Příspěvky uživatele
cone
Škubat může i samec, je lepší takový pár přepárovat, v některých případech škubání ustane.
Alex. holubí byl asi pětiletý, dosud nehnízdící pár, bez nějak vzájemných sympatií, cenově přijatelný / 9tis. kč /.
Z aratingů jsem jěště zahlédl aratingy oranžovočelé a dlouhoocasé. Je kupodivu, že o zmiňované liberijské žaky byl zájem pramalý, cena také velmi příznivá / 12 a 16 tis. za pár /. Žakové kongo opradu by se dalo vybrat velmi slušné a velké mladé kusy. Velmi pěkní amazoňané modročelí, tarantíci, ti mutační také Ok. Pyrury perláta také moc pěkní.
To je zhodnocení z mého pohledu dnešní přerovské burzy, kde jsem jen nakoupil krmivo, domluvená samička eklektuse nakonec nebyla / ta serioznost / a pán ze Slovenska s liberijci mezitím už odjel, takže jsem domů cestoval bez jákehokoliv rozšíření svého chovu. Ještě bych se zmínil o astrildech rodu Pytilia, ve velmi dobré formě,kterým již někokrát byl na jiných forech předpovídán úhyn. Také bych je rád pořídil, ale jedná se o tak málo rožšířené chovance, že nákup pouze jednoho páru by nic neřešil a já mám momentálně místo jen na jeden, tak snad příště.
To je zhodnocení z mého pohledu, z mé oblasti zájmu
Sám mám ponechaného dokrmeného dvouletého samečka fantiensis ze svého chovu a spárovaného také s dokrmenou, ale neochočovanou samičkou a vše,tj. seznámení a vzájemné chování probíhá normálně. Vím, že se najde mnoho odpůrců takových spojení, ale ve většině případů si to tito lidé neodzkoušeli v praxi, jen něco někde nastudovali a dále tuto teorii tlačí. Navíc u krotších ptáků vím, že je mám, nemizí při mém příchodu do ptačince někde do boudy, a je jen na mně, jaký určím další kontakt. Samce / dokrmeného /obvykle při výměně misek zatahám k jeho velké nelibosti za nohu nebo mu poklepu na zobák, tím naše důvěrnosti končí, krotký pár senegalců nechávám bez povšimnutí a oni na mne reagují pouze těsnějším sesednutím k sobě a samec se snaží o dominantní postoj nade mnoo na bidle.
Věřte, že kdyby to bylo reálné, tak by několik desítek chovatelů zbalilo své úspory a pro nabízené okamžitě vyrazilo, byť do Kamerunu.
Rozhodně občasným podáním jehličí nic nepokazíte.