Aktuálně: 3 705 inzerátů209 895 diskuzních příspěvků18 243 uživatelů

Příspěvky uživatele

cone

cone
cone 18.03.2010, 12:25:12 xxx.xxx.67.3
Latam je jedním z mála druhů papoušků, kterým chov v kolonii svědčí a probíhá i odchov mladých bez větších problémů. Jednou jsem měl také úmysl několik párů pořídit a chovat v kolonii, voliérku jsem jim ovšem plánoval v délce do tří metrů, ale 7 m voliéru by jistě ocenili a vyhovovala by.
Je to velmi zajímavý papoušek, chová se již i v mutacích jedno a dvou faktorových misty a tm. zelených, také jsem viděl fota mutace pallid.
cone
cone 16.03.2010, 11:21:51 xxx.xxx.67.3
Velmi dlouho jsem se rozmýšlel nad napsáním tohoto příspěvku. Nabývám totiž postupně stále silnější dojem / podle úrovně některých dotazů /, že papoušky lze chovat bez základních znalostí. Dotazy typu - připouštění - stanovení nejmenších možných rozměrů pro chov - kolik čeho můžu nacpat do voliéry atd .... mi občas berou veškeré iluze o chovatelské činnosti a nějakých vědomostech. Vznesl by snad nějaký motoriista, byť sváteční, dotaz, zda do benzínového motoru může v závažných případech natankovat naftu a nebo ventilovat svoji potřebu ujet 100km ne za předepsaných 7 litrů benzínu ale za pouhé tři litry? Asi ne, ale některé dotazy chovatelů či majitelů papoušků jsou dle mého mínění zcela srovnatelné s těmi uvedenými.
Je snad takový problém o tom co dělám "něco" vědět, mít alespoň nějaké vědomosti? Mi se nějak na otázky podobného typu těžce odpovídá nebo spíše již nemám chuť.
cone
cone 06.03.2010, 18:42:23 xxx.xxx.67.3
PS - zahraničním autorům fotografií se omlouvám za použití.
PS 1 - samozřejmě, že určovat pohlaví znamená si neustále procvičovat své oko - takže by se nemělo stávat, že můžete po shlédnutí výstavy prohlásit " nic moc tam nebylo, měl /a/ jsem to za pár desítek minut prohlídnuto " Papoušků, zasluhujících delší pohled je více, nebo snad všichni?
PS 2 - samozřejmě jsem pro vaší lekci č.1 vybral jedince TYPICKÉ. Další lekce si již musí případní zájemci absolvovat již sami.
cone
cone 06.03.2010, 18:33:30 xxx.xxx.67.3
2/ zbarvení tzv. prsního klínu je také obvykle dost rozlišné.
3/podocasní krovky - tento rozdíl ve zbarvení lze použít k rozlišení jen u jedinců starších jednoho roku. Samec téměř vždy žluté či oranžové / podle poddruhu /, samice má peří na těchto partiích zelené nebo jako u samce - ale promísené zelenými pírky.
Pokud tedy budete mít tyto rozlišovací znaky v oku a dovedete je i dobře vyhodnotit a propojit dohromady, pak by vám NEMĚLO činit potíže z více jedinců vybrat pár a uštřit pár kaček za DNA testy či endoskopické vyštření.
Obrázek
cone
cone 06.03.2010, 18:24:45 xxx.xxx.67.3
V poslední době proběhlo na některých serverech dohadování o možnosti určení pohlaví u senegalských papoušků. Dostalo se mi do rukou několik fotek, na kterých jdou základní rozlišovací znaky demonstrovat.
1/ rozdíly v oblasti hlavy - všimněte si rozlišného nasazení horní části zobáku a jeho zakřivení. Oko u samce je světlejší.
Tyto rozdíly lze s větší pravděpodobností rozlišit při možnosti srovnání více jedinců./pokud to nemáte v oku/.
Obrázek
cone
cone 28.02.2010, 16:14:28 xxx.xxx.67.3
Jak vypadalo srovnání přerovských burz druhou se čtvrtou neděli? Návštěvnost, prodej atd... Neměl jsem dnes možnost se jet podívat, sháněl jsem dnes ptáky jinde.
cone
cone 26.02.2010, 18:12:50 xxx.xxx.67.3
Proč může pomoci špek nebo slanina může pozorný čtenář vydedukovat z článku MVDr. V.Tukače v posledním čísle čas. Papoušci / 2/2010 / - Síla přírody - doplňky výživy I.díl: Přírodní oleje stať Palmový olej
cone
cone 21.02.2010, 13:12:03 xxx.xxx.67.3
Korn flakes nevím, nestkal jsem se ještě s tím, že by jej někdo podával, ale musli / s ovocem / mnoho chovatelů podává, ale zase vesměs větším papouškům.
cone
cone 19.02.2010, 16:25:05 xxx.xxx.67.3
Sice na vlastní oči jsem to neviděl, ale ve starší literatuře jsou fota větších papoušků - převážně arů - na stojanech venku a na řetízku upoutaní za nožku. Také mám na to názor, že to mírně řečeno trápení. Jistě není nad větší voliéru, i když v dnešní době nejsou náklady na zakoupení či postavení svépomocí značné.
