Aktuálně: 3 709 inzerátů209 910 diskuzních příspěvků18 244 uživatelů

Příspěvky uživatele

cone

cone
cone 29.07.2008, 13:23:34 xxx.xxx.85.196
Mláďata - tučně dokrmené odchovy žaků jsou nabízeny průběžně po celý rok.Takže i září je dobrý termín.
Pokud si něco dopředu nastudujete a budete se držet dobře míněných rad od chovatele, který vám jej prodal, neměl by vám vyvstat žáden větší pronlém. Doporučoval bych vám dopředu přečíst knihu M. Bartla ŽAKO-papoušek šedý. Tuto knihu byste jako začátečník měla mít stále po ruce. Cena teto knihy je kolem 350kč a považoval bych to za dobrou investici do začátku. Papouška si pro váš účel kupte jen ručně dokrmeného, tedy již zvyklého na přítomnost lidí a krotkého, nebojacného. Šťastnou ruku při výběru, Cone
Obrázek
cone
cone 20.07.2008, 17:50:25 xxx.xxx.85.196
Ahoj Luboši, pěkní amazoňani, s největší praděpodobností aestiva. U určování podruhů, pokud se nejedná o přímé importy ze země původu, bych já osobně byl opatrný. Variabilita ve zbarvení i ve velikosti je obou poddruhů značná, a zvláště odchovy druhé a další generace můžou být vědomně či nevědomě vytvoření kříženci s typickými znaky pro některý poddruh. jinak jaký je tvůj názor na ptáky označované jako "bahia"? Našel jsem je nabízené v inzerci i s fotkami v holand. nabídce a mně připadali jako typičtí xanthopteryxové. I na iFauně proběhla zmínka o "bahia amazone", ale bez nějakého konečného verdiktu či vyobrazení.Zdravím Cone
Jinak větší velikost chovného zařízení jistě nemůže být na škodu, nedávno jsem byl u chovatele, co měl několik párů chovných žaků v 6m dlouhých voliérach a odchovává - a tady obzvláště chovatelé zastávají názor na vhodnost menších prostor.Myslím, že prozatím není evidováno seriozně dostatek srovnávacích údajů z odchovů v malých a velkých prostorách. Zastánci malých prostor dle mého zastávají většinou tento názor i kvůli financím na stavbu velkých voliér.
cone
cone 20.07.2008, 17:33:27 xxx.xxx.85.196
Jediné co bych vám mohl doporučit je koupě ručně dokrmeného jedince, na pohlaví zas až tak moc nesejde. V době odběru musí být pták nebojácný, krotký, měl by se nechat i od vás po nějakém čase stráveném u chovatele vzít na ruku/ do ruky /. Pokud bude vykazovat nějakou plachost nebo strach i z chovatele, od koupě odstupte a počkejte na nějakého jiného někde jinde. Řeči typu on zklidní, on zkrotne jsou z větší části bláboly napomáhající prodeji. A protože se jedná o aratingu, a předpokládám že jste míň zkušená, jistě byste si vychovala spíše řvouna než to, o co vám jde. Hlavní rada tedy je NEUKVAPOVAT SE. Papoušky, sice jiné druhy, dokrmuji také, tak vím, že je rozdíl mezi ručně dokrmenými a určenými k dalšímu použití v chovu a mezi ručně dokrmeným a určeným pro dráhu PET mazlíčka. U aratingy asi také nebrat přirozený odchov pod rodiči. Zdravím a přeji šťastnou ruku při výběru. Cone
cone
cone 19.07.2008, 13:17:21 xxx.xxx.85.196
Mám také pár, který ovoce a naklíčené odmítal. Jednalo se o agap. lilianae. Do suchého krmení jsem postupně přidával máčené zrní a nadrobno nakrájené jablíčko. Množství krmiva bylo zachováno, takže museli začít přijímat i máčené, eventuelně klíčené zrní. Jen to jablko a ostatní zel. a ovoce bylo navíc. Dnes již vše přijímají, sice bez nějakého nadšení, navíc jim podávám suchou /vlhkou/ vaječnou směs, vždy trochu nasypu na krmení. Již vyvedli mladé a znovu sedí na vejcích.
cone
cone 19.07.2008, 13:09:01 xxx.xxx.85.196
Opravdu krásní žakové, jak rodiče tak i odchov. Předpokládám, že rodiče dokrmují až k samostatnosti? Je to úžasné, doufám, že se v příštích letech také dočkám odchovu, alespoň u jednoho páru.Na foto nově sestavený pár.
