Myslím, že ten zájem by tak obrovský nebyl, se zájmem by si jej přečetli jen ti, které něco podobného potkalo, dále pár nadšenců zajímajících se o vše kolem svého koníčka a ti, na které sázíte by toto pojednání přešli jako nezajímavé a nudné. Realita všedních dnů !
PS- nedávno jsem tento problém rozjetých nožiček konzultoval s kolegou ze Slovenska, který měl podobný problém/také u agap. taranta/, použil poutko a po cca dvou týdnech se stav upravil.
K tvé otázce o dědičnosti - myslím, že je pro nějakou seriozní odpověď dost málo zmapovaných případů a jakákoliv odpověď bude značně diskutabilní a spíše vykonstruovaná.
Ahoj Peťulo, asi dvakrát se mi podařilo rozjeté nožičky - tedy mírně rozjeté - spravit poutky z náplasti, bylo to jednou u pap. senegalského a jednou u agap. taranta. Později jsem u jedináčka agap. taranta zpozoroval již značné rozjetí a volil jsem bandáž pevnou, nožku jsem zafixoval pod tělo. Bylo nutné dost často bandáž měnit a uvolnovat podle růstu mláděte, které jsem ručně začal raději dokrmovat, nožka se o poznání spravila, částečná deformace nyní při posedu na bidle je stále patrná, navíc přibyla deformace křídla, kreré bylo polepením náplastí na určitý čas také znehybněno. Mládě - nyní asi dvouleté- mám doma, létá, sedí na bidle a dělá radost.
Bartrande, dvě samičky zůstavají doma a budu je dopárovavát, z těch nynějších tří mláďat - nyní něco přes 3 týdny - ještě pohlaví ani netipuji, ale něco je již i z toho mála zamluveno. Navíc cany i když už sedí samy na bidle a samy se krmí jsou ještě stále náchylné na odchod ze světa.
Peťulo díky, pochvala od tebe mě těší.
Toho prostoru zase tolik nemám, zahrada má jen něco málo přes 800m2. Celé to vidím spíše o práci / na stavbu celé konstrukce jsem nepoužil jiné ruce než svoje / a v nemalé míře ve financích.
Osobně jsem červenou řepu podával syrovou, jeden z našich nejvýznamnějších chovatelů amazoňanů má syrovou červenou řepu na jídelníčků svých chovanců denně.
4Fylip-smazal jsem ti dva příspěvky, které se ti objevily tuplovaně.
Dobrý den, současná legislativa - evidence chovu a obchodu vám nedává moc na výběr, tady je verdikt zcela jasný - kroužkovat. Lepší prodejnost a dokazování věku prodávaných jedinců ponechám tak trochu stranou, i když i tento fakt se mi nejeví zanedbatelný. A zarůstání kroužků - správně zvolený kroužek odpovídající velikosti nezarůstá, snad jedině pokud se náhodou nějakou činností ptáčka kroužek posune nad loketní kloub - i v tomto případě se jedná spíše o kroužek větší než je zapotřebí. Velikost kroužků již byla rozebírána v časopisech Papoušci i NováExota / bylo to na pokračování ve starších ročnících /, nyní máte seznam k nahlédnutí na stránkách www.novaexota.eu
Proč se kroužky na malé papoušky nedělají z nerezu ? Asi proto, že bybyly podstatně dražší a malí pap.málokdy kroužky zdeformují ! Jinak stát + registrační číslo + rok kroužkování / záměrně nepoužívám termín rok narození/ je snad vyražen na každém kroužku, vyjma kroužků citesových, kde údaj o roku chybí. A mimochodem - pro některé velké druhy papoušků se kroužky z nerezové oceli vyrábějí.
Ve dvou případech prodeje papouška jako Pet mazlíčka jsem měl tu smůlu a zároveň i štěstí v tom, že jsem předal papouška do rodiny , kde dopředu nevěděli o chovu zhola nic - jednalo se o pap. senegalského a o pap. žaka. Obě rodiny ovšem vše okolo perfektně zvládly, držely se striktně všech rad, hlavně neexperimentovaly, nejasnosti konzultovali neprodleně - včetně i takových různých nesmyslných blbůstek. Pokud bych to shrnul / nejsem osobně vůbec nakloněn mazlíčkářům, promiňte /, nic nepodělali a papoušci u nich vedou spokojený život - i dle mých nesmysně přísných kritéríí.
Přiznám se, že jsem za celou svoji chovatelskou kariérů psů, která trvala 17let neprodal jediné štěně určené jako zábava pro děti, a i nyní rodiče kupující něco pro své ratolesti papouška jednoduše odmítám.
Dobrý den, tak jsem si dal s aratingami ještě jednou práci a doporučené ceny jsem pozměnil - uvedené nové ceny jsou takové, za které se daly ml. páry arating koupit letos na našem trhu, extrémy, kdy si někdo cení přehnaně svých odchovů a opačně jsem v potaz nebral.
pro obdivovatele i jiných druhů ptactva než jen papoušků bych zde umístil odkaz na přímý přenos z hnízdění kolibříků v kalifornském Orange County, mladí jsou již těsně před opuštěním hnízda.
Zcela naspod stránky najdete i zkrácené záznamy z loňského hnízdění.
http://www.ustream.tv/hummingbirdnestcam