Příspěvky uživatele
cone
Pokud předávám ručně dokrmeného papouška, dokrmuji senegalce a konžské, tak vám jej donesu do pokoje na ruce, volně jej mohu položit na záda nebo vložit pod košili, a během několika minut vám jej předám na ruku nebo na rameno a během několika dalších minut se od vás nechá šimrat a jeho vkládání a vytahování z klece si poprvé zkusíte u mě. Myslím, že většina čtenářů se mnou bude souhlasit, že takle by měl být připravený papoušek na roli PETmazlíčka.
Kámen NatMin je odoba Merklu, jen polské produkce.
NeoFos používám hlavně u agap. taranta oliva až do druhého přepeření, asi co dva-tři dny do napájecí vody. Stimul a Amino před předpokládáným hnízděním spolu s Calcium Chl.
Kombinace Sangrim-Promotor L-Calcium chlorátum mi byla doporučena jedním z nejlepších papoušcích veterinářů při mé obavě o jeden stále hnízdící pár/ 2x ročně snůška 3 vajec a z toho odchov 2x2mladé, již téměř pátým rokem/.
Jinak vše ostatní podávám i během roku dle aktuálního zdravotního stavu a období/hnízdění, přepeřování, nabytí kondice po vyvedení mladých a při vyvádění máďat a v období snůšek/.
Doporučil bych vám knihu Milana Bartla - ŽAKO-papoušek šedý. Tam opravdu najdete odpovědi na všechny otázky, i na ty , které vám ještě s chovem pap. žako vyvstanou. Cone
Výhodou je poměrně stálá teplota v místnosti-u mne kolem 20°C a možnost udržování rozumné vlkosti-u mne kolem 65%. Takže jediná nevýhoda pro vás budou náklady spojené s revizí kotle a čištěním topeniště/předpokládám, že sama to dělat nebudete/. Zdravím Cone