V roce 1990 jsem navštívil velkou ptačí burzu v Moskvě a byl tam nabízen zcela mimořádně amazoňan guldingův za 5tis. USD / dolar byl v té době něco málo přes 40kč/ a velmi mnoho chovatelů ny pro něj jelo, pokud by měli nějakou záruku, že tam bude i napříště. Cena jistě nemusela být konečná, jistě se dalo usmouvat, ale jistota, že s takovým papouškem opustíte v pořádku burzu nebo vůbec Rusko, tak to nebylo vůbec jisté.
Příspěvky uživatele
cone
V roce 1990 jsem navštívil velkou ptačí burzu v Moskvě a byl tam nabízen zcela mimořádně amazoňan guldingův za 5tis. USD / dolar byl v té době něco málo přes 40kč/ a velmi mnoho chovatelů ny pro něj jelo, pokud by měli nějakou záruku, že tam bude i napříště. Cena jistě nemusela být konečná, jistě se dalo usmouvat, ale jistota, že s takovým papouškem opustíte v pořádku burzu nebo vůbec Rusko, tak to nebylo vůbec jisté.
Osobně bych si nechal toho aktivnějšího, ale ten druhý je zase kus. Těžká volba. Ale pokud bude samice plašší, tak se bude lépe adaptovat s odvážnějším samcem. Konečné rozhodnutí je ale zcela na vás.
Používat na desinfekci vzduchu a krmiva germicidní lampy, na běžný úklid střídat běžně dostupné desinfekční prostředky.
Tak takhle asi by dle mého mínění měl vypadat dobře ošetřený chov papoušků. A znáte někoho, kdo takový postup dodržuje nebo by byl ochoten k těmto opatřením přistoupit? Já nevím o nikom. Finanční náročnost těchto kroků si dokážete spočítat sami. Co s váma udělá škodolibé, nepravdivé oznámení, že z vašeho chovu prodaný jedinec je při testech positívní - to nemusím ani komentovat.
Jinak myslím, že jsem napsal docela dobré SCI-FI.
Jinak za všechna vyobrazená slepičí vejce bych nedal ani uváděný obnos v korunách.
S tou smlouvou nevím, prozatím jsem na prodávajícího ochotného smlouvu vystavit nenarazil. Různá chovatelská zařízení, která tuto smlouvu už dopředu avizují jsou cenově někde jinde než je střed ceny a i tam bych o původu papouška měl lehké pochybnosti. Jinak shrnuto - u andulky, korely apod. je smlouva zbytečností, u dražších - žako, amazoňan..... vám ji obvykle chovatel nevystaví i z jiných důvodů.
Nezkrmenou směs můžeš tak jeden den skladovat v ledničce, krmit asi budeš inj. stříkačkou? První krmení, tak dvě až tři udělej řidší, pozdější hustota je taková, abys to dokázal nabrat do stříkačky. Krmí se opatrně do koutku zobáčku, dodržuj pauzu mezi jednotlivými krmeními na vytrávení. Ať se ti daří.
Pokud jsou žakové z odchytu, tak to plaché chování je normální. Na udržení při životě při dodržení základních podmínek chovu nároční nejsou, vytvořit podmínky pro odchov je podstatně náročnější, lehký pproblém vidím v jejich dokumentech, jistě někde budou.V ČR je totiž stále povinná registrace. Knihu p. Bartla PAP. ŠEDÝ - ŽAKO si v káždém případě opatři, bude pro tebe základ. Případné dotazy ti odpovím osobně mejlem. zdravím
Ahoj,
Díky za zájem jste na můj papoušek hyacint papoušci. Mám dva tyto
ptáky jeden samec nazývá Gino a jednu samici nazývá Velmo a jsou
nejvíce inteligentní papoušek hyacint papoušci můžete stále myslet.
Mohou zpívat, whistle, a nyní má slovní zásobu z více než 50 slov.
Tyto děti jsou velmi přátelské k dětem, dospělým a ostatní mazlíčci /
zvířata. ale také láska přátelská návštěvníků, což vysvětluje, proč
jsou velmi společenský a má velkou osobnost. dítě Gino a Velmo jsou
velmi zdravé, protože jim přijde se všemi dokumenty a jejich VET
jednoletá záruka zdraví. V asi dva týdny času, Velmo se kterým /
reprodukujícím vejce tak ona bude přichází s ní vaječný Inkubátor.
Jsem nabídkou těchto ptáků při přijetí poplatek 4500czk za
jedna. Cena za pták patří jejich převoz poplatku do vašeho domu s
ptáky dvou velkých klecích s osivem stráže, hrát nahoře, hračky,
oblečení, knihy o péči papoušek, hřady, několik pytlů s potravinami,
hodně staví a opravdu pěkné hraní stánku.
Pracoval jsem v jedné potravinářské firmy v České republice a
byl jsem převedena jako jeden z nejlepších odborníků na práci tady v
Victoria Kamerun CA a protože nemám tělo zpátky na českých kdo se
starají o tyto ptáky, rozhodl jsem se k nim spolu se mnou a zároveň
zde Victoria Kamerun CA, Měl jsem přišel aby si uvědomila, že moje
pracovní doba je tak únavné, že nemám čas starat se o ně také
povětrnostní podmínky zde není příznivá pro ně, to vše vysvětluje,
proč chci, aby je poslal zpět na jakékoliv pečování a pet milující
rodinu a Doufám, že jim pomůže ven.
Pokud jste tedy připraveni pro ně, nebo vůbec, můžete se vrátit
ke mně pro více Informace a fotografie. I moji omluvu za chudý jazyk,
ale i lépe rozumět anglicky.