim zda se nekam posunul, pripadne kam. 

Mam nakoukanou Victorii a CM. Prvni za me fajn, s druhym tezce bojuju. Ovsem proto, ze od kamaradky co leta zije v emeeerice vim, jak to tam s tema psama funguje. Zveda se mi z toho kufr.

Mam nactenyho Sustu, sleduju Stafordy, znam vetsinu cvicitelu lovecke kynologie v CR. 

Od kazdeho si snazim vzit to dobre a vyvarovat se toho, co je pro me “spatne” nebo cemu neverim. Protoze kdyz tomu neverim ja, nebude tomu verit ani ten pes a nebude to v praxi fungovat. Stejne tak postupy ktere funguji me nebu dou fungovat nekomu kdo na to “nema koule” … pac ten pes to vi. Proto kazdy pripad resim individualne, jinak to podle me nejde. Existuji obecna pravidla, ale vsechna ta omacka kolem se musi prizpusobit jak povaze majitele, tak povaze psa. 

Co tim chci rict … 
Neexistuje univerzalni cvicitel ktery zvladne vsechno. Kazdy dela chyby, kazdy se nekde sekne, s nekym se nepotkam lidsky a pak to nefunguje. Ale za me dobry cvicitel je stejne jako dobry veterinar schopen rict “tohle neumim/nedam/neznam … bezte tam a tam, tam to umej”. 

A ano. Proto ja delam GR. Pac je umim. Jeste zvladnu FCR nebo LR, i Karel mi prosel rukama, dva CHBR taky. Ale to jsou psi kteri mysli podobne. Treba terier … dekuji pekne, rada odeslu nekam jinam 😀

Arosek
Arosek 13.11.2024, 09:17:35 xxx.xxx.100.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 12.11.2024, 20:14:18

pisnuto a tisicere diky!

Arosek
Arosek 12.11.2024, 11:08:25 xxx.xxx.100.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 12.11.2024, 10:44:19

Vsak ja ji to neucila. Ona to ma od prirozeni 😀

Melo me mozna varovat ze ji chovatelka nezne rikala Troublemaker 😀

Arosek
Arosek 12.11.2024, 10:01:05 xxx.xxx.100.20

Jen pro predstavu proc ze to shanim nove … 😀

Obrázek
Arosek
Arosek 11.11.2024, 13:53:14 xxx.xxx.100.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah z 11.11.2024, 10:14:27

Alenko od Posvare beru hlavne mletiny, jednak pro seniory a jednak pro omladinu ktera bojkotuje vnitrnosti 😀

Mlete hovezim s droby - 2kg cerveny pytlik. To je s vnitnostmi, ale bez kosti. 
Hovezi (cerveny) salam - hovezi mlete bez drobu.
Veprovy salam - tam kosti jsou, nekdy mlete jmeneji, nekdy hrubsi. Ale jsou 🙂 
Kruti mlete - vetsinou jsou to mlete skelety s kuzema a zbytkama svaloviny, pro seniory super. 
Pak u nas frci mlety losos a treska.
Dvoukilove zelene drstky (bacha, kilove baleni jsou prane drstky).
Hovezi s cervenou repou.
Kureci mlete s mrkvi jsem bravala driv, tam kosti jsou taky. Ale ja kurata obecne beru jinde. 
A pak beru vemeno, kor ted v sezone 🙂

Kurata beru z domacich zdroju, zverinu taktez. 
Kachna a ryby od Falca, kralik a teleci Vetamix. 
A minuly tyden husa z Lidlu 😀

Arosek
Arosek 08.11.2024, 18:22:03 xxx:xxx.7cb5:bd07
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah z 08.11.2024, 15:14:47

Posvare krmim dlouhodobe a super. I cena, i kvalita. 

K tomu obcas Sokol Falco, tam beru to co Posvar nema. Tedy cele ryby a kachnu a tak. Jenze ja beru velkoobchodne, takze ta cena je trochu jina.

A Vetamix - ale tam beru jenom mleteho kralika a teleci a jeste jen kdyz je v akci 😀