Příspěvky uživatele
cone
Osobně bych na sousedovic projevy reagoval jen tehdy, až by mi způsoboval svým chováním nějakou újmu, třeba v chovu nebo na mém duševním zdraví. Jinak bych nechal situaci vyhrotit / pokud to až tak může dospět??/ k sousedovic stížnosti na příslušném úřadě, kde bych se snažil dokázat, že hluk způsobený chovem je v míře únosnosti, ale že já jako chovatel jsem si vědom přecitlivělosti svého okolí a nějakým způsobem hluk snížím. Třeba navrhnu pozdější vypouštění ptactva do venkovních voliér, výsadbu nějaké protihlukové rostlinné hradby, protihlukové zábrany jiného typu.... Těch možností je samozřejmě hodně, jen nevystřílejte všechny patrony najednou, když to dojde až te stížnosti, tak si buďte jist, že je velká šance na opakování stížnosti a vy byste měl být po celou dobu ten vstřícný, normální, navrhující nějaký způsob řešení.
Další, velmi účinná věc je zareagovat nepřiměřeně a použít nějakou formu násílí.Ale to vše je odvislé vždy a jen od dané situace.
PS. Zbyňku, pokud provedeš korekturu tohoto příspěvku, tak je to na místě.
Oproti již vybudované jedné místnosti se 7 vnitřními boxy jsem již neobkládal vše až po strop, letos při těch nadměrných dešťových srážkách v první půli roku mi relatívní vlhkost v takto vykachlíkované místnosti stoupla z běžných 65% na 87%, což už se mi jevilo jako neúnosné. Neobložené omítnuté zdivo dokáže částečně vlhkost pohltit a následně při změně klimatu uvolnit do prostoru.
-první foto je ubikace pro pár žaků-jsou samozřejmě schovaní v boudě- velikost 4 x 1,7 x 2,4 m, venkovní výlet 4 x 2,2 x2m - ten je již hotov a zcela funkční.
Jinak tento chov se preferuje převážně ve Spojených státech, výlety jsou i přes tři metry a vstup je dovnitř odnimatelnou stření části / výměna bidel, případný odchyt.
Já mám takto vybudovány vnitřní voliéry o rozměrech 2 x 1 x 1,2 / dXšXv/. Má to své výhod i nevýhody, hlavně ta výměna bidel a odchyt je dost nešťastný. Jinak se papoušek nedostane do kontaktu se spadlým, třeba trusem znečistěným krmivem. Jako venkovní výlety to po svých asi dvouletých zkušenostech pokládám za přijatelné.
Hodně jsem také slyšel názorů na lepší desinfekci prkenných budek, také neznedbatelná je možnost zničenou prkennou nahradit druhou stejných rozměrů. Jako drobné mínus u prkenných vidím při chovu větších papoušků menší možnost úpravy vnitřního prostoru samotnýmí papoušky před hnízděním, což může být u některých jedinců dost motivující.
Odpovědi typu " za ty peníze to bude chcípák " neberu.
Osobně bych si rožšířil za nynější situace chov o nové druhy, ale pouštím nyní volné finance do stavby nových voliér / želBohu materiál - jakýkoli - s cenou dolů nejde /.
Nepředpokládám, že na vývoj cen ptactva u nás má vliv nějaká burza
, třeba v Holandsku jsou trochu rozlišné ceny před a po burze ve Zwolle.
Těším se na vaše názory a postřehy. cone