Aktuálně: 3 704 inzerátů209 908 diskuzních příspěvků18 243 uživatelů

Příspěvky uživatele

cone

cone
cone 21.10.2009, 19:46:07 xxx.xxx.67.3
Mohl bych doporučit MVDr. Petra Gajdošíka, veterináře ostravské ZOO. Hodně věcí s ním konzultuji, má dostatek zkušeností i s papoušky, je vstřícný. Soukromou praxi má ovšem v místě svého bydliště, v Hlučíně. Jiného veta, na kterého bych se s papoušky obracel, na severu Moravy neznám.
cone
cone 20.10.2009, 19:54:25 xxx.xxx.67.3
Marty díky za fotky z další akce, moc mě mrzí, že jsem tuto výstavu nenevštívil a osobně ti nepoděkoval.
cone
cone 19.10.2009, 19:36:23 xxx.xxx.67.3
Důležité je vědět, o které ary se ti jedná. Měl jsem nobilisky, severy a marakány a pletivo/pletené/ tl. 2mm a v pohodě. Můj zesnulý kamarád K. Vaďura měl svařované pletivo 25 x 25, tl 2mm pro ararauny a zelenokřídlé ary a nevydrželo, vyměnil za bodovanou sít tl. drátu 3,2mm a také ho časem rozebírali. Druhý můj známý má taktéž ararauny a zelenokřídlé, téměř každý metr pletiva na voliéraách jiný a oni odchovávají a příliš si pletiva nevšímají.
cone
cone 18.10.2009, 18:52:38 xxx.xxx.67.3
Topná folie nebo topné kameny používané v teraristice vaši situaci nevyřeší, výkon je řádově ve Wattech nebo u kamenů max. v desítkách W, což je na takové vytápění málo. Lepší je studená místnost s teplotou kolem nuly, pokud je šance je umístit na zimu alespoň do větších klecí.
cone
cone 17.10.2009, 13:48:44 xxx.xxx.67.3
Tady je každá rada drahá, někomu by mohlo vadit i cokoliv jiného než zrovna pappoušci, třeba také temperamentni malé dítě.
Osobně bych na sousedovic projevy reagoval jen tehdy, až by mi způsoboval svým chováním nějakou újmu, třeba v chovu nebo na mém duševním zdraví. Jinak bych nechal situaci vyhrotit / pokud to až tak může dospět??/ k sousedovic stížnosti na příslušném úřadě, kde bych se snažil dokázat, že hluk způsobený chovem je v míře únosnosti, ale že já jako chovatel jsem si vědom přecitlivělosti svého okolí a nějakým způsobem hluk snížím. Třeba navrhnu pozdější vypouštění ptactva do venkovních voliér, výsadbu nějaké protihlukové rostlinné hradby, protihlukové zábrany jiného typu.... Těch možností je samozřejmě hodně, jen nevystřílejte všechny patrony najednou, když to dojde až te stížnosti, tak si buďte jist, že je velká šance na opakování stížnosti a vy byste měl být po celou dobu ten vstřícný, normální, navrhující nějaký způsob řešení.
Další, velmi účinná věc je zareagovat nepřiměřeně a použít nějakou formu násílí.Ale to vše je odvislé vždy a jen od dané situace.
PS. Zbyňku, pokud provedeš korekturu tohoto příspěvku, tak je to na místě.
cone
cone 14.10.2009, 20:20:27 xxx.xxx.67.3
Marty díky za oživení dobře strávených hodin na Exotě. Ale zapomněl jsi na kakadu brýlového, také dost velkou raritu v našich chovech, dle sdělení Mgr. Sojky je dva páry z Tenerife v ČR
cone
cone 14.10.2009, 20:15:42 xxx.xxx.67.3
koukněte dnes na ČT 1 ve 21:55 /pořad Na stopě /, mělo by tam být něco na toto téma z velmi nedávne minulosti
cone
cone 12.10.2009, 21:32:47 xxx.xxx.67.3
Co se týče zajímavých informací, doporučil bych články s poznatky z chovu v časopisech Papoušci a NováExota.
cone
cone 11.10.2009, 19:53:17 xxx.xxx.67.3
Chtěl bych požádat ty, kteří se těchto dvou akcí zúčastnili o zhodnocení.
cone
cone 08.10.2009, 15:26:34 xxx.xxx.67.3
V českém jazyce / ani ve slovenštině / nic takového nevyšlo, nejsem si jist zda vůbec nějaká cizojazyčná monografie o mníšcích existuje. Budete muset čerpat z knihy zesnulého př. Milana Vašíčka - Papoušci latinské Ameriky / vydalo nakl. BARKO 2002 a je ještě v prodeji.
cone
cone 08.10.2009, 15:21:21 xxx.xxx.67.3
Prostor mám připraven a zčásti vykachlíkován již letos a další stavba bude čítak šest voliér.
Oproti již vybudované jedné místnosti se 7 vnitřními boxy jsem již neobkládal vše až po strop, letos při těch nadměrných dešťových srážkách v první půli roku mi relatívní vlhkost v takto vykachlíkované místnosti stoupla z běžných 65% na 87%, což už se mi jevilo jako neúnosné. Neobložené omítnuté zdivo dokáže částečně vlhkost pohltit a následně při změně klimatu uvolnit do prostoru.
