Příspěvky uživatele
cone
Takže raději bych osobně necenzuroval.
Zdravím šiška ol.
PS. to smazání nějak neprožívám, každý máme někdy ne ten správný den a můj příspěvek by asi napsán v jednom takovém.
Buď jsme chovatelé, snažící se o alespoň přiměřené podmínky chovu, nebo trapiči zvířat týrajíci své chovance již samotným chovem.
Petrovy příspěvky a odpovědi k tématům osobně považuji za přínosné, nezabývá se hloupostmi a myslí rovně, bez postranních úmyslů. Ale citovaná věta mě staví na stranu Zbyňka, již nejednou se diskuse otočila k něčemu, co mi připomínalo vosí hnízdo. A Petr určitě tento záměr neměl.
Petře, nezanevřete tímto prosím na zdejší diskusi.
Pokud se vám ten dvouletý líbí a nemáte z něj strach a jste trochu teoreticky vybavená, osondujte podmínky a krmivo na které je adaptován a vemte jej. Tam už není co pokazit. Pokud si nevěříte a na druhé straně si věříte, že si vychováte mazlíka vlastního, který bude ideál, tak zvolte řešení jiné. Je to jen na vás.
K tomu odmítnutí, zásadně odmítám prodávat ručně dokrmené papoušky do rodin pro malé děti. Je fakt Orino, že zákazník přináší peníze, ale na druhé straně se dokrmovaním nezabývám kvůli peněz a zničit kvůli pár kačkám ptáčkovi rozumný život v zajetí a vědomně je nechat trápit, sorry. A to mám, jak sám přiznávám komerčně laděný chov, starám se o prodejnost mnou chovaných druhů.
V poslední době mi vyšel v NovéExotě článek o odchocu agap. lilianae mutací žluté řady - použil jsem názvosloví dle p. Abeeleho, redakční rada tento článek ještě doplnila o fota mutací nazvaných dle názvoslovií př. Vašíčka a velmi mnoho meilů mě upozorňovalo ať si v tom co píšu udělám jasno. Já ale jasno mám, jsem jednoznačně pro Abeeleho použité názvy a zdůvodnění.
Další chyby na jejich již tak chabé psychice může nadělat vaše zmiňované zahánění do vnitřních prostor.
Odchytoví žakové jsou kapitola sama pro sebe.
Druhy o kterých polemizuji mě trochu více zajímají a tak se starám i o aktuální ceny.
Jinak stanovení cen u mutací / aby to mělo hlavu a patu /, někde jinde jsou ceny venku a jinde u nás - to bude velký oříšek