Chov českých hus
V následujícím článku, jehož autory jsou Jan a Dana Dědkovi, se dočtete vše důležité kolem chovu českých hus. Autoři mají s chovem hus mnohaleté zkušenosti a jejich rady jsou tak cennými informacemi získanými...
V následujícím článku, jehož autory jsou Jan a Dana Dědkovi, se dočtete vše důležité kolem chovu českých hus. Autoři mají s chovem hus mnohaleté zkušenosti a jejich rady jsou tak cennými informacemi získanými...
Když se řekne zdraví prospěšná potravina, asi málokoho napadne vejce. Vždyť je v něm přece spousta cholesterolu. Přitom je prokázáno, že vejce, především pak takzvaná "omega", působí preventivně nebo jako...
Pokud hovoříme o chovu pštrosů, nebo o farmovém chovu pštrosů, máme na mysli chov za účelem produkce dalšího plemenného materiálu, masa, peří, kůže apod. Do těchto chovů nesmí být odchytávána zvířata z volné...
Chov japonských křepelek v posledních letech zaznamenal velký nárůst, a to jak ve specializovaných větších chovech, tak i v podstatné míře u drobnochovatelů. S přibývajícími chovateli, kteří si sami...
Hlavním smyslem ekologického chovu kura domácího (stejně jako všech ostatních hospodářských zvířat) je snížení intenzity chovu, zajištění podmínek pro přirozené chování a tím zlepšení podmínek neboli welfare...
Pojem "kuře" označuje pštrosa ve stáří 1 dne až 3 měsíce. Pštrosi ve stáří 3 - 24 měsíců se značí jako mladí ptáci. Teplota a větrání Po přemístění z dolíhně do stáje pro kuřata se kuřata...
Již od pradávna měli hrabaví ptáci v životě člověka velmi významnou úlohu, když se hlavně uplatňovali při obživě lidí. V některých světadílech není lovení divokých kurů ani v dnešní době bohužel nijak...
Pštros dvouprstý je dnes největším žijícím ptákem. Dosahuje výšky až 2,5 metru a hmotnosti až 150 kilogramů. První farmové chovy se objevily začátkem 19. století v Africe, v současné době je najdeme prakticky po...
Peří se poprvé získává při uzrání mladého opeření ve stáří cca 16 měsíců. Rozlišují se tři způsoby získávání peří: Stříhání Odstřihnutí peří 2 cm nad kůží. Odstřihávají se hlavně bílá...
Doporučuje se opatřit vejce hned po sebrání identifikačním číslem a začít se zaznamenáním příslušných informací. Tyto informace obsahují datum sběru data rodičů, začátek a konec snáškové sezóny, začátek fáze...