Obrázek
cone
cone 18.07.2008, 21:14:25 xxx.xxx.85.196
Také bych to neriskoval, ale šířka 2m je dostatečná na rozpůlení a vzniklé dvě voliéry jsou dostatečně velké. Jen pozor, použít buď plné přepážky nebo dvojité pletivo.
cone
cone 13.07.2008, 16:46:36 xxx.xxx.85.196
Dobré odpoledne, byli jste dnes v Přerově a zaujalo vás něco ?
cone
cone 12.07.2008, 13:06:54 xxx.xxx.85.196
Dobrý den, je jedno jestli začínáte andulkou nebo senegalcem. Abyste trochu zpříjemnila jeho život, umožněte mu odpočívat, hřadovat i na vyšších místech klece, pochopil jsem z vašeho dotazu, že se převážně zdržuje na zemi, na dně klece. Na místa kde se dokáže vyšplhat umístěte nehoblovaná plochá prkénka, šíře cca 5-7cm a délka nad 10cm, dle možnosti. Písek můžete umístit vele misek na krmení na dno. jen ho občas vyměnte. Pokud se pokusíte postiženému senegalci vytvořit optímální podmínky pro jeho život, jistě vám to vrátí svoji přítulností a jinými rozvinutými schopnostmi.
cone
cone 11.07.2008, 13:11:45 xxx.xxx.85.196
Sousto to nepochybně je, jako pořízení jakéhokoliv nového druhu zvířat, o němž máme míň informací o chovu. Ale na druhé straně již 7mi letý amazoňan je pták, na kterém nejde tak mnoho zkazit, pokud se budete držet rad předchozího majitele. Napište v jaké kleci přebývá nyní a skladbu krmiva, kterou byl a je ještě nyní krmen.Jinak obecně amazoňani mohou veškeré dostupné ovoce a zeleninu, jednak ze zahrádky, jednak přes zimní měsíce ze supermarketů. Jedovaté je pouze avokádo/ rozuměj pro papoušky/.Doporučil bych vám koupit, nebo aspoň přečíst knihu od R. Low - AMAZOŇANÉ. Autorka je odborník na chov papoušků a v uvedené knize naleznete uspokojující odpovědi na všechny vaše otázky a nejasnosti, i na ty, které vám teprve vyvstanou. Zdravím a hodně krásných chvil prožitých s vaším amazoňanem. Cone
cone
cone 09.07.2008, 22:06:07 xxx.xxx.85.196
Luboši, ještě jak ses zmínil o mercenariech,tak mě to připomělo , že není pravda, že světový prvoodchov proběhl na Tenerifě. Sám jsem dva odchovy u dvou chovatelů u nás viděl, při konzultaci se sl. Doležalovou jsem se dozvěděl, že ne všichni chtějí být někde uváděni a že je to třeba respektovat. Taktéž s těmi brasiliensisy. Jinak mám neověřenou info, že i imperialis snad jsou a že spixii jistě u nás byli.
cone
cone 09.07.2008, 21:55:57 xxx.xxx.85.196
Víte, ona ta dnešní doba a vztahy mezi lidmi nejsou vůbec jednoduché a ani se mu nedivím. Ale přiznávám, že je mi to také líto
Luboši, jinak stanovit ceny, vzal sis těžký oříšek, ale fandím ti. Já jsem sháněl starší samice žaka do chovu, byl jsem kouknout na samici za 23tis. a byla v takovém stavu, že jsem neměl odvahu ji koupit, pak jsem koupil jednu dovozovou za 17, a další, ze super podmínek, v super stavu, přirozený odchov pod rodiči, stáří 6 let a byla "jen" za 15, a to jsem mohl vybírat ze dvou kusů. Takže jaká je cena? Pokud by ta první za 23 byla o.k., jistě bych ji vzal.
