Nabízí se mi otázka, lze si v obýváku dobře zaběhat?
Příspěvky uživatele
cone
Nabízí se mi otázka, lze si v obýváku dobře zaběhat?
Pokud sledujete nějaké cíle, tak je chov v kolonií zbytečně promrhaný čas a o úspěšnosti odchovů v porovnání s chovem v párech ani nemluvím.Měl jsem možnost pořídit misty mutaci lathamů ve více kusech a představoval jsem si chov v kolonii, což u lathamů nečiní problém, ale tak bych mohl chovat snad jen jednu sezonu a dále bych v tom měl hokej.
Chov v kolonií u kteréhokoliv vhodného druhu/ což etiopan jistě není / je možný jen v prostorné voliéře a sslouží pouze na dekoraci zahrady.
Moji první dva tarantíci byli dva samci dovezení z Německa, rozdíl ve věku byl 3 měsíce. Když jim bylo asi rok, podařilo se mi sehnat patnáctiměsíční samici a naivně jsem si myslel, že si vybere a nadbytečného samce následně oddělím. Ale asi po dvou hodinách společného chovu ve třech začal mladší samec napadat staršího tak razantně, že by to nemuselo dobře skončit. Podotýkám, že do té doby oba samci žili po několik měsíců spolu ve shodě. Následně po odstranění staršího samce zahnízdili a vyvedli mladé.
Je nutná i jistá opatrnost při přidávání nového / nových / mladého jedince do hejna k ostatním nedospělým , ne vždy začlenění do hejna probíhá hladce.
Ale konečné řešení budou dvě kočky nebo kocouři.U mě fungovali na výbornou.Byli stále přežraní a jen se líně povalovali kolem a myši se neobjevovaly..
Tarantíky mám přírodní i pár složený ze dvou 1F tm. zel., ti dávají obyč., 1F i 2F tm. zel. Kvůli vitalitě a hlavně mortalitě bych neskládal pár ze dvou 2F. Prozatím dělám selekci a do chovu odkládám jen velké kusy.Mám letos odchováno od dvou páru 8mladých a dva páry sedí asi týden na 3 a 4vejcích.Takže uvidíme.Jeden, dva kusy tm.zel.1F musím dokoupit a měl bych zase na rok klid, a hlavně s čím dále pracovat.
Jak se chovají liliany? Máte přírodní nebo i mutace?
Já spíše v inzerci hledám než nabízím / ikdyž čas od času také nabízím /, tak proto používám často používané a navštěvované servry. Proto jsem je také doporučil.
Já tím co dělám žiju, vy osobně také, tak ten přístup je jiný a proto můžete poradit. Vesměs se ptá vždy ten, kdo neví a proto funguje diskuse v tolika tématech. Už to, že se zeptám na to co nevím, signalizuje používání mozku, v opačném případě by se problém hodil za hlavu a předstíralo by se že není.
Mirko, nevím jestli ten stres je takový silný, pokud je pták krotký a navyknutý odmala? Před nějakou dobou drželi velké ary na stojanech a na řetízcích za nožku, také brutal. Neodsuzuji postrojek tak razantně, sám bych ho ale nepoužíval. Cone