Příspěvky uživatele
cone
Mám totiž skupinu" svých" snů, ale problém je ten, že se ta skupina spíše rozšiřuje než kompletuje. Vždy se najde nějaká výzva navíc, kterou bych rád realizoval.
Jakube, toho žaka máš s těmi červenými pírky v letkách?
Teplota v místnosti je celoročně minimálně 20°C a vlhkost asi 65%. Děkuji za rady.
Pozadí ve voliérach se mi samozřejmě přestalo líbit a tak jsem po vyhnízdění párů v této odchovně některé odchytil a přemísti na čas do jiných prostor. Po 7 dnech usilovné práce to s voliérama vypadá následovně.
Trvalo to tak dlouho, protože kvůli obkladům musely být zmenšeny některé rámy a navíc tam zůstaly 4 páry papoušků, které potřebovaly několik hodin denně klid na nakrmení.
Různí autoři před nějakou dobou také psali, že odchov pap. konžského je náročný a složitý, a čas ukázal opak.Ono je třeba brát za bernou minci vývoj poznatků ze žvota a chovu papoušků a nikoli přepisované, zastaralé statě. Ale mám dojem, že kdybych napsal cokoli, tak zrovna vy budete tvrdit opak, i když později trochu otočíte. Již několikrát jsem se zmínil, že mám za to, že zde diskutovaná témata mají rozšířit obzor zájemcům o papoušky, nemají sloužit k pobavení čtenářů ani k nějakým osobním výpadům.
Zmenšení chovatelského zařízení může mít naopak pozitivní vliv na hnízdní úspěšnost zvláště u druhů pralesních, málo létajících.
Vyznělo to tedy, že rozhodující není ani tak velikost papoušků, jako jejich způsob života a prostředí, ze kterého pocházejí.
U nás byl kocour / a za chvíli bude další /, který si přes volně puštěné psy prošel bez problémů domů, pouze když odcházel, tak ho chtěli prohnat. Jak tady již bylo několikrát zdůrazněno, je to jen o výcviku.
Z mého přehledu, a o tarantíky se dost intenzívně zajímám,mi základna vychází dostatečně široká a při troše snahy by se dalo jistě potřebných nepříbuzných párů sehnat dostatečné množství.
Při shánění potřebného kusu k jedincům z mého chovu hledám už jen velikost a vitalitu, celý chov jsem přebudoval, začal jsem stavět na odchovech od dvou párů, po kterých potomci jsou takoví jak si představuji, a ročně počítám se 3 až 4 kusy nové krve na rozšíření.
A nové páry, pokud nebudou dávat to co požaduji, budu rozhazovat a přepárovávat. Nebudeme si nalhávat že vše bude vycházet. Pro mne hlavním kritériem jsou mladí dlouzí samci, samozřejmě přiměřeně robustní.Výchozím "materiálem"pro mě v současnosti jsou samice po import. ptácích z Holandska, velmi vitální a plodná, další samice import. se Slovenska - tm.zel.1F, tmavě zel. samec, velmi velký z Německa, který svoje parametry i předává, a velký samec přírodního zbarvení z Rakouska.Po těchto dvou párech si ponechám celkem 6 kusů odchovů a již jsem začal rozšiřovat o další krev.
Hlučnost bych ohodnotil jako únosnou, při držení jako domácího pet mazlíčka dostačuje větší klec, samozřejmě za předpokladu volného proletu po místnosti, cenově se můžete u ručně dokrmeného senegalce do 5tis. vlézt.Zaměřte se ovšem jen na ručně dokrmeného jedince, ušetří vám to čas a hlavně usnadní prvotní kontakt mezi vámi a papouškem.