Obecně ještě u dražších papoušků, třeba u kakadu inka je cena značně rozlišná u letošních mladých a starších kusů.S rostoucím věkem skáče cena po desítkách tisíc za pár navíc.
Je dobře, že ceny jsou nějakým způsobem stanoveny, jen je třeba je brát pouze orientačně, vše jěště záleží od kvality a hlavně časové poptávky. A navíc je důležité, jak moc chybějící kus nebo pár potřebuji či chci.
cone
cone 30.06.2008, 11:36:17 xxx.xxx.85.196
Vrátil bych ještě ke kritice čas. Papoušci tady na tomto foru, protože po sérii výpadu na vydavatele a na p. Raška byly na jiném foru všechny příspěvky několikrát vymazány.
Odbornost tohoto časopisu v žádném případě nejde zpochybňovat, grafické zpracování a průřez námětů - témat je také vynikající. To že někdy nejsou články na ta témata, která zajímají pouze mě nebo vás, to je také omluvitelné. Neznáme totiž průřez chovatelským spektrem odběratelů. Mi osobně vadí pouze články nekvalitní. Opravdu se domnívám, že vydavatélé / rodina Doležalova / a správné a hlavně jednotné pojmenováváni mutací z pera p. Raška jsou skutečně reality na správném místě. Příjemný den všem Cone
cone
cone 28.06.2008, 20:29:05 xxx.xxx.85.196
Zítra je burza v Týništi n. Orl.
cone
cone 25.06.2008, 18:17:31 xxx.xxx.85.196
Také jsem nabyl dojmu, že se některé články lepí dohromady z různých zdrojů bez osobních poznatků, někdy mi to připadá jako psaní pro samotné psaní. A to je děsná smyčka.
Pro Stickers, váš článek o kamerách v posledním čísle je jistě přínosem pro každého, kdo má v úmyslu kamery instalovat. a navíc je aktuální, gratuluji.
cone
cone 22.06.2008, 20:36:00 xxx.xxx.85.196
Žakové na chov nároční nejsou, pouze může nastat problém s vybíravosti krmiva u dovozových jedinců. Voliéra tebou navrhovaná je perfektní. Já mám žaky v boxex 2,2x1 m /půdorys/. Mám pouze odchytové, k nahlédnutí jsou v tématu POHLAVÍ PAPOUŠKŮ.
cone
cone 22.06.2008, 11:07:42 xxx.xxx.85.196
U vámi vyjmenovaných druhů bych se spíše zaměřoval na jiné rozlišovací znaky než vzdálenost pánevních kůstek
cone
cone 20.06.2008, 23:52:30 xxx.xxx.85.196
Já osobně používám do vody práškové přípravky AMINO a STIMUL, tekuté PROMOTOR L a SANGRIM. Samozřejmě ne vše najednou.
cone
cone 20.06.2008, 23:50:04 xxx.xxx.85.196
Používám bratislavský SLOVGEN, cena vyhotovení jednoho vzorku v termínu do 10ti dnů je 370kč. Posílá se k vyhotovení skvrnka krve na jejich sacím kolečku papíru, posílá se zaschlá, min. velikost 3x3mm, jednoduchá manipulace při posílání.Platbu lze provést na účet v ČR.
cone
cone 20.06.2008, 19:12:04 xxx.xxx.85.196
Stimulujete je ke hnízdění jinou stravou nebo nějakými přípravky do pitné vody pro větší aktivitu?
cone
cone 18.06.2008, 21:24:32 xxx.xxx.85.196
Zkusit to můžete malou injekční stříkačkou, rídší směs Nutribird, eventuelně Kaytee, nutr. bude asi vdané chvíli lepší. Směs nusí být samozřejmě teplá, do 40°C a podávat se přiměřeně často-nyní asi co 2 hod. Ale nevím, zda to bude úspěšné. Předpokládám, že dokrmovací směs nemáte, tak jediné DOČASNÉ,KRÁTKODOBÉ řešení může být piškot s vodou a trochu glukopuru, zase ale teplá směs, tekutá. Jste-li z Ostravska, tak si přijeďte pro Kaytee, mám jej doma.