- Příspěvek #111272
- Nahlásit
Heh su to potvory prefikane 😄
Hugo je Zako. Jasne, kazdemu papagajovi chuti nieco ine. Nas orechy vobec nezerie, iba rozdrvi a povyhadzuje. To iste s vylupanou slnecnicou - nechce nic, co si nevylupe sam. Drobne kusky piskot, aj ked sa mi podarili nakrajat, nechcel, iba ho znervoznovali. Tieto vacsie kusky sice trvaju dlhsie, ale aj tak mu vzdy polka vypadne, takze to nie je take hrozne. Aj tak ho nikdy nebavi cvicit dlho. Ked cvicime tak 5 minut, tak sa ani tolko nenazerie z toho. Zo zaciatku nam piskoty vobec nechcel zrat, takze je uspech, ze mu zacali tak chutit 🙂
Ovocie aj zeleninu u nas ma, ale aj tak za kuskom pomaranca alebo mandarinky sa ide zabit. Tych az tolko nedostava lebo nam s tym frcka stenu. Za jablkom ako kedy, lebo jablka tiez dostava casto. Chuti mu aj paprika, ale len taka ta dlha tenka. Tie velke masite ani moc nie. No a este mu berie naklicene mungo, ale tiez nan musi mat naladu, nie vzdy chce. 😈
Za arasidom alebo polkou vlasskeho orecha sa ide utlct, no tiez len za celymi kusmi, ktore moze znicit a povyhadzovat.😛
Takze co papagaj, to individualita. Dlho sme hladali nieco, co by ho motivovalo, hlavne ked nam este nechcel zrat piskoty. Takze ak na Amalku funguju orechy, treba zotrvat! Ten prilet chceme zacat trenovat, no na nasho musime pomaly. Mesiac aj nieco mu trvalo, kym sa mi predvcerom dal dobrovolne pohladit. Predtym uz v jednej rodine bol, no vratili ho do zverimexu. Mal uz vyse pol roka, cca 7 mesiacov, ked sme ho kupili. Sam predavajuci nevedel presne. Priatel chcel mladsieho, ale mne ho bolo hrozne luto a ziskal si nas, doslova si nas vybral, chodil za nami, zdravil nas, co nerobil pri vsetkych. Ked sme si ho priniesli, vypustili sme ho hned na druhy den, ale bola to chyba. Polakal sa, obuchal, "zozral" mi stetec, polamal zaluzie, tak odvtedy ho nepustame a len teraz zaciname. Absolutne nebol zvyknuty na ruku. Na priatelovu vyliezal dlho, na moju na zaciatku vyliezol 3x, no pri tretom pokuse spadol a preto teraz nic podobne nehrozi. Neublizil si, ale zlakol sa. Odvtedy ma hryzol a utocil do mna. Taktiez ked ma priatel pred nim objime (jeho zboznuje), tak do mna utoci potvora 😄 Mame preto podozrenie, ze to nie je Hugo, ale Hugolina 😉
Krasny vecer!
Val