Co se týče vzdáleností, tak i když máme v Ostravě kvalitní veterináře, jezdil jsem se svými psy na vyšetření do Brna a třeba dysplasii jsem nechával vyhodnocovat v Hradci. Cone
Příspěvky uživatele
cone
Co se týče vzdáleností, tak i když máme v Ostravě kvalitní veterináře, jezdil jsem se svými psy na vyšetření do Brna a třeba dysplasii jsem nechával vyhodnocovat v Hradci. Cone
A na každé burze co jsem navštívil jsem nějaké krotké papouchy viděl.
Co se týče BEZU, tak jsem objevil tři druhy bezu, pokud je více druhů černého bezu, jedná se o kultivary.
BEZ ČERNÝ - Sambucus nigra - plody, květy a dřevo s kůrou neškodné, hojně využívané k výrobě čajů, rosolů, marmelád, povidel a sirupů, různých pařených šťáv.Květenství se obalují a připravují jako řízky.Od pravěku patří mezi uznávané a všestranně používané léčivé rostliny.
Po požití většího množství syrovýh plodů nastává nevolnost, zvtracení a průjmy.
BEZ HROZNATÝ - Sambucus racemosa - nazýván také Bezem červeným, červené bezinky se používají obdobně jako bez černý, ale méně často / čaj, sirup,ale i olej /. V semenech je přítomný jedovatý glykozid amygdalin, který se z pecek nevyluhuje, otravy zaznamenány nebyly.Ptáci hojně sezobávají jeho červené peckovičky a tak tuto rostlinu rozšiřují.
BEZ CHEBDÍ - Sambucus ebulus - kvete později než Bez černý, plody jou oválné, lesklé, černé peckovičky. Chebdí je známo jíž od nepaměti jako jedovatá rostlina, otravy se projevují hlavně zvracením a průjmem.Celá rostlina nepříjemně páchne po mršinách a květy voní po hořkých mandlích.Ptáci, kteří požírají peckovice, rozšířují rostlinu i do blízkosti lidských sídlišť.
---použíté zdroje informací : Plody planých a parkových rostlin + Naše rostliny a keře ---
Závěry si utvořte sami, všechny informace jsou volně přístupny široké veřejnosti, nahlédnout do uvedených zdrojů může každý. Cone
Pokud jste ochtná přistoupit i na specifické nároky na krmivo, pak vám nic nebrání pořídit si třeba lorie, trichy nebo cokoli jiného. Pokud na to bude i dost financí můžete si pořídit i hyacinta nebo palmáče. Je to zcela na vás, žádná omezení neplatí.Jaký je rozdíl efektivnosti mezi pet mazlíčkem a držením v páru, kde jsou oba jedinci stejného pohlaví?
O modrém senegalovi jsem ještě neslyšel, ale musí to být paráda a cena bude ohromná
Stále na 100% nevím, jestli formu versteri mám já, věk 3roky, pod křídly oranžově žlutá.