cone
cone 08.10.2009, 15:11:59 xxx.xxx.67.3
Další, druhý zálet je o rozměrech 3 x 1 x 2,4m a obsadil jsem jej perspektívním párem pap. konžských / tříletí /. To je z budování na letošní rok vše, příští rok se pustím do stavby vnitřních prostor o rozměrech 3 x 1 a 2,5 x 1m /výška 2,4/ na které boudou navazovat výlety 4 x 1 x 2m.
Obrázek
cone
cone 08.10.2009, 15:03:17 xxx.xxx.67.3
Musím se vám pochlubit, již týden lítají dva páry mých papoušků v nových vnitřních záletech. Budování těchto dvou ubikací bylo pro mne dost fyzicky náročné, místnost byla dříve moje dílna, tu bylo nutno se vším všudy přestěhovat / doteď nemohu některé nářadí nalézt /, něco zazdít, něco vybourat a stávající okno vyměnit za luxféry. Navíc té pomoci jsem sem se od svého okolí zase tolik nedočkal.
-první foto je ubikace pro pár žaků-jsou samozřejmě schovaní v boudě- velikost 4 x 1,7 x 2,4 m, venkovní výlet 4 x 2,2 x2m - ten je již hotov a zcela funkční.
Obrázek
cone
cone 02.10.2009, 16:19:47 xxx.xxx.208.5
Zdravím, můj známý má takové výlety o délce jednoho metru na úrovni patra, chová v nich amazonany a dosahuje odchovů - vnitřní část je ale podstatně větší.
Jinak tento chov se preferuje převážně ve Spojených státech, výlety jsou i přes tři metry a vstup je dovnitř odnimatelnou stření části / výměna bidel, případný odchyt.
Já mám takto vybudovány vnitřní voliéry o rozměrech 2 x 1 x 1,2 / dXšXv/. Má to své výhod i nevýhody, hlavně ta výměna bidel a odchyt je dost nešťastný. Jinak se papoušek nedostane do kontaktu se spadlým, třeba trusem znečistěným krmivem. Jako venkovní výlety to po svých asi dvouletých zkušenostech pokládám za přijatelné.
cone
cone 01.10.2009, 22:21:17 xxx.xxx.208.5
4 zakous - našel jsem ten kontakt, kde ho mám poslat?
cone
cone 29.09.2009, 09:25:35 xxx.xxx.208.5
Podle popisu broblému bych táké sázel na nedokončený odstav kakadua. Sám již něco z krmiva přijímá, ale na uživení mu to jěště nevystačuje. Nejlépe veterinář a samozřejmě neprodleně konzultovat s prodávájícím - na papouška / na jeho zdravotní stav / máte 6ti týdenní záruku jako na cokoliv jiného.
cone
cone 27.09.2009, 22:27:30 xxx.xxx.208.5
Myslím, že obecně jsou u všech druhů používanější budky prkenné, jako hlavní důvod vidím jednodušší způsob získání a výroby. Každý trochu manuálně zručnější chovatel si dokáže prkennou boudu vyrobit, s výrobou kmenové jsou trochu větší obtíže se získáním vhodného materiálu, a o složitější výrobě nemluvě. Pokud kupuje budky na burzách tak snad je kmenová o nějakou tu korunu dražší.
Hodně jsem také slyšel názorů na lepší desinfekci prkenných budek, také neznedbatelná je možnost zničenou prkennou nahradit druhou stejných rozměrů. Jako drobné mínus u prkenných vidím při chovu větších papoušků menší možnost úpravy vnitřního prostoru samotnýmí papoušky před hnízděním, což může být u některých jedinců dost motivující.
cone
cone 27.09.2009, 22:16:44 xxx.xxx.208.5
Dobrý večer, velmi často projíždím všechny pro mně srozumitelné inz. servery a nedá mi to se nezeptat na váš názor na momentální vývoj cen našich oblíbených opeřenců. Myslíte si, že takový propad cen hlavně papoušků je zbůsoben ekonomickou situací chovatelů obecně nebo že je v určitých druzích přeptáčkováno?
Odpovědi typu " za ty peníze to bude chcípák " neberu.
Osobně bych si rožšířil za nynější situace chov o nové druhy, ale pouštím nyní volné finance do stavby nových voliér / želBohu materiál - jakýkoli - s cenou dolů nejde /.
Nepředpokládám, že na vývoj cen ptactva u nás má vliv nějaká burza
, třeba v Holandsku jsou trochu rozlišné ceny před a po burze ve Zwolle.
Těším se na vaše názory a postřehy. cone
cone
cone 26.09.2009, 19:43:19 xxx.xxx.208.5
Jediné řešení je zobáček zastřihnout a přbrousit. Ideální pro tento úkon je ovšen veterinář nebo alespoň chovatel, který něco podobného již prováděl.