Aktuálně: 3 706 inzerátů209 896 diskuzních příspěvků18 243 uživatelů

Příspěvky uživatele

cone

cone
cone 27.01.2010, 15:49:51 xxx.xxx.67.3
Alex. velké lutino a modré chová min. jeden chovatel na jižní Moravě. Jinak jsou čas od času nabízeni na holand. serveru VogelArena.
cone
cone 26.01.2010, 16:24:56 xxx.xxx.67.3
Máte krásný exemplář amazonka. Pokud při seznamování stávající slečny s novým přírůstkem budete postupovat opatrně a budete jejich náklonnost či nevraživost sledovat a dle toho celé další seznamování směrovat, neměl by nastat vážnější problém. Krotké papoušky nějak zvlášt nechovám, ale občas jsem nucen sestavit nový pár, kde je jeden velmi krotký a jde to, takže proč by to nemělo jít u vás. Z mého pohledu se mi jeví pro váš případ nejoptimálněji jedinec opačného pohlaví, alespoň polokrotký a pokud možno roční a starší. Důležité je také ubytování vhodných rozměrů, kamarád měl krtší pár am. modrohlavých cca v rozměrech 1,2 x 1 x 0,8m, samozřejmě jim umožňoval volný pohyb po místnosti/ pod dozorem/.
cone
cone 25.01.2010, 16:32:25 xxx.xxx.67.3
Já mám suterenní místnost 10 x 4 m a jen jeden radiátor. Po rekonstrukci ze dvou místností jsem již na podzim nestihl přidat radiátor i do nově připojené místnosti. Chovám tam Afriku, tak by bylo optimální těch 18°C, při odchovu žaků jsem dotápěl raději ještě el. topením.
cone
cone 25.01.2010, 16:15:02 xxx.xxx.67.3
Tak jsem se dočkal /konečně/ odchovu mladěte pap. žaka velkého /kongo/, po třech letech sestavování funkčního páru to tedy vyšlo. Na fotce ve stáři 14ti dnů spolu s desetidenním mládětem pap. konžského.
Obrázek
cone
cone 25.01.2010, 15:59:54 xxx.xxx.67.3
Moje otázka souvisí s chovem spíše okrajově, jaké jste naměřili nejnižší teploty - samozřejmě venku? U nás v Bohumíně dnes v ranních hodinách pro mě rekordních -21°C. Teplota v odchovné mistnosti klesla na +15°C.
cone
cone 24.01.2010, 08:57:53 xxx.xxx.67.3
Orino dobrý den, možná by stálo za to, zveřejnit radu proti kousání krotkých mazlíčků zde na vebu. Tento problém má více chovatelů, takže by si vzalo ponaučení a návod na postup při odstranění tohoto nešvaru, případně radu jak se kousání při pořízení nových přírůstků v roli PET vyvarovat.
Osobně krotké papoušky v roli PET mazlíčků nemám, nebo takové jedince získané jako velmi krotké v této roli neupevňuji a nechávám je spíše při zařazením do chovu" zvlčet".
Zbyněk určitě při zabrání více prostoru na tomto webu nebude nic namítat, zvýší se při probírání zajímavého tématu návštěvnost / o to přece jde / a při eventuálním rejpání některých rejpalů vás jistě podpořím.
cone
cone 24.01.2010, 08:46:56 xxx.xxx.67.3
Volil bych zasadně jako partnera dalšího žaka opačného pohlaví, samozřejmě ručně dokrmeného-krotkého. Jediný problém může nastat při uvykání obou žaků na sebe, při přidání nového přírůstku do stávající klece? Určitě se vám jedná o to,aby "starý" zůstal krotký a nový aby byl komunikatívní a časem přítulný jako ten první. Určitě to je možné při citlivějším přístupu z vaší strany a pokud původní žako mluví, bude mluvit i nadále.
cone
cone 23.01.2010, 17:14:27 xxx.xxx.67.3
Jsou jak na Slovensku tak v ČR, naposlední Exotě byl pár vystavován. Je u nich trochu vyšší cena, je smůla, že velmi běžné druhy v Austrálil jsou mimo tento kontinent dost drahé.
cone
cone 19.01.2010, 13:33:04 xxx.xxx.67.3
Otevřete si diskuzi o pár řádků níže - NEJKRÁSNĚJŠÍ ZÁŽITEK- už se něco podobného probíralo.
cone
cone 18.01.2010, 14:51:12 xxx.xxx.67.3
Z této fotky to vypadá spíše jako přerůstající špička horní části. pokud můžete udělat foto hlavy z profilu, bylo by lepší.
cone
cone 18.01.2010, 13:23:56 xxx.xxx.67.3
Rýži podává velké množství chovatelů, papoušci ji celkem rádi přijímají. Co se týče vařených těstovin, občas, spíše nepravidelně je podávám, asi dva tři kusy větších - kolínka, šrůtky ap.- na jeden pár. Určitě neuškodí, jen někteří mí papoušci je nepřijímají, někteří si s nima jen hrají.
cone
cone 16.01.2010, 12:03:23 xxx.xxx.67.3
Cena by mohla být kolem 40tis. za pár, voliéru bych osobně dělal tak kolem 4m na délku a min, 1m šířka.
cone
cone 15.01.2010, 09:22:06 xxx.xxx.67.3
Ahoj Luboši, inzeráty pána, co nabízí tebou uvedené jsem zaregistroval také a trochu jsem o cenách uvažoval. Nabízí, či nabízel i více druhů papoušků, kde cena byla odpovídající nebo i trošku míň než chtějí jiní.
Druhy o kterých píšeš jsou možná šroubované zvýšeným zájmem o ně v poslední době a jejich menší dostupností na našem trhu. Papoušků je zase na druhé straně nabízeno i dost. Jinak loskutáky nabízel koncem roku/1.1 loskuták velký/ p. Bobek, zkus cenu zkonzultovat tam. zdravím o.š.
cone
cone 14.01.2010, 14:56:09 xxx.xxx.67.3
Pokud máte pocit ze vše krom toho peří na ocase je OK, tak se nemusíte znepokojovat. Pokud byste chtěl v době přepeřování spolu s kvalitní skladbou krmné dávky udělat něco navíc, můžete podávat do pitné vody tekutý Amivit E /fy Aquamid/ nebo práškovou směs TROPIC speciál - podává se na nakrájené kousky ovoce. Obojí MŮŽE přepeřování a nárust kvalitního opeření podpořit.
cone
cone 10.01.2010, 12:02:48 xxx.xxx.67.3
Jaké byly cesty dnes ráno do Přerova a jaká účast ? Já jsem to dnes ráno po vykouknutí z domu vzdal.U nás silnice jako sklínka a ještě padal mrznoucí déšť.
cone
cone 10.01.2010, 11:59:35 xxx.xxx.67.3
Takže slečnu již máte téměř dvanáct dnů doma - takže něco konzumovat musí, jinak by již nebyla. Dokrmujete ji ještě nějak jinak? Seznámil vás prodávající s se sestavením krmné dávky pro ekl.? Konzumují totiž asi 50% ovoce. Jinak můžete zkusit ještě máčené granule. Tříměsíční ekl. by již mohl být samostatný a plně odstaven, ale to závisí z velké části na tom člověku, co jej dokrmoval. Asi jediná rada, která k něčemu opravdu může být, je kontaktovat prodávajícího a konzultovat danou nejasnost s ním.
cone
cone 09.01.2010, 21:43:21 xxx.xxx.67.3
Tipoval bych to na mechanické poškození, nemohl mu to způsobit jiný papoušek?