Ještě zpět k těm kšírům - náklady únosné pro kupujícího, prodávající či hlavně výrobce si také přijde na svůj zisk a když se to ještě kupujícímu podá stylem že za voliéru by dal XXXX Kč tak jsou navenek spokojeni. Úspěch ale neslaví "volný" papoušek, největší úspěch má výrobce a to finanční.
cone
cone 19.02.2010, 16:10:20 xxx.xxx.67.3
Zajímavě řešené automatické krmítko se zásobníke je vyfoceno v mimořádném magazínu čas. Papoušci - EXOTICKÉ PTACTVO ve článku o bažantech. Není to sice k zadanému tématu, ale automatické krmítka jste tady již nakousli.
cone
cone 17.02.2010, 09:48:11 xxx.xxx.67.3
Také myslím, že to bez problémů u jmenovaných druhů vydrží i bez pobití pletivem. Kamarád měl OSB u arů zelenokřídlých a araraun-vše v pohodě, jen kakadu růžoví je nepatrně načínali ozobávat.
cone
cone 17.02.2010, 09:45:10 xxx.xxx.67.3
U mých žaků se také mění jídelníček, nejširší sortiment krmiva a doplňků konzumuji v v období mimo sezonu a před snůškou, během sezení neberou ovoce a mrkev, při odchovu mladých ještě vynechají všechny bobuloviny, které jinak berou přednostně / hloh, "černá" a červená jeřabina.
u svých žaků jsem mladé odebral ve dvou týdnech, takže jestli se krmná dávka s věkem dokrmovaných mladých upraví nemohu potvrdit.
cone
cone 15.02.2010, 16:27:20 xxx.xxx.67.3
Takto mám u svých ručních odchovů řešeno dno misek, nožky mají oporu a nerozjíždějí se. Místo holin používám ovesné vločky / tento tip mám od P. Zemana /.Nehrozí trávící problém při případném pozření nějakého toho kousku.
Obrázek
cone
cone 15.02.2010, 16:20:59 xxx.xxx.67.3
Foto páru nemám, dnes zalezli před focením oba do boudy.
Jinak dnes jsou 5týdnů staří - aktuální foto.
Obrázek
cone
cone 15.02.2010, 16:17:40 xxx.xxx.67.3
Péče a čas věnovaný eklektusovi v roli mazlíčka bude stejný jako pro jiné velké papoušky. Jen skladba krmné dávky bude vyžadovat více ovoce a zeleniny. Ještě bych tě upozornil, že eklektusové jsou asi na druhém místě za žaky co se týká škubání vlastního peří. Měl jsem dva samce solomonensis - jeden se škubal a mluvill / odchov/ a druhý byl dovoz. Povaha ve srovnání s mými 5 žaky naprosto úžasná, žádní stresmani.
cone
cone 15.02.2010, 14:11:07 xxx.xxx.67.3
Používám Slovgen, vzorek zaschlé kapky krve, jsem s nimi spokojen.
cone
cone 14.02.2010, 19:28:05 xxx.xxx.67.3
Michale vypadá to dobře. Byl jsem nedávno na návštěvě u chovatele, který měl z těchto profilů vyrobenou větší voliéru / asi tak 4 x 2 m/ na kakuy růžové, také to chválil, hlavně prý to bylo rychle postavené.
cone
cone 12.02.2010, 20:27:17 xxx.xxx.208.5
Při brouzdání po us stránkách jsem objevil další "up" stupeň křížení. Shrnul bych mi známé křížence arů, kteří již delší dobu figurují na americkém trhu s papoušky, někteří již byli nabízeni i u nás. CATALINA - Ararauna x Arakanga HARLEQUIN - Ara Ararauna x Ara zenokřídlá RUBY - Ara zelenokř. x Arakanga MILIGOLD - Ara vojenská x Ararauna / velmi působivá , přirovnal bych ji k ararauně o velikosti vojenské ary se zelenou místo modré / Jestli jsou tyto produtky dále plodné si z následujících řádek odpovíte sami. CATABLUE - Catalina x Ararauna CAMELOT - Catalina x Arakanga FLAME - Catalina x A.zelenokřídlá SCARLEQUIN - Harlequin x Arakanga Objevil jsem i foto křížence Ary vojenské s Arou hyacintovou, bez pojmenování. Ale korunu tomu všemu dalo další primární křížení- EMERALD - jedná se o aru zelenou / A. ambigua / a arou hyacintovou. Tento produkt je věrná kopie ary hyacintové v převážně zeleném zbarvení. Nejsem propagátor kříženců, ale musím konstatovat, že EMERALD je úžasný / zadej do vyhledávače emerald macaws a uvidíš sám. Jaký je váš názor na tato křížení, rozuměj na trhu s PET mazlíčky. Obecně jsou tito kříženci o nějakou stovku usd dražší než ten nejdražší z rodičů.Pro částečnou představu přidám foto harlequina z hol. stránek, autorovi fota se tímto omlouvám - použití je pouze pro názornou ukázku.
Obrázek