Pokud si něco dopředu nastudujete a budete se držet dobře míněných rad od chovatele, který vám jej prodal, neměl by vám vyvstat žáden větší pronlém. Doporučoval bych vám dopředu přečíst knihu M. Bartla ŽAKO-papoušek šedý. Tuto knihu byste jako začátečník měla mít stále po ruce. Cena teto knihy je kolem 350kč a považoval bych to za dobrou investici do začátku. Papouška si pro váš účel kupte jen ručně dokrmeného, tedy již zvyklého na přítomnost lidí a krotkého, nebojacného. Šťastnou ruku při výběru, Cone
Příspěvky uživatele
cone
Pokud si něco dopředu nastudujete a budete se držet dobře míněných rad od chovatele, který vám jej prodal, neměl by vám vyvstat žáden větší pronlém. Doporučoval bych vám dopředu přečíst knihu M. Bartla ŽAKO-papoušek šedý. Tuto knihu byste jako začátečník měla mít stále po ruce. Cena teto knihy je kolem 350kč a považoval bych to za dobrou investici do začátku. Papouška si pro váš účel kupte jen ručně dokrmeného, tedy již zvyklého na přítomnost lidí a krotkého, nebojacného. Šťastnou ruku při výběru, Cone
Jinak větší velikost chovného zařízení jistě nemůže být na škodu, nedávno jsem byl u chovatele, co měl několik párů chovných žaků v 6m dlouhých voliérach a odchovává - a tady obzvláště chovatelé zastávají názor na vhodnost menších prostor.Myslím, že prozatím není evidováno seriozně dostatek srovnávacích údajů z odchovů v malých a velkých prostorách. Zastánci malých prostor dle mého zastávají většinou tento názor i kvůli financím na stavbu velkých voliér.
Luboši, jinak stanovit ceny, vzal sis těžký oříšek, ale fandím ti. Já jsem sháněl starší samice žaka do chovu, byl jsem kouknout na samici za 23tis. a byla v takovém stavu, že jsem neměl odvahu ji koupit, pak jsem koupil jednu dovozovou za 17, a další, ze super podmínek, v super stavu, přirozený odchov pod rodiči, stáří 6 let a byla "jen" za 15, a to jsem mohl vybírat ze dvou kusů. Takže jaká je cena? Pokud by ta první za 23 byla o.k., jistě bych ji vzal.
Obecně ještě u dražších papoušků, třeba u kakadu inka je cena značně rozlišná u letošních mladých a starších kusů.S rostoucím věkem skáče cena po desítkách tisíc za pár navíc.
Je dobře, že ceny jsou nějakým způsobem stanoveny, jen je třeba je brát pouze orientačně, vše jěště záleží od kvality a hlavně časové poptávky. A navíc je důležité, jak moc chybějící kus nebo pár potřebuji či chci.
Odbornost tohoto časopisu v žádném případě nejde zpochybňovat, grafické zpracování a průřez námětů - témat je také vynikající. To že někdy nejsou články na ta témata, která zajímají pouze mě nebo vás, to je také omluvitelné. Neznáme totiž průřez chovatelským spektrem odběratelů. Mi osobně vadí pouze články nekvalitní. Opravdu se domnívám, že vydavatélé / rodina Doležalova / a správné a hlavně jednotné pojmenováváni mutací z pera p. Raška jsou skutečně reality na správném místě. Příjemný den všem Cone
Pro Stickers, váš článek o kamerách v posledním čísle je jistě přínosem pro každého, kdo má v úmyslu kamery instalovat. a navíc je aktuální, gratuluji.