Aktuálně: 3 732 inzerátů209 891 diskuzních příspěvků18 243 uživatelů

Příspěvky uživatele

cone

cone
cone 04.04.2011, 12:49:57 xxx.xxx.67.3
ještě jednou
Obrázek
cone
cone 04.04.2011, 12:48:57 xxx.xxx.67.3
Mohu přispět pouze fotkama z ostravské ZOO, foceno tento víkend
Obrázek
cone
cone 03.04.2011, 13:55:05 xxx.xxx.67.3
S těmi pap. červenokřídlými s tebou naprosto souhlasím, jinak jelikož se ceny dost vyvíjí, a řekl bych že spíše směrem dolů, rozhodl jsem se přepracovat ceník papoušků z r. 2009- vše dle cen uvedených na našem trhu. Jinak můj dojem je , že ceny odchovů ptactva souvísí pouze s poptávkou na trhu, nikoliv s náklady potřebnými na zdárný odchov.
cone
cone 03.04.2011, 12:35:10 xxx.xxx.67.3
Při pročítání příspěvků na jiných forech a dokonce i s jinou problematikou než je ptactvo jsem narazil na zajímavou myšlenku -" je pochopitelné, že s nárůstem cen všeho okolo se zvýší i cena odchovů "- jednalo se o makaka rhezus. Myslíte si, že cena papoušků obecně jde či v budoucnu půjde s nárůstem cen všeho okolo / rostoucí ceny krmiva,rostoucí ceny na vybudování nových voliér, ....../ nahoru, že se toto vše nějak do cen odchovů promítá? Nebo jdou prodávající s odchovy pod cenu ?
cone
cone 26.03.2011, 14:13:30 xxx.xxx.67.3
Majeráci patří k těm málo hlučným druhům, určitě jsou mín slyšet než třeba pap, senegalští. Ty uváděné rozměry bych považoval za minimum, ale jistě tam přežijí a dokonce i můžou vyvést mladé.
cone
cone 24.03.2011, 10:33:17 xxx.xxx.67.3
Chovám více velkých papoušků a takový masívní úbytek opeření jsem už dvakrát zažil také, vždy jsem měl podobné pocity jako vy, o škubání peří nikdy nešlo. Sám jsem si to vysvětloval jako nedostatek nějaké látky v krmivu, pravděpodobně vit. A a možnou nevyváženosti i něčeho jiného. Snažil jsem se vždy maximálně zpestřit jídelníček a podávat do napájecí vody nějaké vodou rozpustné přípravky - Promotor L, AV Brillant, něco od fy. AQUAMID. Samozřejmě že ne vše najednou. Pokud je peří vzhledově normální, obvyklé kvality / není matné a lámavé /, byl bych spíše v klidu.
cone
cone 21.03.2011, 22:34:54 xxx.xxx.67.3
Rozepište se o velikosti, tvaru, materiálu a eventuálně i o povrchové úpravě hnízdních budek, a také pro jaké papoušky či jiné ptáky je používáte .Nezapomeňte také zdůraznit, jak jste s jednotlivými prvky spokojeni a jak vyhovují vaším chovancům!
cone
cone 20.03.2011, 10:51:34 xxx.xxx.67.3
Z ostravské burzy jsem se právě vrátil domů, bylo přesně jak jsem očekával - od všeho trochu, byl jsem překvapen prodejem kroužků, účasti prodejců krmiva - pánové Bartl, fa Ježdík. papoušků a ptáků obecně málo, andulky přijel nabízet i p Groda, bylii k vidění alex. velcí, amazoňané modročelí, jeden venezuelský, tři kakaduové a nějaká Austrálie. Při vstupu ohromná řada ještě v deset, kdy jsme odcházeli, klobásky dražší než v Přerově. Takto bych burzu zhodnotil já, pro pořadatelé asi dobré, lidí opravdu hodně.
cone
cone 19.03.2011, 19:20:45 xxx.xxx.67.3
Když si zadáš do " Prohledávání diskuse" do Hledat -slova "ceník papoušků"- tak ti vyjede. / vše je v levé liště /.Jen bych si tě dovolil upozornit, že ceny se od té doby neaktualizovaly ajsou už pravděpodobně někde jinde, ale pro základní orientaci by ti tento ceník mohl pomoci.
cone
cone 19.03.2011, 19:15:35 xxx.xxx.67.3
Je to dobré, uvidíš že se to chytne a rozjede. Říkal jsem si, že nějak moc akční - hned dvě vlákna, tak jsem to jedno odstranil.
cone
cone 17.03.2011, 12:06:50 xxx.xxx.67.3
4 honza .hrbác - pleteš jablka s hruškama, nejedná se o žlutou mutaci ale oaratingu /?????/ žlutého, je to přesně tak jak ti Marty vysvětlil, k té ceně - guarouba je více než destkrát dražší než solstilatis. Marty pěkná fotka, také bych rád tento druh choval, dokonce jsem už byl jednou i blízko Filipe, asi myslíš Ivetu S., opravdu skvělý člověk na svém místě, myslím že zásluhu na tom všem co se v ostravské ZOO podařilo s papoušky, má hlavně ona.
cone
cone 15.03.2011, 18:50:18 xxx.xxx.67.3
Přidám vám další informace o svém chovném páru, dnes jsem nakroužkoval dvě mladé - kr. č.4- ve věku zkruba tří týdnů a odstranil zbylá tři vajíčka, všechna oplozena-zárodky uhynuly v různých stádiích vývoje. na foto hrdý otec, jako u některých druhů - ten pěknější z paru.
Obrázek
cone
cone 15.03.2011, 18:41:51 xxx.xxx.67.3
Odpověděl bych vám na část dotazu. Co se týče ceny- tak od 6tis / amaz. venezuelský/ a výše. Modročelý, žlutolící a běločelý kolem deseti, ostatní o nějakou ticícovku až milion korun navíc. Ale zůstaňme u těch "normálních" a dostupných. Nároky na chov - tak to si musíte osahat sama, jen počítejte ke směsi zrnin pro amazoňany ještě díl ovoce a zeleniny, vše pro jednoho amazoňana není nějak drstický na peněženku, jen pořizovací cena papouška a pořízení klece / snad kolem 5TiS a více?/. Povahové rysy se trochu druh od druhu liší, samozřejmě také jedinec od jedince může být jiný. Ke zmíněné knize bych vám ještě doporučil další knihu stejné autorky s názvem" Proč můj papoušek??"Pokud se pro chov rozhodnete tak vám přeji šťastnou ruku při výběru jedince / raději ručně dokrmeného / a hlavně prosím něco dopředu nastudujte, je lépe vědět a plavat než v problémech jen plavat.
cone
cone 14.03.2011, 18:15:06 xxx.xxx.67.3
Bambus pro papoušky jedovatý není, někteří chovatelé jej vysazuji kolem voliér. Pokud myslíte na bidla, tak je podle mého mínění trochu hladký, takže určitě ne bidla všechny z bambusu.
cone
cone 12.03.2011, 17:05:49 xxx.xxx.67.3
Tipl bych to také tak, sice korely již dlouhou dobu nechovám, ale jsou takoví malí kakadu a doufám, že jednou......
cone
cone 12.03.2011, 16:59:42 xxx.xxx.67.3
Mohou se krmit dvě samice nebo i dva samci. Ideál je ovšem, když samec krmí trochu zhora samici.
cone
cone 12.03.2011, 11:52:59 xxx.xxx.67.3
Také myslím, že něco musí pochytit. Napodobuje už aspoň některé zvuky ze svého okolí? Je to samec ?- tak bych to tipl.