Afričani
Podle mého jsou jedni z nejsnáze odchovatelných hnědohlávci a super jsou taky konžáci
Konžští mi třeba jeden pár neustále a spolehlivě hnízdí, druhý pár asi bude potřebovat prohodit nějaký kus, aby se k něčemu odhodlal.U konžských bylo ale také dovezeno dostatek chovného materiálu, dohromady snad k tisícovce u obou běžnějších poddruhů ( gulielmi a fantiensis ), massaicus u nás bude jen několik málo kusů, a to jěště kdoví jak jsou u majitelů spolehlivě rozlišeni.Co se týče rufiventris a ruppeli, tak odchovy u obou jsou méně časté zase asi kvůli menšímu počtu jednců. Dobře také budou hnízdit i majeráci, ale pomíchání poddruhů bude značné. U nich jsem neměl štěstí, dvakrát jsem přišel o samici.Nesmíme opomenout z dostupných jěště pap. šedohlavé /kapské/ fuscikolis a suahelicus, kteří také u nás hnízdí a jsou odchováváni. Robustus zde asi zastoupen nebude a rozlišení obou předchozích navzájem asi také nebude až tak snadné, jak někteří tvrdí. Jinak ale jsem rodem POICEPHALUS unesen a upřednostňuji jej ve svém chovu.