Aktuálně: 3 732 inzerátů209 877 diskuzních příspěvků18 243 uživatelů

Příspěvky uživatele

cone

cone
cone 14.06.2011, 23:03:20 xxx.xxx.67.3
Myslím, že ten zájem by tak obrovský nebyl, se zájmem by si jej přečetli jen ti, které něco podobného potkalo, dále pár nadšenců zajímajících se o vše kolem svého koníčka a ti, na které sázíte by toto pojednání přešli jako nezajímavé a nudné. Realita všedních dnů !
cone
cone 05.06.2011, 17:52:53 xxx.xxx.67.3
Myslím, že toto forum kontakt na vás-tedy váš mail- unese, pokud by to jinému adminovi vadilo, tak vás max. smázne.
cone
cone 25.05.2011, 13:49:28 xxx.xxx.67.3
PS- nedávno jsem tento problém rozjetých nožiček konzultoval s kolegou ze Slovenska, který měl podobný problém/také u agap. taranta/, použil poutko a po cca dvou týdnech se stav upravil. K tvé otázce o dědičnosti - myslím, že je pro nějakou seriozní odpověď dost málo zmapovaných případů a jakákoliv odpověď bude značně diskutabilní a spíše vykonstruovaná.
cone
cone 25.05.2011, 13:41:08 xxx.xxx.67.3
Ahoj Peťulo, asi dvakrát se mi podařilo rozjeté nožičky - tedy mírně rozjeté - spravit poutky z náplasti, bylo to jednou u pap. senegalského a jednou u agap. taranta. Později jsem u jedináčka agap. taranta zpozoroval již značné rozjetí a volil jsem bandáž pevnou, nožku jsem zafixoval pod tělo. Bylo nutné dost často bandáž měnit a uvolnovat podle růstu mláděte, které jsem ručně začal raději dokrmovat, nožka se o poznání spravila, částečná deformace nyní při posedu na bidle je stále patrná, navíc přibyla deformace křídla, kreré bylo polepením náplastí na určitý čas také znehybněno. Mládě - nyní asi dvouleté- mám doma, létá, sedí na bidle a dělá radost.
cone
cone 18.05.2011, 17:57:27 xxx.xxx.67.3
Bartrande, dvě samičky zůstavají doma a budu je dopárovavát, z těch nynějších tří mláďat - nyní něco přes 3 týdny - ještě pohlaví ani netipuji, ale něco je již i z toho mála zamluveno. Navíc cany i když už sedí samy na bidle a samy se krmí jsou ještě stále náchylné na odchod ze světa. Peťulo díky, pochvala od tebe mě těší.
cone
cone 15.05.2011, 20:11:57 xxx.xxx.67.3
Toho prostoru zase tolik nemám, zahrada má jen něco málo přes 800m2. Celé to vidím spíše o práci / na stavbu celé konstrukce jsem nepoužil jiné ruce než svoje / a v nemalé míře ve financích.
cone
cone 15.05.2011, 20:06:31 xxx.xxx.67.3
Osobně jsem červenou řepu podával syrovou, jeden z našich nejvýznamnějších chovatelů amazoňanů má syrovou červenou řepu na jídelníčků svých chovanců denně. 4Fylip-smazal jsem ti dva příspěvky, které se ti objevily tuplovaně.
cone
cone 10.05.2011, 23:03:36 xxx.xxx.67.3
Pokud je ta fotka jejich, tedy těch podvodníků, jestli ji také někde nečmajzli.
cone
cone 29.04.2011, 09:14:52 xxx.xxx.67.3
Dobrý den, současná legislativa - evidence chovu a obchodu vám nedává moc na výběr, tady je verdikt zcela jasný - kroužkovat. Lepší prodejnost a dokazování věku prodávaných jedinců ponechám tak trochu stranou, i když i tento fakt se mi nejeví zanedbatelný. A zarůstání kroužků - správně zvolený kroužek odpovídající velikosti nezarůstá, snad jedině pokud se náhodou nějakou činností ptáčka kroužek posune nad loketní kloub - i v tomto případě se jedná spíše o kroužek větší než je zapotřebí. Velikost kroužků již byla rozebírána v časopisech Papoušci i NováExota / bylo to na pokračování ve starších ročnících /, nyní máte seznam k nahlédnutí na stránkách www.novaexota.eu Proč se kroužky na malé papoušky nedělají z nerezu ? Asi proto, že bybyly podstatně dražší a malí pap.málokdy kroužky zdeformují ! Jinak stát + registrační číslo + rok kroužkování / záměrně nepoužívám termín rok narození/ je snad vyražen na každém kroužku, vyjma kroužků citesových, kde údaj o roku chybí. A mimochodem - pro některé velké druhy papoušků se kroužky z nerezové oceli vyrábějí.
cone
cone 17.04.2011, 12:44:36 xxx.xxx.67.3
Ve dvou případech prodeje papouška jako Pet mazlíčka jsem měl tu smůlu a zároveň i štěstí v tom, že jsem předal papouška do rodiny , kde dopředu nevěděli o chovu zhola nic - jednalo se o pap. senegalského a o pap. žaka. Obě rodiny ovšem vše okolo perfektně zvládly, držely se striktně všech rad, hlavně neexperimentovaly, nejasnosti konzultovali neprodleně - včetně i takových různých nesmyslných blbůstek. Pokud bych to shrnul / nejsem osobně vůbec nakloněn mazlíčkářům, promiňte /, nic nepodělali a papoušci u nich vedou spokojený život - i dle mých nesmysně přísných kritéríí. Přiznám se, že jsem za celou svoji chovatelskou kariérů psů, která trvala 17let neprodal jediné štěně určené jako zábava pro děti, a i nyní rodiče kupující něco pro své ratolesti papouška jednoduše odmítám.
cone
cone 07.04.2011, 08:26:37 xxx.xxx.67.3
Meyeri damariensis - v hol. nejvíce ceněná ssp. /ilustrační foto pochází z hol. stránek/
Obrázek
cone
cone 07.04.2011, 08:21:07 xxx.xxx.67.3
Díky Fyliipe, už jsem to opravil, nerad bych omylem vyvolal cestovní explozi za žaky do Holandska, sám bych za 100 eur několik párů koupil.
cone
cone 06.04.2011, 10:02:17 xxx.xxx.67.3
Dobrý den, tak jsem si dal s aratingami ještě jednou práci a doporučené ceny jsem pozměnil - uvedené nové ceny jsou takové, za které se daly ml. páry arating koupit letos na našem trhu, extrémy, kdy si někdo cení přehnaně svých odchovů a opačně jsem v potaz nebral.
cone
cone 04.04.2011, 18:19:05 xxx.xxx.67.3
4 Ruza5 Víkend byl u mě celkem nabitý, přidám foto jednoho z nedělních oslavenců, malého nyní již pětiletého Nicolase.
Obrázek
cone
cone 04.04.2011, 15:55:28 xxx.xxx.67.3
pro obdivovatele i jiných druhů ptactva než jen papoušků bych zde umístil odkaz na přímý přenos z hnízdění kolibříků v kalifornském Orange County, mladí jsou již těsně před opuštěním hnízda. Zcela naspod stránky najdete i zkrácené záznamy z loňského hnízdění. http://www.ustream.tv/hummingbirdnestcam