Navíc, kšíry u ručně dokrmeného papouška jsou spíše když se papoušek lekne, tedy rozhodně je to tak u mého... rozhodně nechci aby si poletoval jak drak na provázku... ;)
No... jsem vegetarián, necenim žádné špatné chování ke zvířatům, takže slepice, prase.... Beru všechna zvířata stejně rovná, stejně jde prase ochočit jak pes, má dokonce i větší inteligenci. Asi jste mě dobře nepochopila, kšíry ani zastřihování křídel ROZHODNĚ NECENIM ! Ale chci dopřát rozhodně papouškovi , aby se podíval taky mimo voliéry a můj barák ! Jestli si myslíte že ptačí způsob ve voliéře je pro ptáka nejlepší a taky jediný způsob žití, tak si rozhodně připomeňte kde papoušci normálně žijí ;)... ráda bych přidala to že zvířata se nám nemusí nijak přizpůsobovat... Příště si prosím přečtěte pořádně dotaz a článek, co lidí píší než začnete být nepříjemná. Děkuji.
Ahoj, chtěla bych se zeptat na vaše nápady, jak vytáhnout papouška ven aby neulítl nebo aby se mu nezastřihla křídla ... Mám dokrmeného mnicha , je na mě opravdu závislí , v létě jsem ho jednou dokonce pustila na chvilku na trávu... byl spíše u mě... na zahradě nemáme moc stromy... mátě nejaký nápad jak mít papouška venku aniž by byl v kleci ? Slyšela jsem o kšírkách, ale ty se musí učit už od miminka...
Zdravím, už asi tři roky chovám mníška , je to kluk, vyrůstal ze začátku s andulkou se kterou si rozuměl , je ručně dokrmený ... andulka asi po roce umřela z důvodu nějaké nemoci, rok byl sám, věnuji se mu každý den, máme barák takže má přístup do všech místností , každý den je min. 3 hodiny venku , někdy i celý den se mnou . Rozhodla jsem se pořídit Pyruru zelenolící , bohužel nevím kolik tento papoušek stojí, kde se sežene , jestli se jedná o hlasitý druh ... Vhledem k tomu že je to Jižní amerika se s Mnichem asi snese, spíše jde taky o to jestli to můžou být dva kluci... Mníšek je zvyklí na jiný druhy zvířat a zkušenosti se seznamováním papoušků mám. Spíše bych chtěla nějaké ty informace o pyrure a rovnou i o lidech co pyrury zele. množí :))) Děkuju moc !